Thailand som rejsemål – Gode råd og fif til rejsen

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Der er dem som med et besøg på Phuket, mener at nu har de været i Thailand. Det er geografisk også helt korrekt, for Phuket ligger indenfor Thailands grænser i den sydlige del af landet, men er i virkeligheden nok den del af landet som er mindst thaiagtig.

Landet er opdelt i 4 regioner, henholdsvis nord, øst, syd og midt. Og med mere end 2.500 km fra grænsen til Myanmar i nord til Malaysia i syd, så rummer landet store forskelle, både sprogligt, kulturelt og naturmæssigt. Når valget således falder på en rejse til det smilende land, så er det en god idé at gøre op med sig selv, hvad det rent faktisk er, man ønsker at få ud af sin ferie.

Der er stor forskel på, om det skal være action, ligge ved stranden, dykke, bjergbestige, udforske grotter, tage på junglevandring eller opleve lokale bjergstammer på tæt hold. Der er også stor forskel på, om man tilhører typen som blot ønsker sikkerhed for alle detaljer inden afrejse, eller om man gerne vil have maksimalt plads til implusive indskydelser og idéer.

 

Inden rejsen

Thailand som rejsemål - Gode råd og fif til rejsen 1Inden man sætter fod på thailandsk jord, så melder spørgsmålet sig naturligvis, hvordan man kommer dertil. Fra Danmark er der chartermuligheder direkte til både Bangkok og Phuket, og man kan også købe arrangerede ture med forbindelser til andre destinationer som Hua Hin, Chiang Mai og Pattaya.

 

Hører man til dem som gerne vil have friheden til at gøre som man vil, så er det en god idé at være tidligt ude når man søger billetter. De bliver ikke billigere med tiden. Nettet er et rigtigt godt sted at starte, og både SAS og Thai Airways flyver direkte til Bangkok fra København. Når man søger på nettet efter billige flybilletter, så skal man dog være opmærksom på, at man efterlader små såkaldte cookies bag sig, og laver man mange søgninger på for eksempel SAS, så husker de forespørgslerne, og prisen vil stige.

 

Sletter man sommetider sine cookies, så vil man opdage at man kan få pæne besparelser, og er det en billig flybillet man ønsker, så er 700 kr også penge på en returbillet.

Afbudsrejser eller chancebilletter

Vil man gerne på ferie, men kan leve med at det ikke er sikkert, hvor turen ender med at gå til, så er afbudsrejser eller chancebilletter måske en måde at søge nye rejsemål på. Der sker jo sommetider uforudsete ting, og rejsebureauer kan ende med at stå med pladser som er solgt, men ikke bruges. Disse rejser kan fås til rigtigt fornuftige penge. Det samme gælder, hvis man tager i lufthavnen, og melder sig på afbudslisten. Måske er man heldig at få en tur til Bangkok til ganske gode penge.

Charterrejser er anderledes

Hører man til den gruppe, som godt kan lide at der er taget hånd om alt allerede inden afrejse, så er charterrejser en rigtig god idé. Her kan man allerede fra Danmark have alt fra fly og hotel, til oplevelser som elefantridning og snorkling på plads.

Det er oftest individuelt tilpassede pakker indenfor nogle givne rammer, som betyder at der også er masser af tid til at slappe af og opleve på egen hånd, hvis det også har prioritet.

Opholder man sig længe i Thailand, så vil man opdage at det ikke er alle steder der arbejdes lige effektivt, men et sted har thaierne fundet fodslaget, og det er når det gælder service i forbindelse med turisme. Det er ikke uden grund at mange forlader landet med et smil på læben over den venlighed og overstrømmende imødekommenhed, som man oplever overalt i Thailand.

Hvilke hoteller er gode

Normalt spiller pris en naturlig rolle i valget af hotel, og nogen gange kan det virke en smule ulogisk, når man sammenholder priser og for eksempel stjerne for et hotel. Men her er et lille fif – hoteller betaler skat, afhængig af hvor mange stjerner de har, og det i sig selv gør det sommetider mindre interessant at have for mange stjerner – også selvom hotellet faktisk er det værd.

