Har du ofte rygproblemer, når du flyver? Her er fordelene ved at bruge holdningskorrigerende tøj, før du rejser

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Når vi rejser sker det ofte, at vi sidder oprejst i timevis i fly, tog eller busser. Dette kan resultere i dårlig rygholdning, hvilket er noget, som kan give alvorlige problemer.

Det er vigtigt, men ikke altid nemt at sørge for at have en god rygholdning, mens du rejser. Især kan det være svært, når du sidder på trang plads i f.eks. et fly og ikke kan finde en god og behagelig måde at sidde på.

Dårlig rygholdning kan ofte give problemer såsom ryg- og nakkesmerter – dette gælder både i dagligdagen, og mens du rejser. Dog kan det som nævnt være sværere at tænke over, mens du rejser, hvilket hurtigt kan forværre problemerne. Så en god måde at reducere disse problemer på er ved at bruge holdningskorrigerende tøj.

Din rejse kan potentielt blive meget mere behagelig, hvis du bruger holdningskorrigerende tøj i dagligdagen. Her er nogle af fordelene ved at bruge holdningskorrigerende tøj, før du rejser:

Indhold

Fordelene ved at bruge holdningskorrigerende tøj, før du rejser

1. Det hjælper med at reducere rygsmerter

Da dårlig rygholdning er hovedårsagen til rygsmerter, kan en ændring i dette gøre en stor forskel.

Holdningskorrigerende tøj er dybest set blot en sele, som hjælper med at holde din ryg ret, mens du har den på. Tøjet holder dine skuldre tilbage og stabiliserer dit kraveben, så alle dine muskler er på rette plads.

At have holdningskorrigerende tøj på forhindrer rygsøjlen i at blive fanget i unormale positioner, som kan resultere i smerter. Hvis du bliver vant til at sidde med dårlig rygholdning i hverdagen, kan smerten hurtigt opstå, når du sidder ned i lange perioder som f.eks. i et fly.

Hvis du ofte runder ryggen, bør du overveje at bruge holdningskorrigerende tøj i 15 – 30 minutter om dagen. Dette vil hjælpe med at skubbe dine muskler tilbage til deres naturlige position og betyde, at du kan sidde behageligt under hele din flyvetur.

2. Forhindrer vejrtrækningsproblemer

Dårlig rygholdning kan skabe mange langvarige problemer. For eksempel kan det resultere i at musklerne omkring brystet strammes, hvilket gør, at dine ribben har mindre rum til at udvide sig, så du begynder at tage hurtigere åndedrag.

Folk med dårlig rygholdning har ofte problemer med stramhed i deres bryst, og de kan nogle gange føle sig kvalt, når de er oppe i højderne. Holdningskorrigerende tøj kan dog være behjælpelig med dette problem.

Ved at få din ryg tilbage til dens naturlige position kan du forbedre din vejrtrækning, hvilket styrker din kernebalance (maven og ryggen), gør din krop bedre i stand til at kunne dyrke træning med høj intensitet og reducerer risikoen for skader og træthed i muskler.

Du har helt sikkert ikke brug for at lide af vejrtrækningsproblemer, mens du rejser, især da hospitalsbesøg kan vise sig at være ret dyre. Så dette vil være et godt råd at lytte til.

3. Får dig til at se bedre ud

Der er nok aldrig nogen, som har beskyldt klokkeren fra Notre Dame for at se godt ud. Det er måske en mere overfladisk grund til at bruge holdningskorrigerende tøj, men dit udseende påvirker direkte din selvtillid, så at du har det godt med dit udseende er meget vigtigt for dit mentale helbred.

Det at være i stand til at stå med god holdning forbedrer dit udseende og vil gøre dig stolt af de billeder, du tager, mens du er på ferie. Det giver dig en ting mindre at tænke over, så du vil være i stand til at nyde din ferie uden bekymringer.

I mange lande bliver det set som et tegn på respekt, at du står med ret ryg. Hvis du ikke gør det, kan det blive set som uhøfligt i lande som Tyskland, Sverige eller Kina.

4. Hjælper med at lindre rygskader

Hvis du for nylig er rendt ind i en mindre rygskade, behøver du muligvis ikke at aflyse din rejse endnu. Holdningskorrigerende tøj kan ofte hjælpe dig med at lindre din smerte, så du kan blive frisk meget hurtigere.

Mens holdningskorrigerende tøj kan give dig gode resultater, er det vigtigt at konsultere en læge eller fysioterapeut og følge deres anvisninger, da det ikke kan erstatte medicinsk behandling.

5. Forbedrer din søvn

At få en god nats søvn er meget vigtigt, hvis du gerne vil nyde din rejse, da du har brug for masser energi til at være ude en hel dag. Dog kan folk med rygsmerter ofte have problemer med at sove i en flad position.

Når du justerer din rygsøjle til dens naturlige position, giver det holdningskorrigerende tøj dig støtte og reducerer den smerte, du føler, når du ligger ned. Ofte begynder du at sove meget mere behageligt efter at have brugt holdningskorrigerende tøj i et par dage.

Overvejelser, når du køber holdningskorrigerende tøj

Der er mange ting at overveje, når du leder efter det holdningskorrigerende tøj, som passer præcis til dig og dine behov.

Det er meget vigtigt at købe den rette størrelse, da en forkert størrelse kan gøre mere skade end gavn på din rygsøjle.

Du bør også vælge åndbart materiale, så det er behageligt at have det på hele dagen. Formålet er, at du skal føle dig bedre tilpas, så det nytter ikke noget, hvis det føles ubehageligt at have på.

Du bør også researche, før du køber holdningskorrigerende tøj, da der er mange forskellige slags. For eksempel er der magnetisk tøj, som skaber et magnetisk felt, der forbedrer blodcirkulationen, helbreder skader og forbedrer helbredet.

Der er mange forskellige muligheder, men det kommer an på din situation, da alles helbred og rygholdning er forskellig.

Hvornår bør du bruge holdningskorrigerende tøj?

Du bør bruge holdningskorrigerende tøj, når du sidder ned i længere perioder, for eksempel når du arbejder, sidder foran computeren, ser Netflix eller læser en bog. Du kan også bruge det, mens du rent faktisk sidder i et fly eller tog.

Du kan endda have holdningskorrigerende tøj på under dit normale tøj, så ingen indser, at du har det på. Det anbefales ikke at have holdningskorrigerende tøj på under hård, fysisk træning, men det er stadig okay at have det på, hvis du bare går en tur.

Når du rejser, bør du bruge det holdningskorrigerede tøj, mens du er mindst aktiv. På et tidspunkt kan det holdningskorrigerede tøj endda have hjulpet så meget, at du vil være i stand til at rejse uden at have det på!

Andre gode tidspunkter at bruge det på, er når du synker sammen foran tv’et om aftenen efter arbejde, eller hvis du skal ud at spise. Igen bør det nævnes, at det holdningskorrigerede tøj ikke er beregnet til fysisk aktivitet med bevægelser i mange retninger.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her