Den årlige luftforurening i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Så lød startskuddet for den årlige luftforurening i Chiang Mai, og så gælder det om at holde vejret de næste par måneder!

Perioden med luftforurening løber gerne fra midten af februar frem til maj, mængden af forurening i luften svinger meget fra år til år. Forureningen afhænger af vejret og af mængden af afbrændning.

Luftforureningen i Chiang Mai/ Chiang Rai skyldes at de lokale landmænd på denne tid af året afbrænder en masse mark-affald og nedfaldne blade af, og da begge byer er omringet af store flotte bjerge, ja så har røgen svært ved at slippe væk. Sidste år var forurening så slem at hospitalerne til sidst ikke havde plads til at tage imod flere patienter med luftvejsproblemer.

 

Lad os vente på regnen

Luft forureningen er den eneste negative ting ved Chiang Mai som man som turist skal tage højde for, hvis man ønsker at rejse hertil i denne periode. Thai’erne selv er meget utilfredse over denne situation, og hvert år vil man se demonstrationer inde i byen, gerne når forureningen er på sit højeste. Hvorfor der ikke bliver gjort noget seriøst ved problemet ved jeg ikke, men tesen går på at regeringen blot holder folket hen, indtil at en stor regnskylle kommer og ligger en dæmper på forureningen i et par dage.

Befinder man sig i Chiang Mai i denne støvede periode, hvor man ikke kan se meget længere end en kilometer frem, så er der dog nogle forholdregler som man kan gøre sig. Køb dig en god maske på apoteket, den beskytter, men langt fra 100%. Hold dig indendøre når luften står stille og forureningen er på sit højeste. Ellers er der ikke andet at gøre end at nyde solen og holde humøret højt ligesom thaierne.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her