Queen Sirikit Botanical Gardens

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Er du interesseret i at tilbringe et par timer i grønne, smukke og harmoniske omgivelser er Queen Sirikit Botanical Gardens det helt perfekte sted at søge hen. Denne botaniske have som ligger lidt ude for Chiang Mai byder på meget mere end blomster og planter.

Haven ligger en små 25km ude for Chiang mai bymidte (Se rutevejledning nederst i blogindlægget). Turen kan sagtens køres på scooter, hvis man som mig syntes om et lille roadtrip, hvor man rigtigt kan få studeret sine omgivelser. På vejen er der masser er små thai restauranter eller coffeeshops, så bliver man sulten eller tørstig på turen er dette intet problem. På vej derud kører man bl.a. forbi en elephant camp, hvor man kan ride på elefanter, hvis man har tid.

Når du ankommer til Queen Sirikit Botanical Gardens vil du blive bedt om at betale 100baht som voksen, 50baht som studerende og prisen for et barn kan jeg desværre ikke huske, men det kan ikke være mere end 40baht. Er du på scooter skal du parkere den og gå 2km op af bakke for at komme op til den botaniske have, sågar havens turistbusser ikke er i drift. Er du derfor dårligt gående eller har du små børn anbefaler jeg at du hjemmefra lejer en bil, en taxi eller en songtaew (bil med overdækket lad), fordi så må du nemlig gerne køre til tops.

 

Farverige roser, smukke orkideer og rustikke kaktusser venter på toppen

Smuk roseJeg valgte at gå til tops, hvilket man sagtens kan, og jeg anbefaler at man tager ordentlig fodtøj på, jeg havde nemlig valgt upraktiske klipklappere i dagens anledning. Turen op byder på smukke træer, blomster, bænke til hvil og en smuk udsigt ud over bjergene. Er man heldig kan det være at én af stedets tamme hunde har lyst til at følges med dig hele vejen.

 

Jo højere man kommer op jo smukkere bliver det, og efter 2 km ankommer man til selve haven, hvor man kan gå fra drivhus til drivhus og se på smukke blomster og spændende planter. Jeg var specialt imponeret over deres mange forskellige roser, og de mange smukke orkideer som jeg flittigt fik duftet til. Derudover har de to store drivhuse kun med kaktusser, og her var det som at træde ind i en lille westernfilm. Queen Sirikit Botanical Gardens byder på ro, afslapning og smukke omgivelser. Får man lyst til lidt at drikke eller en snack har de en lille kiosk på stedet og er man ude efter en lille souvenir har de selvfølgeligt også det. Jeg syntes klart at det er turen værd, og går man op af bjerget kan man sagtens få brændt 2-3 timer af derude – og lidt kalorier!

Rose blomst

 

Rutevejledning: Først finder du Chiang Mai på Google Maps, så kan du nemlig følge med når jeg beskriver ruten for dig. Turen starter inde i firkanten på Sri Poom Rd., herfra drejer du af og kører ud af Thanon Chotana mod Mae Rim. Thanon Chotana 107 skal du kører af i et godt stykke tid. Når du når til 1096 skal du dreje af og følge denne vej som fører dig direkte til Queen Sirikit Botanical Gardens. På Turen vil der være flere forskellige landmarks du kan notere dig, såsom Mae Sa Golf Course, Maesa Elephant Camp og Botanic Resort. Queen Sirikit Botanical Gardens ligger på venstre hånd og du vil ikke være i tvivl når du ser det.

God tur!

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her