Dertil kommer, at mange store virksomheder i verden har repræsentations konti, som definerer udgifter til hoteller med udgangspunkt i hvor mange stjerner hotellerne har. Og, det er trestjernede hoteller som repræsentanter typisk har ret til, og da det er en ret stor del af hotelindustriens kunder, så er man ikke interesserede i fire stjerner, da det vil afskære dem fra en god kundegruppe. Med andre ord, man kan finde særdeles gode hoteller i kategorien tre stjerner.

Når man er i Thailand

Kort over ThailandThailand er et smukt og nuanceret land, og har man tiden til at suge indtrykkene til sig, så vil man uden tvivl komme hjem med minder for livet. Thaier er et imødekommende folkefærd, men også et folkefærd med meget stærke værdier som man bør kende og tage sig i agt for.

Et af disse og meget centrale værdier er kongen. En mand som har gjort meget for Thailand, og altid har handlet med omtanke og klogt i de mere end 60 år han har siddet på tronen. Det er meget langt tid, og for størstedelen af Thailands befolkning, så er det hele deres liv, og uanset om man er enig eller uenig i sager omkring kongen, så rådes man til at lade sin ytringsfrihed ligge i skuffen.

Læser man forskellige turistguider, så vil man måske nogle steder læse, at man altid trygt kan spise i de samme restauranter, som man ser thaierne flokkes om, da thaier er meget hygiejniske, og ikke selv vil spise i mindre rene restauranter. Det er en sandhed man skal vogte sig lidt for, idet thaier naturligt gennem generationer har udviklet en tarmflora, som modstår mange bakterier, danskeres maver ikke vil kunne tåle.

Dertil kommer at der er et relativt stort forbrug af både chilli og whiskey, som dræber hvad deres maver ellers ikke ville kunne klare. Mange udlændinge oplever derfor naturligt nok et par dage på en længere ferie, hvor de får maveproblemer. Men det er der råd for, da alle medicinal forretningerne selvfølgelig har den medicin man skal bruge i almindelig håndkøb.

Trafikken

Vil man gerne ud og køre lidt på egen hånd, så anbefales det med cykel. Der findes cykler til udlejning alle steder hvor der er turister, og kun hvis man er en god billist med stor tilpasningsevne, så kan man gå skridtet videre og leje motorcykel eller bil. Man skal være opmærksom på flere ting, når man kaster sig ud i kørsel på de thailandske landeveje. For det første kører man jævnfør loven i modsatte side af vejen end i Danmark, og det er bevidst skrevet på denne måde, så virkeligheden er, at biler næsten altid overholder denne regel, men motorcykler kører hvor der er plads.

Der overhales både venstre og højre om, ligesom ensretning ikke respekteres. Sørg for at have forsikringerne i orden, og vil du køre i Thailand, så skal du have et internationalt kørekort. Det danske kørekort er ikke nok, og er du impliceret i et uheld uden et internationalt kørekort, så får du automatisk skylden og problemet, rent økonomisk. Men, har man blot styr på det, og kan tilpasse sig trafikken, så er der rigtigt meget at se på egen hånd.

Tag dig tid – få sanseindtrykkene med

Thailand som rejsemål - Gode råd og fif til rejsen 2Med et land der har mere end 60 millioner indbyggere, er mere end 2.500 km langt og over 1.000 km bredt, så vil det kræve mange ture til landet, før man har set blot en lille del af skønheden der findes. Men, uanset om man vælger en charterrejse eller man finder en billig flybillet på egen hånd og tager afsted, så opleves landet ikke, uden at man giver sig tiden.

Fem byer på fem dage er blot kilometer tilbagelagt, og selvom man måske nok kan føle sig lidt presset over, eksempelvis blot at have to uger til at se det hele, så kommer man fra Thailand med en helt anden ro og kærlighed til landet, hvis man tager det roligt og suger indtrykkene til sig, og accepterer at det vil tage mange rejser før man kan påstå man har set mere end en fraktion af landets skønhed.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her