Fiskeri med kastenet i floden Ping i Nordthailand

Jeg har altid elsket at fiske og derfor tager jeg ofte rundt og lurer lidt på dem, der præcis ved, hvordan man skal gribe tingene an her i Chiang Mai – nemlig de indfødte 🙂

Forleden mødte jeg Surin, en ældre herre, der brugte et kastenet, som fangstredskab. Noget der bliver brugt en hel del her i Thailand af de lokale.

Fishing with cast net in Chiang Mai Pint River
Sunri gør klar til endnu et kast…

Jeg nåede desværre ikke at få starten med, hvor han kaster nettet ud (hvilket helt sikkert må være noget der tager lang tid at mestre!) – men heldigvis røg der da en fisk i nettet, så den fik jeg med på videoen. Det foregår på den måde, at han står og “spotter” fisk, der kommer op til overfladen, hvorefter han kaster nettet ud over det område, hvor fisken blev set. Nettet har i siderne nogle blylod, der gør, at det bliver trykket ned på bunden og fisken bliver så fanget inde i det – ret smart og en fiske-metode, jeg helt sikkert snart skal prøve.

Du kan se videoen af Surin, der “netter” en fisk her:

Skriv en kommentar

Følg os her