Sådan er reglerne for at have proteinpulver med, når du rejser

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Hvis du har taget noget proteinpulver med ud at rejse, kan det være nærliggende at sælge det til andre, hvis de gerne vil have noget. Det kan også være, at du gerne vil tage det med til Thailand kun for at sælge det, så du kan tjene nogle penge til din tur. Men som med alt andet du tager med til udlandet, der ikke er tøj og rejseguides, er det en god ide, at du tjekker op på, om det er noget, som du må. Der kan nemlig være meget strenge krav i nogle lande, mens andre lande slet ikke er så strenge krav. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du skal forholde dig, hvis du har proteinpulver med til Thailand.

Selvom prisniveauet generelt er meget lavere i Thailand, end det er i Danmark, er prisen på for eksempel proteinpulver ikke så meget billigere, end mange andre ting er. Rent prismæssigt kan det derfor godt betale sig for dig at tage det med til Thailand og at sælge det videre. Men det er ikke det samme som, at du skal gøre det. De thailandske myndigheder er nemlig meget strikse i forhold til, hvad du har med ind i landet.

På jagt efter ulovlige-stoffer

Når du kommer ind i Thailand, bliver din bagage gennemlyst, og du bliver selv tjekket for, om du har stoffer med. Det gør de for at dæmme op for den handel med stoffer, der har været i og via Thailand. Hvis du har noget pulver med i en bøtte i tasken, kan de derfor hurtigt blive mistænksomme. Selv folks medicin kan de blive mistænkelige over for, og der er nogle, der må bruge lang tid på at forklare, hvad de forskellige piller er. Det kan også ske for dig, hvis du har proteinpulver med.

Tager du til Thailand for at træne

De fleste tager proteinpulver i forbindelse med deres træning. Hvis du bare skal holde ferie i Thailand, kan du derfor sagtens bare nyde ferien og spise god thaimad. Så skal du nok få rigeligt med protein igennem den.

Der er dog også mange gode muligheder for at træne i Thailand. Det kan for eksempel være, at du skal dyrke thaiboksning dernede. Hvis du skal det, kan det være en god ide at kontakte dem, som du skal træne hos og høre, hvordan de anbefaler, at du kan få dit proteinpulver med ind i landet.

Kontakt den thailandske ambassade, hvis du vil være sikker

Thailand har en ambassade og et konsulat i Danmark, og de vil altid meget gerne hjælpe dig med spørgsmål i forhold til, hvordan du kan rejse i deres land. Hvis du vil være på den sikre side, er det derfor en god ide, at du kontakter dem. Der kan du både få opklaret, om du må tage proteinpulver med ind i landet, hvor meget du i så fald må tage med, og om du må sælge de videre til andre.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her