Isterninger til øllen – Standard i Thailand

Har du nogensinde fået serveret is til din øl? Hvis ikke, burde du prøve det. I Thailand er det helt normalt at få en spand isterninger med til sin øl for at holde frisk og kølig.

Isterninger til din øl

Hvis du bestiller en øl i Thailand, så er det normal procedure at få den serveret med glas og en spand is. Første man får serveret øl på denne måde, virker det underligt, da man ikke er vant til det i den vestlige verden. Isen køler din øl ned, og den bidrager faktisk ikke med nogen bismag eller gør øllen vandet – i hvert fald ikke i en grad der er nævneværdig. Thailandske øl er stærkere end i Danmark, og derfor betyder den smule vand, øllen bliver tynder op med ikke den store forskel. Tværtimod bliver den holdt kold og frisk, hvilket du hurtigt bliver glad for i Thailands varme klima.

Isspand

Første gang du får serveret øl på denne måde, vil det virke sært, men du lærer hurtigt at sætte pris på denne måde at nyde din øl, og til sidst vil det virke underligt at få den serveret uden. Tager du vanen med hjem til Danmark, så vil de fleste nok kigge underligt på dig og fortælle dig, at det altså ikke er sådan en rigtig mand drikker øl – her kan du så grine indvendigt, fordi du ved, at øllen ikke tager skade af det – faktisk bliver den kun bedre, da den holder den kolde temperatur ned til sidste dråbe uden at miste smag.

Et godt råd…

Hygiejnen i Thailand er ikke ligesom vi kender den derhjemme og når det kommer til isterninger, så er det altid en god ide at tjekke om det er den slags isterninger med hul igennem. Det er nemlig dem der bliver lavet på en fabrik og derfor er chancen for at man får mave problemer væsentligt mindre ved at bruge disse…

Hvad synes du?
Er det bedre når man får serveret en øl med isterninger end normalt?

 


Bedøm



Om forfatteren Kristian Ole Rørbye

Iværksætter der har valgt at bo og drive SEO virksomhed fra Thailand af. Her hjælper jeg danske virksomheder med at få top-placeringer på Google imens jeg nyder sol og varme hver dag.