På bike til Thailands højeste punkt

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Kender du det når eventyrlysten melder sig? Sådan havde jeg det lørdag morgen efter lige at have været 2 uger i Danmark. Efter lidt overvejelser frem og tilbage om hvor jeg skulle kører hen på biken faldt valget på Doi Inthanon, som er et bjerg der ligger ca. 100 km syd for Chiang Mai.

De første 60 km er kørsel på almindelig vej, hvorefter man så rammer foden af bjerget og begynder turen op med stigninger, hvor biken er lige ved at stå af og kun kan kører små 20 km/timen med speederen helt i bund! Turen op af bjerget er på 35 km og her oplever man virkelig en smuk natur igennem den tætte regnskov, snoede veje og udsigtposter, hvor man kan holde ind og nyde udsigten ud over det bjergbeklædte landskab – det bliver jeg aldrig træt af!

Turen starter i Chiang Mai

Som de fleste af Jer der læser med her nok ved, så bor jeg til dagligt i Chiang Mai som er den største by i Nordthailand. Det var derfor så også herfra at turen til thailands højeste punkt begyndte om lørdag morgen. Så biken blev pakket med det nødvendige og herefter var det ellers bare at komme derud af.

Jeg havde besluttet mig for at finde et resort eller hotel, hvor jeg kunne overnatte og så stå tidligt op om søndagen for at kunne udforske de vandfald, der ligger på vej op af bjerget.

Når man kommer kørende fra Chiang Mai skal man ca. 60 km ud af en vej der bliver kaldt Hang Dong Road og her fortsætter man blot indtil man kommer til byen Chom Thong, hvor man skal dreje til højre (der er et stort skilt hvorpå der står Doi Inthanon, så man kan næsten ikke undgå at se det).

Jeg havde tjekket på nettet at der lå en del resorts efter man havde drejet til højre ved Chom Thong, så her besluttede jeg mig for at finde et – det var ikke særlig svært.
Der blev hurtigt fundet et resort ved navn TouchStar Resort (læs mere om det her: http://www.touchstarresort.com/home.html )

Grunden til at valget faldt på dette var prisen, gratis WIFI, morgen mad inkluderet, natur omgivelserne samt at vandet i deres bad kom direkte fra en kilde, så det var et såkaldt mineral bad man tog – og det måtte jeg da lige prøve!

Næste morgen – vandfald og bjergbestigning

Regntiden i Thailand er på sit højeste og slutter i oktober, hvilket betyder at der er rigtig meget vand i floderne, hvilket igen betyder at det er nu man skal opleve vandfaldene!

Flot vandfald ved thailands højeste bjerg
Flot vandfald ved thailands højeste bjerg

Jeg har været ude og opleve vandfald i Thailand rigtig mange gange, men ikke så meget her i regnesæsonen – det fortryder jeg nu! Det er nemlig et helt andet syn der møder en, når der er så store mængder vand der skal igennem, skal jeg lige love dig for – hold da op!

Her har du et billede samt en video der beskriver det lidt mere end mine ellers så begejstrede ord:

Øgle og slange roadkills

Efter at have måbet lidt over vandfaldet gik turen op af bjerget. Turen op tager omkring 1 time, da man nogen steder max kan trække biken op på 20 km/timen, så det er når man kører opad, at man har rigelig tid og mulighed for at nyde omgivelserne.
Kort tid efter at have begyndt opstigningen spottede jeg noget på vejen som jeg først troede var en fugl eller kat der var blevet påkørt, men da jeg kom tættere på kunne jeg godt se, at der hverken var tale om fugl, kat, hund eller hvad man nu normalt ser der er blevet påkørt på vejene her i Thailand. Det var derimod en vaskeægte øgle! Se billedet herunder:

ung bengalske varan øgle thailand
Roadkill på vej op til Doi Inthanon (ung bengalske varan øgle)

Er ikke helt sikker på om det er en ung bengalske varan øgle, men der er der måske en læser der kan svare på?

Templerne på Doi Inthanon

 

Den helt store attraktion på bjerget (Doi Inthanon) er uden tvivl de to templer, som man møder lige inden man rammer toppen af bjerget.

Naphamethinidon (thai: น ภ เมทินี ดล), som betyder ‘ved styrken af jorden og luften «, og det andet, Naphaphonphumisiri (thai: น ภ พล ภูมิ สิริ), hvilket betyder” at være styrken af luften og nåde af jorden «. Disse templer blev bygget for at ære 60-års fødselsdagen af kong Bhumibol Adulyadej i 1987, og 60-års fødselsdagen af Dronning Sirikit i 1992.

Heroppe fik jeg også taget et par billeder og nogle af dem med den nye panorama funktion som der er et det nye styresystem til iPhone, se dem herunder:

På vej ned af bjerget mødte der også endnu et særsyn, da vi pludselig ser en slange på over 1 meter ligge i vejkanten. Denne er også blevet påkørt og jeg er glad for at den ikke havde fundet vej ind i min bungalow!

Slange på vejen til Doi inthanon
Slange påkørt på vejen til Doi inthanon

Det bliver koldere og koldere jo længere du kører op af bjerget, så det er en rigtig god ide at tage godt med tøj med i tasken, da der på toppen kan være helt ned til 10 grader, hvilket er en meget stor temperatur-svingning fra de 35 grader som det er normalt. Derudover er det en meget god ide at huske at have tanket sin bike op, da det ikke er nemt at finde benzin når man er begyndt at køre op af bjerget.Glemme at tanke… Glemme at tage varmt tøj med… Bruge en bike med automatgear

Det var en lille beretning om hvad jeg fik denne weekend i Nordthailand til at gå med, håber også du havde en god weekend!

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her