Sådan finder du de billigste flybilletter til Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skal du sikre dig de billigste flybilletter til Chiang Mai, skal du være tidligt ude. Jo før du bestiller, jo bedre! For prisen på flybilletter ændrer sig hele tiden, og de bliver dyrere, jo tættere på afrejsen du bestiller dem.

Sol, varme, smuk natur, masser af kulturoplevelser, markeder og seværdigheder. Jo, der er dejligt og spændende i Chiang Mai, Thailands næststørste by med over 200.000 indbyggere, der ligger idyllisk midt i Nordthailand.

Men eftersom byen nærmest ligger på den anden side af Jorden i forhold til Danmark, er den hurtigste måde at komme derover på ved at flyve. Men hvordan finder du de billigste flybilletter til Chiang Mai?

Find de billigste flybilletter til Chiang Mai på nettet

flybilletter chiang mai

Et godt udgangspunkt for at finde de billigste flybilletter til Chiang Mai er naturligvis at bruge nogle af internettets store rejsesøgemaskiner. Men nøjs nu ikke med bare at søge på momondo.dk, fordi det er den mest kendte og den med det flotteste design. Brug også nogle af de mange alternativer som f.eks. Travelmarket eller Skyscanner, og prøv også nogle af lavprisselskabernes hjemmesider for at se, om de har et godt tilbud.

Et hurtigt tjek på de tre rejsesøgemaskiner gav et udsving på flere tusinde kroner på den selvsamme afgang, så det kan godt betale sig at undersøge prisen flere forskellige steder, inden du beslutter dig.

Går du efter lavpris- og udenlandske flyselskaber, skal du være opmærksom på, at de fleste af disse ikke har indregnet prisen for kufferter, der skal tjekkes ind, ligesom du skal regne med at betale separat for mad og drikke undervejs. Vælger du et dansk flyselskab, er prisen på bagage inkluderet i prisen på rejsen – dog maksimum én kuffert under en bestemt vægt pr. billet.

Men vil du virkelig spare penge på flybilletten, er der flere andre faktorer, du bør tage højde for.

Jo tidligere du bestiller, jo billigere

Prisen på flybilletter fastsættes som så meget andet her i verden efter udbud og efterspørgsel. Det fungerer med andre ord lidt ligesom en auktion.

Derfor kan det godt betale sig at være tidligt ude. Jo tidligere du bestiller, jo billigere kan du få billetten, fordi efterspørgslen ikke er så stor endnu på den pågældende afgang. Jo tættere på afgangen du kommer, jo dyrere bliver det, fordi flere og flere pladser i flyet allerede er solgt. Så er du blandt de første, der bestiller, får du også den billigste pris.

I tilfældet Chiang Mai kan det faktisk godt betale sig at bestille helt op til et halvt til et helt år i forvejen. Priserne på flybilletter til denne destination begynder nemlig typisk at stige drastisk allerede 22-23 uger før flyet letter. Det gør de, fordi de fleste booker tidligere, jo længere væk de skal rejse. Der er simpelthen flere forberedelser ved at skulle rejse til Thailand end at tage en sviptur til Paris – som f.eks. vaccinationer – og så er det jo godt at have klaret billetten som en af de første ting på tjeklisten.

Rejs uden for højsæsonen

Direkte afledt af udbud og efterspørgsel gælder det selvfølgelig også, at jo flere der vil til en given destination, jo dyrere bliver det. Derfor bør du så vidt muligt undgå at rejse i ferieperioden og til højtiderne, hvor mange andre også tager ud at rejse.

Køb ikke om mandagen

Endelig bør du aldrig købe dine flybilletter om mandagen. Her er priserne højere, fordi mange har brugt weekenden til at bestemme sig for, hvor de vil hen og derfor ringer og booker flybilletterne om mandagen. Det får udbuddet og dermed prisen til at stige. Venter du til onsdag-torsdag stykker, falder priserne igen.

Denne tendens er dog ved at ændre sig, da flere og flere booker via rejsesøgemaskinerne på nettet. Det betyder, at priserne allerede begynder at stige i løbet af weekenden for så at klinge af igen midt på ugen.

Billige flybilletter til Chiang Mai – sådan

Lad os slutte af med kort at opsummere, hvordan du får de billigste flybilletter til Chiang Mai:

– Bestil billetterne et halvt til et helt år i forvejen

– Vælg en rejse uden for højsæsonerne

– Bestil aldrig i weekenden eller om mandagen

– Undersøg prisniveauet på flere forskellige rejsesøgemaskiner

– Husk at tjekke, om bagagen er inkluderet i prisen på udenlandske og lavprisflyselskaber

Følger du disse fem trin, er der store chancer for, at du kan komme ned og nyde varme, kultur, natur og seværdigheder på de billigste flybilletter til Chiang Mai.


Hvad bestemmer prisen på en flybillet?

”Produktionsprisen” på et flysæde er bestemt af de udgifter, flyselskabet har til finansiering og vedligeholdelse af flyet samt brændstof og lufthavnsudgifter til boarding, rengøring og start- og landing. Disse udgifter sætter niveauet for den pris, flyselskabet udbyder rejsen til.

Derefter handler det selvfølgelig om at få solgt hver plads til den højest mulige pris, uden at det bliver så dyrt, at det overstiger konkurrenternes pris på samme destination.

Følg os her