Sådan finder du gode hoteller i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Med over 900 hoteller og gæstehuse i Chiang Mai, er der noget for enhver smag, uanset om du er til vild luksus eller backpacker-ferie på et vandrehjem. Læs her, hvordan du får din overnatning til den bedste pris og et par konkrete bud på gode hoteller i Chiang Mai.

Se også: Top 10 Hoteller & Guesthouses i Chiang Mai.

Før internettet var det sin sag at booke et hotel så langt væk fra Danmark. Det nemmeste var at tage til takke med det hotel, rejsebureauet havde inkluderet i rejsen. I dag er det ingen sag, og alle og enhver kan finde et billigt hotel i en hvilken som helst afkrog af kloden via en af de mange bookingtjenester på internettet.

Hoteller i Chiang Mai

Tjek flere bookingtjenester

Herhjemme bruger de fleste momondo.com eller travelmarket.dk, hvor de kan booke både flyrejse og hotel på en gang, og fordi de bryster sig at have alle hoteller og flyafgange samlet på ét sted.

Men faktisk er der eksempler på, at de hoteller en bookingtjeneste ikke har aftaler med, altid figurerer som optagede. Derfor er søgeresultaterne fra en enkelt bookingtjeneste ikke altid retvisende, og skal du undgå at blive narret, er det en rigtig god ide at undersøge priserne på flere forskellige bookingtjenester, inden du beslutter dig for et hotel.

Bestil i god tid

Det kan altid betale sig at bestille hotelværelser i god tid. Jo før, du bestiller, jo billigere kan du få værelset, fordi efterspørgslen på de pågældende nætter ikke er så høj endnu. Jo tættere du kommer de faktiske overnatningsdatoer, jo flere værelser er allerede booket – og jo dyrere kan hotellet sælge de resterende værelser.

Skal du rejse til Chiang Mai fra Danmark, er det en god ide at booke hotellet op til et halvt til helt år i forvejen af den simple grund, at de fleste andre turister booker deres flyrejse så lang tid i forvejen – og derfor oftest også booker hotelværelserne samtidig.

Bestil fly og hotel samtidig

Faktisk er der rigtig god fornuft i at booke fly og hotel samtidig, for oftest får du hotellet næsten gratis med i handlen. Det gælder også hoteller og gæstehuse i Chiang Mai, hvor hotellet oftest kan fås for bare 200-300 kroner ekstra oven i flybilletten, når du bestiller begge dele på en gang.

Book mere end en enkelt nat

En anden måde at spare penge på hotelregningen er at booke for mere end en enkelt nat på det samme hotel. Jo flere nætter, jo billigere bliver det.

Få en gratis overnatning

Skal du bo i Chiang Mai i over 10 dage, bør du vælge at bestille hotel gennem en af de bookningstjenester, der har et loyalitetsprogram, der giver en gratis overnatning, hvis du har booket 10 eller flere overnatninger hos dem. Den mest kendte med sådan et loyalitetsprogarm er nok HotelsCombined.dk, men der er faktisk også andre bookingtjenester, der har et lignende rabatsystem.

Det eneste det kræver, er, at du opretter en profil hos bookningstjenesten, så de kan holde styr på, hvor mange nætter du har booket gennem dem. Er I en stor familie og skal bruge flere værelser, kan I hurtigt optjene en gratis overnatning, og hvis en af jer tit flyver på forretningsrejse, er det også muligt at gemme den gratis overnatning, til I skal på ferie.

Guesthouses er det gode, billige alternativ

Som sagt findes der hoteller for enhver smag og pengepung i Chiang Mai. De billigste er de såkaldte Guesthouses eller gæstehuse, der er mindre hoteller med et lidt mere hjemligt islæt. Her bor du/I på et værelse i huset og det er muligt at spise sammen med de andre gæster eller lave mad selv.

Du skal ikke lade dig narre af, at mange guesthouses kun har to eller tre stjerner i oversigterne på internettets bookingtjenester. De tilbyder stort set de samme muligheder som hoteller, og de større guesthouses består af flere bygninger eller har små hytter, mindre huse eller lejligheder, du kan leje for en kortere eller længere periode.

Omgangstonen er mindre formel end på et hotel, og du kommer tættere på de personer, der arbejder i gæstehuset, fordi de oftest også bor der til hverdag. Det gør et guesthouse lidt mere hjemligt og – synes nogen – mere hyggeligt end et hotel.

Da guesthouses er billigere at bo i end hoteller, er de det oplagte valg, hvis du skal bo i Chiang Mai i en længere periode, eller hvis du bare vil bo godt og billigt. Priserne ligger på omkring 60-100 kroner i døgnet for et værelse med kabel-tv og aircondition, f.eks. hos Smile House Chiang Mai eller Thaphae Garden Guesthouse Chiang Mai.

Gode eksempler på billige hoteller i Chiang Mai

Er du ikke til guestshouses, er prisforskellen op til et hotel ikke særlig stor set med danske øjne, selv om det næsten er dobbelt så dyrt pr. nat i forhold til at indlogere dig på et gæstehus! Du kan leje et værelse på et hotel fra omkring 150-200 kroner pr. nat for de billigste.

Et godt og billigt hotel er f.eks. Royal Princess Chiang Mai, der ligger tæt på lufthavnen og Chiang Mai’s nattebazar. Booker du for mere end en enkelt nat, ligger prisen for et dobbeltværelse på omkring 300-400 kroner pr. nat for begge personer!

royal princess chiang mai
royal princess chiang mai

Et andet bud er Sira Boutique Hotel, der ligger tæt på byen, uden at der dog er nævneværdig meget støj af den grund. Hotellet bliver rost for at servere en helt fantastisk morgenmad, og booker du flere nætter i træk, ligger prisen på lidt over 250 kroner for et dobbeltværelse for jer begge to.

Sira Boutique Hotel
Sira Boutique Hotel

Begge eksempler er 4-stjernede hoteller, og skulle det ikke være godt nok, kan du sagtens få meget mere luksuriøse hoteller, uden at du kommer over en plovmand pr. nat. Ofrer du mere end det, får du luksus, du ellers kun møder på internationale tophoteller.

Som sagt er der over 900 forskellige guesthouses og hoteller at vælge imellem, og med internettets mange bookingtjenester er der helt sikkert et, der passer til netop din og din families rejse.

Skriv en kommentar

Følg os her