Solceller i Thailand

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

[et_pb_section bb_built=”1″ specialty=”off” next_background_color=”#ffffff” _builder_version=”3.17.2″ background_image=”https://nordthailand.dk/wp-content/uploads/2018/11/solceller-priser-thailand.png”][et_pb_row _builder_version=”3.17.2″ background_color=”rgba(0,0,0,0.57)”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″ header_text_align=”center” header_text_color=”#ffffff” header_font_size_tablet=”18px” header_font_size_last_edited=”on|desktop”]

Solceller i Thailand – priser og information

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_5″][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″]

Vedvarende energi til hjemmet er stadig ikke lige så populært i Thailand, som det er blevet i mange andre lande. Der er række firmaer som kan installere vindmøller og solcelleanlæg til hjemmet, men prisen – få 3 priser og tilbud på solceller her –  for dette er stadigvæk forholdsvis høj, også selvom at priserne er faldet de seneste år. Der er derudover heller ikke i øjeblikket nogen incitamenter fra regeringen til at få det installeret i hjemmet. Lige nu er den energi, der genererer af regeringen til befolkningen primært skabt gennem gas, og alternative og vedvarende energikilder står kun for knap 5% af energiproduktionen. Regeringen har endnu ikke sat vedvarende energikilder højt på programmet.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″][et_pb_image _builder_version=”3.17.2″ src=”https://nordthailand.dk/wp-content/uploads/2018/11/solceller-priser-thailand.png” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″]

Pris på solceller i Thailand

Solenergi er en af de primære muligheder, når det kommer til at producere din egen energi. Dette fænomen kaldes også fotovioltak, hvilket er omdannelsen af lys til elektrisk energi. Det er en af de mest populære muligheder, da der er minimal vedligeholdelse efter af installationen er færdig. Firmaer i Thailand kan levere solpaneler i mange forskellige størrelser og stilarter. Der er en række af kombinationer af paneler, som man kan vælge imellem – alt efter hvilken mængde af strøm du ønsker at generere. Firmaerne vil ofte lave en undersøgelse for dig og vurdere, hvor meget strøm du egentlig har brug for, og derefter lave en anbefaling som er baseret på dette tal.

Rundt regnet vil et system med 8 paneler i Thailand være nok til at levere nok strøm til køleskab, lamper, fjernsyn, parabol og radio. Et system ed 16 paneler kan klare de samme ting, og kan generere nok strøm til at bruge elektriske værktøjer og køkkenudstyr. Et fuldt system med 32 paneler kan levere nok strøm til et fuldt hus. Den største fordel ved solenergi er det ikke skaber nogen affaldsstoffer, og der ikke bliver udgivet nogen gasser ud i luften.

Det er også muligt at få installeret solpaneler, som udelukkende varmer vandet og radiatorene i huset, istedet for at levere strøm til hele husets elektriske udstyr. Derudover er det ret populært at få installeret en soldreven aircon i Thailand, hvor temperaturene er høje hele året rundt i de fleste områder.

Vindenergi i Thailand

Et alternativ til solenergi er vindenergi. Ulempen ved en vindturbine er at det er nødvendigt med en generator, hvis der ikke er nogen vind, og mange steder i Thailand er der forholdsvis vindstille. Turbiner er populære i meget fjerntliggende områder i Thailand, men der er stadig mange omkostninger forbundet med installere, og bruges primært på gårde og andre områder, som stadig lægger for langt væk fra el-netværket.

Beboere i Thailand, som ønsker at have vedvarende energi ofte vælger en kombination af disse to systemer. I tilfælde hvor vinden ikke er kraftig nok, tager solpanelerne over – og omvendt. I de tilfælde hvor det er nok med solpaneler, er det ofte ikke nødvendigt med en turbine.

I by-områder i Thailand er vedvarende energi et sjældent syn. Bevidstheden omkring de grønne problemer er stadig ikke på samme niveau som i mange andre lande, og mange indser ikke at det er muligt at spare penge og skåne miljøet i længden.

Derudover er det på grund af de høje priser på solpaneler og vindturbiner slet ikke tilgængelige for de almindelige borgere.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Følg os her