Sådan forbereder du dig til din rejse til Thailand

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Hvad enten du skal til Thailand eller enhver anden destination i verdenen, er det stort set altid din forberedelse, der er allervigtigst i forhold til om hele din rejseoplevelse kommer til at forløbe glidende eller katastrofalt.

Artiklen er rettet mod folk, der tager på ferie i Thailand, men hvis du vælger en anden rejsedestination, er der helt sikkert stadigvæk et par punkter her i indlægget, som du kan tage til eftertanke.

Det vigtigste er naturligvis, hvorvidt du har tænkt dig at blive bosiddende i Thailand efterfølgende eller om det bare er en decideret ferie. Den første kræver nemlig noget mere research, og det vil jeg ikke komme ind på i dette indlæg (Her er det udelukkende for personer, der rejser til Thailand som et midlertidigt besøg på bestemt tid – eller i det mindste har planer om at tage hjem til kolde Danmark efterfølgende igen)

Du kan fortolke dette indlæg som værende en uddybende huskeliste eller blot som en informationskilde til, hvad du bør have styr på, inden du vender snuden mod lufthavnen.

Indhold

Husk pas og visum

Den første er ligetil. Er du over 16 år, har du højst sandsynligt allerede et pas liggende derhjemme et sted. Denne skal du sørge for er up-to-date, så du ikke pludselig står et par timer inden flyet letter med et udløbet pas. Det ville være en træls affære og dårlig start på en god ferie.

Visum er noget mere tricky og afhænger helt af, hvor længe du har tænkt dig at være i Thailand. Der findes også forskellige visumregler alt afhængig af, hvilken type rejse du tager på.

Du kan læse mere om de specifikke visumregler til Thailand på Udenrigsministeriets hjemmeside her

Har du styr på nødvendige vaccinationer?

Endnu engang er det afhængig af, hvor lang tid du har planer om at befinde dig i Thailand. Har du f.eks. tænkt dig at være i Thailand under 4 uger, er der bestemte anbefalede vaccinationer, mens de er anderledes, hvis du har planer om at være på et længere besøg.

Eksempler på nødvendige vaccinationer kan være:

 • Diarré
 • Gul feber
 • Stivkrampe
 • Hepatitis A
 • Difteri
 • Malaria

Du kan læse endnu mere om de nødvendige vaccinationer her

Husk at læs op på dine ”lektier” hjemmefra

Der er ikke noget værre end at lande i et nyt land, og herefter være på bar bund i forhold til, hvad I skal give jer til.

Brug jeres tid hjemmefra til at researche de lokale begivenheder, så I virkelig er sikre på at få den mest kulturelle værdi ud byerne, I besøger.

Derudover er det også vigtigt, at I læser op på, hvordan man opfører sig overfor hinanden i Thailand. F.eks. hvordan du opfører dig ved spisebordet, overfor konerne, og hvilken slags tøj, du bør tage på, og hvilket du absolut ikke bør tage på.

På denne måde undgår du at støde nogle af de lokale beboere. Det er vigtigt at huske på, at selvom det ofte kan virke som om, at du er højdepunktet for mange lokale indbyggere, er du altså stadigvæk en gæst i deres land.

Sørg for at pakke til vejret

I Thailand er der ikke så meget bøvl. Enten er der varmt eller også er der rigtig varmt. Dette giver dig en fantastisk mulighed for at pakke let tøj, selvom du stadigvæk bør være opmærksom på, hvilken slags tøj, du pakker. Vi anbefaler selvfølgelig altid, at du finder dig en god kuffert, som kan indeholde al din baggage – selvom du skulle overpakke lidt.

Du behøver ikke at tage tøj med til alle dage, da du typisk vil støde på et par hundrede vaskerier, som du kan anvende fuldstændig som her i Danmark.

Når du så er fremme

Så langt så godt. Når du er kommet frem til Thailand, kan det pludselig virke meget overvældende det hele. Det er et meget anderledes land i forhold til, hvad vi er vant til her i Danmark.

Herunder giver jeg dig 5 hurtige tips, som du forhåbentligt kan finde nyttige i Thailand

 • Vær på vagt, men ikke paranoid.
 • Der er mange lommetyve i Thailand, men der er derimod også rigtig mange flinke lokale, som bare vil give dig et par gode rejsetips med på vejen, føre en samtale eller bare have en lille chat på vejen.
 • At stå i kø er lig mareridt
 • Ligesom i Kina, er der ikke rigtig så udbredt en køkultur, som vi er vant til i den vestlige verden. Væn dig til at stå i en bunke med begrænset personlig rum.
 • Hav tempel manér
 • Templer er en kæmpestor del af Thailands kultur, og du bør respektere det i allerhøjeste grad. Når du besøger templer så sørg for at dække dine knæ og albuer til med tøj.
 • Væn dig til at leve i harmoni med insekter
 • Er du skræmt af små edderkopper og stankelben i dit hjem her i Danmark, skal du nok bruge et par dage til at vænne dig til insekter i Thailand. Det er ikke ualmindeligt, at du kommer til at nyde en drink eller to i selskab med et par kakerlakker.
 • Vær kritisk overfor taxachauffører
 • Der er mange taxachauffører i Thailand, der arbejder under en kommissionsmodel, hvor de tjener penge for at henvise kunder til turistattraktioner. Det er dog typisk ikke de attraktioner, som du i første omgang bedte om kørsel hen til. Du vil måske få at vide, at attraktionen er ”lukket i dag”, men at han kan ”anbefale en anden”. Hvis dette er tilfældet, så sig tak for info og find en anden chauffør.
Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her