Tur til The Golden Triangle

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Den Gyldne Trekant, Nordthailand

Er så privilegeret at mine søskende er kommet en tur til Chiang Mai i forbindelse med min 30 års-fødselsdag, og imens de nu var her, så synes jeg det var på plads med et lille roadtrip i Nordthailand. Vi havde ikke lagt de store planer om hvor og hvad, vi skulle se, så turen bar præg af, at vi blot valgte nogle attraktioner og destinationer på vejen.

Indhold

En tur ind i bjerget

 

På vej nordpå til Chiang Rai tog vi den ”flotte vej” som lidt er en omvej på +1 time, men tilgengæld får man meget mere mulighed for at opleve den smukke natur med skovbeklædte bjerge så langt øjet rækker. I starten af denne rute, efter en times kørsel ca, rammer man Chang Dao Cave.

Chang Dao Cave er en grotte som går ind i et kæmpe bjerg, hvor man bliver guidet rundt af en lokal der fører vej med en gammeldags petroleumslampe.

Turen ind i grotten tager en halv times tid og man støder på en masse spændende drypstens skulpturer som ofte minder om elefanter eller tiger (synes de indfødte i hvert fald) – derudover er der et væld af store edderkopper og fårekyllinger der hopper rundt imellem ens fødder og giver en ubehagelig overraskelse, da man tror det er en af edderkopperne!

Videre nordpå – Nu ville vi opleve Den Gyldne Trekant

Efter en tur ind i bjerget blev vi enige om at den gyldne trekant (ca. 40 minutters kørsel fra Chiang Rai) var et besøg værd. Turen fra Chang Dao Cave til Den Gyldne Trekant tager små 3 timer, hvor det meste består af bjergkørsel.

Ved en seks tiden var vi fremme ved destinationen, som ligger i en by der hedder Chiang Saen, hvilket igen er en del af provinsen Chiang Rai.

Et syn for guder

Når man først rammer byen kører man langs den gigantiske flod, Mekong River, indtil man kommer til selve attraktionen, som er en kæmpe stor Buddah-figur (se billedet), der strækker sig op i mod himlen. Ved Buddah-figuren er der også et skib, elefanter og mange andre ting man kan tage billeder af.

 

Ved det ene hjørne af området er der opstillet en trekant som illustrerer i, hvilke retninger landene Burma (Myanmar) og Laos ligger i forhold til der hvor vi står i Thailand.

 

Golden Triangle, Nordthailand
Buddah-figuren ved Mekong River.

Det er en ret special fornemmelse at stå i ét land, imens man kigger over på to andre lande, som kun er skilt af hinanden af den store flod Mekong River.

Udover at være en fed oplevelse, hvor man konstant bliver bombet med nye indtryk, så er der også en lidt trist historie om stedet. Den Gyldne Trekant er nemlig også kendt for at være stedet, hvor rigtig mange folk fra Burma og Laos ”tager chancen” som smuglere, hvor de prøver at smugle stoffer fra Burma eller Laos til Thailand. Det ses rigtig tydeligt lige ude foran grænseovergangen, ved immigrationskontoret, da der er opsat et skilt med ordlyden ”Der er dødsstraf for folk, der smugler stoffer”.

 

Det kom faktisk som en overraskelse for mig, at der er dødsstraf i Thailand, da jeg havde hørt andetsteds at dette var blevet afskaffet for mange år siden – men det er det ikke.

 

På museum og blive klog på Opium

Vil godt vædde min gamle hat på, at du ikke vidste at der fandtes et museum der beskriver historien om opium. Det gør der – og det ligger i Chiang Saen, Chiang Rai.
Museet er ikke bare et lille fritidsprojekt, som er startet op af nogle lokale.

 

Det er faktisk noget den tidligere prinsesse af Thailand har startet op, for at få Thailand og omverdenen til at fokusere på de mange problemer som opium og anden narkotika udsætter samfundet for. Museet var en så stor mundfuld, at det fortjener sin helt egen artikel – du kan læse vores lille beskrivelse af Hall Of Opium her.

 

En smuttur over Mekong River i longboat til Laos

Jeg viste ikke, at dette var muligt nu til dags, men vi fik lov til at krydse Mekong River i en longboat (de karakteristiske lange både som man forbinder med Thailand) over til landet, Laos.

Laos, Nordthailand
Skilt der byder velkommen til Laos.

Det foregik på den måde, at man fandt en longboat på Thailand-siden, aftalte en pris og herefter var det ellers ”bare” at krydse den store Mekong River – som jeg vil skyde på at være ca. 200 meter bred. Strømmen i floden er hård og man kunne tydeligt mærke at styrmanden på longboaten måtte koncentrere sig, da han skulle ligge til på den anden side ved Laos.

 

Her kom vi i land, hvor der mødte os et lille marked med spændende ting fra Laos. Derudover kunne man også sende et postkort herfra samt smage på deres mad – og derefter var det ellers tilbage til Thailand. Det var ikke nødvendigt at vise pas, når man gik i land på Laos siden.

 

The White Temple i Chiang Rai

Når man kører fra Den Gylde Trekant imod Chiang Mai (ad den hurtige rute), så vil man helt naturligt passere The White Temple (Det Hvide Tempel) på sin højre hånd.

Hvis du ikke har set eller hørt om dette tempel før, så er det et af de mest spændende templer i Thailand at opleve, da det for det første er helt hvidt, klædt i hvide mosaikker og for det andet, så er det spækket med dødningehoveder, og hænder der griber op fra jorden. Det er gratis at se og gå ind til templet, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at se det, når man alligevel er på disse breddegrader.

 

The White Temple nær Chiang Rai, Nordthailand
The White Temple nær Chiang Rai i Nordthailand.

 

Video fra The Golden Triangle: 

 

 

Se galleri fra turen til den Gyldne Trekant her:

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her