Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Læs alt om den største by i Nordthailand her – Chiang Mai er den næststørste by i Thailand, og den største i Nordthailand. Byen blev opført i 1296 af Kong Mengrai, og her bor i omegnen af 200.000 indbyggere, og er beliggende ca. 700 kilometer nord for Bangkok.

Byen er kendt for at være rig på kultur, og dette afspejles også i de mange velbevarede bygninger, byen huser. Mange turister kommer hvert år til byen, for netop at opleve kulturen, de lokale samt de mange markeder og seværdigheder der findes i Chiang Mai.

Indhold

Seværdigheder 

Chiang Mai er en fantastisk by, når det kommer til kommer til oplevelser – simpelthen fordi der er så meget at vælge imellem. 

Doi Inthanon Nationalpark 

Doi Inthanon National Park

Doi Ithanon er en af de mest populære seværdigheder i og omkring Chiang Mai. Det er det højeste bjerg i Thailand og er hele 2.565 meter højt. Nationalparken rummer en længere række af dyrearter og er et rigtig godt sted at tage hen, hvis du godt kan lide at observere fugle.

Du finder nemlig hele 362 forskellige fuglearter, hvoraf mange af dem ikke findes andre steder i landet. Kan du godt lide at trekke og komme lidt væk fra storbyens larm og mange mennesker, er nationalparken et fantastisk fristed. 

Doi Suthep 

Doi Suthep  - chiang mai

Når du tager til Chiang Mai, må du ikke snyde dig selv for Wat Phra That Doi Suthep, som er Nordthailands vigtigste helligdom. Det er et imponerende tempel med gyldne spir og pagoder og ligger på toppen af et bjerg i cirka 1.000 meters højde. 

Tager du dertil på en dag med klart vejr, får du en helt fantastisk udsigt til Chiang Mai og de omgivende bjerge. Tag eventuelt dertil ved solopgang eller solnedgang, da det giver et ekstra skud til stemningen.

Natmarkedet 

Chiang Mais Night Bazaar

Er der noget, du ikke må gå glip af i Chiang Mai, så er det byens store natmarked. Det åbner hver aften fra omkring klokken 17.00 og lukker igen omkring midnat. På natmarkedet finder du masser af boder med alt lige fra t-shirts og ure i kendte mærker (der næsten er “ægte”) til lokalt håndværk, som du ikke må gå glip af.

Prut gerne om prisen, da det er en del af det. Skulle du blive tørstig eller sulten, mens du shopper farverigt tøj eller flotte smykker, kan du gå over til området med gadekøkkenerne. Her finder du retter med karry i alskens farver og grillspyd med kylling. Det dufter og smager rigtig godt. 

Den gamle bydel 

den gamle bydel - chiang mai

Higer du efter ægte thailandsk charme, skal du bruge en dag på at udforske gaderne i den gamle bydel. Tag afsted til fods, da det er sådan, du får mest ud af det. I den gamle bydel finder du gamle templer og kultursteder, som er mere end et billed værdigt. Det er også i den gamle bydel, at du finder bymuren og voldgraven, som stammer tilbage fra dengang, hvor Chiang Mai var hovedstad i kongeriget Lanna. 

Elephant Nature Park  

En god times kørsel fra Chiang Mai finder du det, der hedder Elephant Nature Park. Her finder du ikke rideture på elefanter eller shows. Heldigvis. I parken gør man i stedet et ret stort stykke arbejde for at rehabilitere og tage vare på de gamle arbejdselefanter og ikke mindst deres unger. Selvom det i dag ikke længere er tilladt i Thailand at bruge elefanter i tømmerindustrien, er det ikke bare sådan for de gamle elefanter at vende tilbage til naturen – så vil du gerne støtte en god sag, bør du tage hertil. 

Hoteller

Hvor skal du så sove henne, når du er i Chiang Mai? Da det er en stor by, er der mange hoteller, hostels og guesthouses at vælge imellem. Der er derfor lidt til ethvert budget – se også vores top 10 over hoteller i Chiang Mai her.

3 billige hoteller

Mapping Hostel 

Hos Mapping Hostel, der ligger bare 800 meter fra natmarkedet, kan du overnatte for bare 62 kroner per nat på et privat værelse med aircondition. Det ligger meget centralt i byen tæt på mange andre seværdigheder. 

Just Chill Inn 

Et andet billigt hostel er Just Chill Inn, som med en placering i hjertet af Chiang Mai er et godt udgangspunkt for et ophold i byen. Værelserne har aircondition og fælles bad, ligesom der er adgang til opholdsrum og thekøkken. En overnatning koster helt ned til 40 kroner per nat. 

