BLOG: Et par gode steder at fiske i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Er du ligesom jeg en passioneret lystfisker bosat i Chiang Mai – eller overvejer at besøge byen, så læs med her.

Jeg har nu boet i Chiang Mai i lidt over 2 år, og da jeg hjemmefra Danmark normalt fiskede en hel del, så var det også naturligt for mig at opsøge fiskeriet da jeg slog mig ned her i Thailand.

Det var dog lidt lettere sagt end gjort. Det første, jeg gjorde, var at søge på Google efter “fishing in Chiang Mai“, hvilket desværre ikke gav specielt brugbare resultater. Det eneste sted, der syntes interessant, var Dreamlake Fishing, som vi tidligere har skrevet om. Se artiklen her: Fiskesø nær Chiang Mai: Dream Lake Fishing Lake.

Dreamlake Fishing

Her kan man kun få lov til at fiske, hvis man samtidig bor i en af de bungalows der er tilknyttet søen. Prisen ligger på omkring 2500-3500 baht pr. overnatning og inkluderer udemærket fiskeudstyr. Det fede ved denne sø er de mange forskellige arter af fisk, som indehaveren (en tysker ved navn Reinar) har sat ud i søen gennem årenes løb. Her kan du fange alt lige fra: Catfish, Snakehead, ferskvandsrokke, karper, piratfisk, aripaima, Aligator Gar samt mange andre arter. De største fisk vejer over 100 kg.

Efter at have besøgt Dreamlake et par gange besluttede jeg mig for at finde nogle nye steder. Jeg blev i en af de mange grejforretninger der ligger i Chiang Mai, fortalt at der lå en slags Put and Take-sø i en lille by ved navn Bo Sang (ligger omkring 15 km uden for Chiang Mai).

 

Bo Sang Fishing Park

I denne sø kan man stort set kun fange en slags fisk – nemlig Giant Mekong Catfish. Dette er dog også ret så underholdende, da fiskene sjældent vejer under 10 kg. Lidt anderledes end man kender det fra Danmark, hvor man skal lede efter fisk på denne størrelse i en menneskealder.

Fiskene bider på brød, og de største kan nemt komme op og veje 40-50 kg. Søen er godt vedligeholdt, og der er mulighed for at købe mad og drikke. Priselejet er også lavt. Det koster nemlig kun 100 baht for en hel dags fiskeri. Der sidder også nogle få lystfiskere og fisker efter små fisk som skaller etc., men det kræver specialgrej og en god portion tålmodighed.

Udover de to steder nævnt ovenfor, er der rig mulighed for at tage et smut ud i junglen fro at fiske efter Snakehead-fisk. Dette kræver dog en guide, og prisen løber nemt op i 8000 baht for en dags fiskeri – men det er helt klart pengene (og oplevelsen) værd.

Seneste nye er, at der lige er åbnet en ny fiskesø, der skulle minde lidt om Bo Sang, men være delt op i to søer. Den hedder “Chiang Mai Fishing Park” og ligge i Nong Hoi-området af Chiang Mai – Jeg vil lave en beretning om denne sø, når jeg har været derude – så følg med herinde.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her