Tag kørekort i Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Tag kørekort i Thailand 1

Det er billigt både nemt og billigt at erhverve sig et kørekort i Thailand – hvis man ved, hvordan det gøres.

 

Vi har sammenfattet en vejledning af procedurerne og kravene for at tage kørekort i Chiang Mai, Nordthailand. Kravene er de samme landet over, men der kan være variabler i procedurerne. Alle der har en arbejdstilladelse i landet kan også søge om kørekort.

 

Den nemmeste måde at erhverve sig det Thailandske kørekort, vil være at bringe sit internationale kørekort med på motorkontoret. Her vil de på under en time få det konverteret til et thailandsk kørekort, som man får med sig med det samme.

 

Det er væsentligt at huske, at det danske kørekort er ikke gyldigt i Thailand. Et internationalt kørekort kan erhverves på den lokale politistation i Danmark for 25 kr, eller bestilles på den danske ambassade i Bangkok for 40 kr. Bestiller man kørekortet på ambassaden, så skal man påregne en måneds ventetid, før man modtager det. Det internationale kørekort er større end det normale danske, og det er kun gyldigt i et år.

Dog kan det være en god idé at tage kortet fra start i Thailand. Det kan nemlig være svært at finde ud af trafikreglerne og så videre. I Thailand er man automatisk den der får skylden i et uheld, hvis man ikke har gyldigt kørekort, og det kan blive en særdeles dyr affære, så det tilrådes kraftigt, at man enten har et internationalt førebevis til det køretøj man kører, eller får lavet et Thai kørekort.

Hvad skal du forberede

Forud for at du møder på motorkontoret, så skal du bruge enten dokumentation fra ambassaden, der fortæller hvor du bor, eller en original arbejdstilladelse. Derudover skal du medbringe dit pas, med gyldigt visa og en lægeerklæring. En lægeerklæring udstedes på alle klinikker i byen for 50 baht. Du skal lave et sæt kopier af alt, pr kørekort du søger om. Søger du om flere kørekort, så behøver du kun en original lægeattest.

Den kan kopieres til de andre sæt. Sidst men ikke mindst, så skal du naturligvis medbringe det køretøj – eller køretøjer – som du vil have kørekort til. Man må godt medbringe sin scooter med automatgear. På dagen udfylder du så den blanket du får udleveret i informationen.

Selve dagen

Dagen starter officielt 07.50, men en god idé at komme i god tid. Når klokken slår 07.50, så afleverer man sine papirer ved skranke 28 på 2. Sal, hvorefter man stiller sig i kø til både syns- og reaktionstest. I Thailand kan man ikke få kørekort, hvis man er farveblind mellem farverne rød og grøn.

Efter reaktionstesten, så går thaierne i lokaler for sig, hvor de modtager undervisning i fire timer på thai. Udlændinge går i et lille lokale med computere, hvor en undervisningsvideo bliver vist. Hver ansøger har sin egen computer. Videoen gennemgår mange forhold i Thailand, og indeholder relevant information for den teoritest som kommer senere.

Undervisnings videoen varer i ca en time. Når man har set den færdig, så har man fri frem til 13.30, hvor der afholdes teoriprøve. Man har mulighed for at opfriske sin viden og gennemføre en prøvetest på en af de to maskiner som står umiddelbart foran testlokalet.

 

Tag kørekort i Thailand 2

 

 

Teoriprøven

Teoriprøven er ikke svær, og slet ikke hvis man i forvejen har kørekort. Der er 30 spørgsmål, med fire svarmuligheder i hver. Man skal have 23 rigtige for at bestå, og det tjener ikke noget formål at forsøge at få 30 ud af 30, da flere af spørgsmålene er håbløse.

 

 

Tag kørekort i Thailand 3Man kommer ind i teorilokalet, og bliver kaldt til prøven når det er ens tur. Når man bliver kaldt til, så får man sine papirer udleveret sammen med et chip kort. Det chipkort sætter man i maskinen, og den har automatisk registreret hvem du er, og hvilket kørekort du er til prøve i.

 

Det sidste er ikke relevant i forhold til indhold, for prøverne er ens, uanset om det er motorcykel eller bil du er til prøve i. Når du har tastet dine svar på alle spørgsmål, og trykker afslut, så får du med det samme resultatet. Vil man tage kort til både bil og motorcykel på samme dag, så indsætter man blot det andet chipkort efter første test, og gentager hele testen igen.

 

Køreprøven

Er teoriprøven bestået, så er det tid til køreprøve. Man tager sit køretøj om til test området, som ligger lige øst for bygningen. Der er skilte dertil. I bil skal man køre en lille omgang på en bane som rummer højre og venstre sving, op og ned af bakke samt kørsel frem og tilbage mellem opsatte pæle.

Det hele afsluttes med en forlæns parallelparkering, hvor kravet er, at man ikke rammer kantstenen, men stopper med begge hjul i venstre side på den røde aftegning på asfalten. Den er 25 cm bred.

Med motorcykel gælder det også om at vise man kan køre en omgang uden at gå i stå eller vælte. De eneste to udfordringer her er et sæt kegler man skal køre slalom mellem og derefter køre på en ca 25 cm bred planke, uden at køre ved siden af. Får man sine stempler som godtaget her, så er det tilbage til hovedbygningen.

 

Tag kørekort i Thailand 4

Udstedelse af kørekort

I hovedbygningen henvender du dig i informationen på anden sal, hvor du får udleveret et nummer. Når det kaldes op, så bliver du bedt om at betale for kørekortet. I skrivende stund er det 55 baht for motorcykel og 105 baht for bil. Dertil kommer 100 baht for selve kortet og 10 baht for at få det forseglet i plastic. Altså samlet 215 baht for bil og 165 for motorcykel.

Efter betalingen går man om bag skranken og trækker et nyt nummer. Dette er det endelige step mod kørekortet. Her får man sit billede taget og godkender det, hvorefter de printer kørekortet. Det tager ikke 5 minutter i alt, og man forlader kontoret med et kørekort der nu gælder i et år. Fornyer man det efter et år, så vil det nye kort gælde i 5 år.

Har du nogen kommentarer eller tilføjelser til ovenstående, så skriv meget gerne en  kommentar omkring det i feltet nedenfor. 

Finder du denne artikel interessant og nyttig, så del den meget gerne med dine venner og forbindelser på Twitter, Facebook eller Google+! På forhånd tak.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her