Mojo House 

Kun 1,5 kilometer fra centrum ligger Mojo House, der tilbyder overnatning i et dobbeltværelse helt ned til 53 kroner per nat. Vandrehjemmet har egen restaurant, hvor der også serveres lækker morgenmad. 

3 mellemdyre hoteller 

Crew Hotel 

I hjertet af Chiang Mai ligger Crew Hotel, der med seværdigheder lige om hjørnet er et oplagt sted at overnatte. Der er pool på hotellet, ligesom morgenmad er inkluderet i bookingen. Du kan booke et dobbeltværelse helt ned til 323 kroner per nat. 

Pinghostel 

På Pinghostel er det kun muligt for voksne at booke sig ind. Det ligger kun et stenkast fra Three Kings-monumentet og tilbyder lækre værelser med vaskemaskine, tørretumbler og eget bad, hvis du booker deres deluxe-værelse, som koster cirka 600 kroner for en overnatning.

Baan Boo Loo Village 

Baan Boo Loo ligger på pæle i den gamle bydel og har traditionelle thailandske værelser med vævede tekstiler og teaktræsmøbler. Mange seværdigheder ligger i gåafstand. Når du kommer hjem, kan du få massagebehandlinger eller undervisning i thailandsk madlavning. Små snacks og alkoholfri varer tilbydes uden beregning. Et værelse her koster fra 733 kroner per overnatning. 

3 dyre hoteller 

The Oriental Siam Resort 

The Oriental Siam Resort er et 4-stjernet resort omgivet af tropiske grønne områder og blomster. Villaerne har egen have og aircondition samt bad med bruser og badekar. En overnatning med morgenmad koster fra 1.120 kroner per nat. 

Shewe Wana Suite Resort 

På dette 4-stjernede resort sover du i en suite i thailandsk stil med spabad og eksklusive teakmøbler. Suiten er omgivet af en have og tropiske blomster. Med kun 10 minutter gang til natbasaren, bor du her meget centralt. En overnatning koster fra 953 kroner per nat. 

Ban Sabai Village Resort & Spa

4,6 kilometer fra centrum ligger luksuriøse Ban Sabai Village Resort & Spa. Værelse rneer smagfuldt indrettet i rustik stil og har badekar og egen balkon, mens villaerne har eget udendørs badeværelse med spabad og dampbad. En overnatning koster fra 1.123 kroner per overatning. 

Vejret i Chiang Mai

Som solhungrende dansker er det altid rart at vide, hvornår det er bedst at rejse til Chiang Mai. Det bedste tidspunkt at rejse på er fra november til april, hvis du gerne vil rejse, mens det regner mindst. Under regntiden kan det godt blive intenst med oversvømmelser og heldagsregn.

Det er derfor at foretrække at besøge Chiang Mai uden for regntiden. Der er dog altid lidt køligere i Nordthailand end resten af landet. Dog betyder det ikke, at det er koldt, men at nætterne godt kan komme ned og ramme 10-15 grader. Til gengæld er der ofte 30 grader om dagen – så du kommer ikke til at fryse. 

Generel information

Byen er opdelt i fire afdelinger: Nakhon Ping, Srivijaya, Mengrai og Kavila. De tre førstnævnte ligger ved vestbredden, mens Kavila ligger på den østlige ende af Ping-floden. Byen har de seneste par år været under konstant udvikling, men byen er unægteligt den mest, kulturelt, betydningsfulde by i Nordthailand.

Byen er omringet af smuk natur, og det er anbefalelsesværdigt at tage ud og se på de mange bjerge, floder og søer – og ikke mindst de smukke templer, der ligger omkring i byen.

Længe før turister begyndte at strømme til byen, var den et handelsmekka for folk over hele Nordthailand, og dette afspejles også i dag på de mange markeder, der er at finde i byen.

Snyd ikke dig selv for at besøge Chiang Mai, hvis du opholder dig i Thailand.

FAQ

Hvad er byen kendt for?

Chiang Mai er mest kendt for de mange smukke templer, men der er meget mere at se når du er i byen så som de eventyrlige bjerge der omkranser byen, maden og unikke kultur.

Er byen sikker for turister?

Ja, Chiang Mai er kendt for at være en stille og rolig by, hvor det er meget sjældent der bliver anmeldt voldelige overfald, indbrud eller tyveri.

Hvilken tid på året er det bedst at besøge byen?

Den bedste tid er uden tvivl oktober til januar – men det er også en god periode fra juni til oktober, hvor man har regnsæsonen.

Følg os her