Hall Of Opium – Museum om opiumens historie

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

I Danmark hører man ikke så meget om opium, og derfor kender de fleste danskere ikke til dens frygtelige historie, og de krige den har medført igennem 5000 år. Vi ved at opium bliver brugt til at lave medicinen morfin, som hjælper folk, der har stærke smerter, men den er også blevet brugt til meget mere igennem de 5000 år som man kender til.

I Thailand er opium et stort problem, og derfor har Mae Fah Luang Foundation lavet ”Hall of Opium Museum”, som sætter fokus på opiumens historie, og dens indflydelse på Thailand og verden.

Museet ligger ved ”The Golden Triangle” i Nordthailand, hvor man kan se over til Laos og Burma. Det er også her, at der igennem mange år er sket meget smugling, da det netop ligger så man nemt kan rejse til Laos eller Burma hurtigt.

En kort introduktion til Hall of Opium

Den guidede tur igennem Hall of Opium tager omkring en time, men man kan sagtens få meget længere tid til at gå derinde, for der er så meget historie man skal igennem. Prisen er 200 baht (35 kr) for udlændinge, og 150 baht (25 kr) for thailændere, så det er ikke de store beløb vi snakker om.

Museets areal er 5.600 m2, og det rummer opiumens imponerende, men samtidig også, frygtelige historie. Turen starter med en gåtur ind i en mørk gang på 137 meter for at komme ind i stemningen af opiumens historie. Gangen fører hen til en introduktionsvideo omkring opium, som sætter forskellige tanker igang om vores verden.

Derefter går man rundt imellem de mange rum som hver har et emne at fortælle, så man kommer igennem hele opiumens historie fra mange forskellige vinkler. Man bliver overrasket over at se, hvilken indflydelse den har haft på verden i 1800-tallet og hvor mange kendte og indflydelserige folk som har været afhængige af opium. Der er også videoer, som sætter fokus på CIA’s indflydelse på opiumskrigene, som har kostet mange ofre.

Opiummuseuet er et must see for alle som rejser rundt i Nordthailand, og det er bestemt ikke det eneste, man kan se ved The Golden Traingle – man bliver overrasket over udsigten til Laos og Burma.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her