Sunday Marked i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Er du i Chiang Mai og gerne vil gøre lidt gode handler og have nogle souvenir med hjem til venner og familie, så er Night Market og Sunday Market bestemt værd at besøge. Men ligesom alle andre store markeder i Thailand, så er det med at holde tungen lige i munden og bruge sin sunde fornuft. Her er tre gode råd.

1. Betal aldrig hvad de først forlanger, da prisen er sat rimeligt højt, så der kan pruttes om prisen og de stadig kan lave en god skilling på det.

2. Forsvinder smilet i deres ansigt og de bliver meget korte for hovedet, så er du gået for langt ned og de vil miste på handlen. For nogen thaier kan det være en fornærmelse.

3. Når du har forhandlet prisen ned, så tænk på hvad det svarer til i danske kr. og spørg så dig selv: ”ville jeg give det beløb, hvis jeg fik stukket den samme varer i hånden i Danmark.” – kan du svare ja og du stadig mener du har gjort en god handel, så er det jo egentligt dig ligegyldigt hvor meget han tjener på det og alle er glade.

sunday marked ved Tapae Gate
Sunday marked ved Tapae Gate…

Er du virkelig til at shoppe og gå og rode i kasser og få masser af fremmedartede indtryk og tilbud, så er Sunday Market ved Tha Pae Gate på Moonmuang Rd. lige stedet for dig. Her oser det af mellemøstlig marked og du kan næsten finde alt. Der er også et stort område med mad, hvor du har mulighed for at købe og smage på mange af de specialiteter der bydes på i Nordthailand.

Sunday marked
Sunday marked….

Midt på pladsen finder du selve Tha Pae Gate og begiver du dig ud af denne, så kommer du til en gade overfor med Imm Hotel på din højre hånd. Værsgod, så har du Chiang Mai´s svar på Strøget i København og sikkert lige så lang. Ca. midt på denne ligger Chiang Mai Wat Phan Tao tempel. Her er der hver søndag et kæmpe sildenafilcitrateotc marked med alt hvad du kan tænke dig af thaimad. Det er også her, at rigtig mange af thaierne kommer og slapper af med et godt og billigt måltid mad.

Sushi på Sunday marked 5 baht stykket (1 kr)...
Sushi på Sunday marked 5 baht stykket (1 kr)…

Men en ting skal du bare vide om gaden, der er altid rigtig mange mennesker her, så sæt endelig resten af dagen af til dette projekt og besøg den endelig om aftenen, da både stemningen og de mange lys er helt specielt. Du vil også kunne opleve mange gademusikanter, som forsøger at lave en skilling på deres optræden. Her er lige fra et stort 5 mands blindt orkester, en meget ung pige på violin til en lille dreng, som underholder med at spille på mundharmonika, medens han håndterer en hulahopring. Prøv det endelig, det er en god oplevelse, at tage med hjem til Danmark.

 

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her