ATM-svindel: Kortskimmere fundet i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Chiang Mais turistpoliti har udsendt advarsel til offentligheden omkring fund af kortskimmere på ATM-hævemaskinerne, som har til formål at stjæle folks informationer – og penge.

Politiets kaptajn, Amorn Sopa, fortalte at en bank havde slået alarm, efter de fandt en lille chip og et kamera på en af deres ATM-maskiner.

Chippen, hvis funktion tillader kriminelle at stjæle informationer, var nærmest ikke synlig for det menneskelige øje, eftersom det var blevet kamoufleret ifht. hævemaskinens udseende.

Politiet har haft hævemaskinen under observation i tilfælde af, at nogle skulle dukke op for at tjekke op omkring den – dog uden held. Istedet har politiet fjernet chippen og tømt den for informationer, der kan lede dem i retning af gerningsmændene.

En anden bank har også kontaktet politiet, da flere kunder havde brokket sig over, at der var blevet hævet store pengesummer fra deres konti, ifølge Amorn Sopa.

Billeder fra overvågningskameraet viser billeder af en mand med Arabisk udseende, der hæver store pengesummer. Politiets teori er, at har benyttet sig af falske kreditkort med stjålen information for at finansiere sin rejse i Thailand.

Amorn Sopa opfordrer byens borgere til at kontakte politiet eller bankerne, hvis de oplever mistænksom aktivitet omkring ATM-maskinerne.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her