På tur til Payao ved Nordthailands største sø & Longnecks

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Små 140 km nord-øst fra Chiang Mai ligger provinsen Payao hvor man blandt andet finder den største sø i Nordthailand. Søen rummer over 22 forskellige slags ferskvandsfisk og er derved den sø i Thailand med den største population af ferskvandsfisk samlet ét sted – hvilket jo er ret interessant for en lystfisker som mig! Derudover skulle fuglelivet her også være noget helt for sig selv.

Det ligner en strandpomade!

Søen ved Payao
Her kan man se lidt af vejen der løber langs søens bred…

Det er det første man tænker når man kommer til søens bred i Payao, da der strækker sig en lang vej med palmer som man kender fra strandene syd på. Desværre kan man ikke bade i søen, men man kan sidde ved en af de mange restauranter og nyde udsigten og noget godt at spise.

Tempel ude i søen

Noget af det der kendetegner byen er, at der 200 meter ude i vandet ligger et tempel som

Tempel ude på søen
Her er vi blevet sejlet ud til templet der ligger ude på søen…

man kun kan komme ud til når vandstanden er nogen lunde normal, hvilket vil sige før og efter regnesæsonen. Vi var så heldige at vi kunne komme ud til templet.

Man bliver sejlet herud i små aflange træbåde hvor der står en indfødt i hver ende af båden og padler med nogle store åre.

Payao ligger 100 km syd for Chiang Rai

Dagen efter kørte vi 100 km nordpå, til byen Chiang Rai. Her finder man blandet andet The White Temple.

Derudover kan man også tage ud og besøge en lokal stamme af Longnecks, hvilket vi gjorde og det var eddermanme specielt skal jeg lige love for!

Longnecks Chiang Rai
De første Longnecks vi møder. Her sidder de og væver tøj og andet stof, som turisterne der kommer forbi kan købe…

Du har sikkert allerede set dem på TV eller noget i den dur… Den stamme vi var ude ved kommer oprindeligt fra Burma af, men den thailandske regering af givet dem lov til at bo i Thailand og man har derfor muligheden for at tage ud at besøge dem i Thailand.

 

 

 

Vi skulle gætte hvor meget det kobber de har rundt om halsen kan veje og du kan se den

rigtige vægt på billedet her:

Kobberet man har rundt om halsen
Så meget kobber har de rundt om halsen!

 

 

Se flere billeder og en video fra turen herunder:


Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her