Transport fra Chiang Mai til Koh Samui

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Koh Samui er en af de mest populære feriedestinationer i Thailand og således et sted, hvor mange danskere hvert år søger til. Det kan dog være en udfordring at finde ud af, hvordan man nemmest og billigst kommer fra Nordthailand til den populære ferieø.

I denne guide fortæller Kristoffer fra Asien-rejseportalen Traveleast.dk nærmere om, hvordan du kan spare penge på turen ned til ferieparadiset.

Nemmest fra Nordthailand til Koh Samui

Den umiddelbart nemmeste transportform fra Nordthailand til Koh Samui er med direkte fly fra Chiang Mai til Koh Samui. Dette er dog ekstremt dyrt og koster typisk op mod 2.000 kr pr person. Således er det sjældent en mulighed for danskere, der rejser rundt i Thailand og gerne vil have pengene til at række langt.

Der afgår også dagligt fly fra Bangkoks Don Muaeng lufthavn ned til Koh Samui lufthavn; turen tager ca en time og det er altid en fornøjelse at komme ud fra den lille, hyggelige lufthavn.

Lufthavnen er beliggende bare ca 15 minutters kørsel fra Samuis mest populære ferieområde, Chaweng Beach. Du kan således komme relativt hurtigt fra Nordthailand til strandende på Samui.

Men hvis du rejser på budget, så er det måske ikke den bedste rute.

Prisen for en flybillet fra Bangkok kan bookes for ned til ca 700 kr, men (og det er et stort

‘men’) i og med, at Koh Samui er populær, så stiger priserne heftigt i højsæsonen. Således kan det hurtigt komme til at koste fra 1500 kr at komme fra Chiang Mai via Bangkok til Koh Samui og så er det en meget høj udskrivning i forhold til, hvor billigt et rejseland Thailand generelt er.

Der er dog et billigere alternativ, som ikke kræver en natbus hele vejen ned gennem Thailand.

Billigst: Flyv til Surat Thani lufthavn

Inde på fastlandet, og kun ca 1 times kørsel fra færgelejet, hvor man kan sejle over til Koh Samui, ligger nemlig endnu en af de mange indenrigs-lufthavne.

Surat Thani lufthavnen er langt billigere at flyve til og fra end Koh Samui lufthavn, så der kan være rigtig mange billige flybilletter at finde til den lille lufthavn. Her er fordelen også, at der går direkte fly fra Chiang Mai til Surat Thani lufthavn.

Hvis du booker i god tid kan der endda findes flybilletter til under 400 kr.

Transporten videre til Koh Samui kan bookes online, så det er en kombineret minibus- og færgebillet – disse billetter koster få hundrede kr.

Så det er altså en rute, der tager nogle timer mere (og inkluderer en færge-overfart), men man sparer så potentielt også flere tusinde kroner. Penge der så kan bruges til at opgradere hotellet eller på lækre thai-måltider.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her