Chiang Rai

om_chiangmai

Chiang Rai blev grundlagt af kong Mengrai i 1262, og var Lanna-thaiernes (nordthailænderne) første hovedstad, indtil den titel blev overtaget af Chiang Mai få år efter. Der bor omkring 62.000 indbyggere i byen, og byen ligger tæt på Den Gyldne Trekant, som er en betegnelse for grænselandet mellem Myanmar, Laos og Thailand. Dette er også hovedårsagen til byens megen turisme, da det er et yndet turistmål at besøge Den Gyldne Trekant.

Byen er rig på seværdigheder, og den mest kendte af dem, er templet, Wat Rong Khun. Dette tempel er helt hvidt og beklædt med mosaikker. Udover templet, kan det anbefales at tage en tur til Phu Chi Fah, som er et bjerg – berømt for sin smukke solnedgang.

Forskellen mellem Chiang Rai og Chiang Mai

Der er væsentlige forskelle på Chiang Rai og Chiang Mai. Eftersom, byen ligger mere nordpå, er maden i Chiang Rai er markant stærkere, og den etniske sammensætning stammefolk fra bjergene flygtinge fra Burma.

Hvis man befinder sig i Nordthailand, anbefales det helt klart at tage en tur til Chiang Rai, for at opleve Den Gyldne Trekant, Det Hvide Tempel, samt al den anden historie, byen gemmer på!


The White Temple Chiang Rai

The White Temple Chiang Rai

De fleste thailændere er buddhister, hvilket ligger til grund for de mange templer, thailand huser. Der ligger rigtig mange smukke templer i Nordthailand, men hvis man vil se et der virkelig skiller sig ud fra de andre, så skal man tage mod Myanmar. Her finder man...