Guide: Dansk TV i Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Sådan ser du dansk tv i udlandet – nemt og ligetil

Se Dansk TV i Thailand – 3 steps:

 1. Opret dig hos ExpressVPN
 2. Download App til din mobil, bærbar eller PC
 3. Forbind til en dansk server og du kan nu se Dansk TV

Hvis du ikke er 100 % tilfreds, får du alle pengene tilbage inden for 30 dage.

Danskere er glade for at se fjernsyn, og i særdeleshed dansk TV. Men hvad gør man så lige, hvis man ikke længere er i Danmark, og har brug for sit tv-fix? De fleste kanaler tilbyder online streaming, men langt de fleste af disse blokerer for adgang, hvis man ikke sidder i Danmark. Denne blokering kaldes for en geo-blokering. En geo-blokering fungerer på den måde, at den tjekker hvilken IP-adresse man har. IP-adressen fortæller bl.a. hvor i verden man befinder sig. 

Heldigvis findes der metoder til at få det danske tv tilbage på skærmen. Det fandt jeg selv lynhurtigt ud af, da jeg første gang prøvede at se TV2 play på min computer her i Thailand. 

Du kan benytte VPN til at streame følgende danske/nordiske kanaler:

 • TV2 play
 • ViaPlay
 • Strive Sport
 • HBO Nordic
 • Netflix
 • DR TV

Der er sikkert også flere, som jeg ikke har fået med – men chancen for at de også benytter GEO-blokering er stor.

Indhold

Det skal du bruge for at streame danske kanaler

Så hvad kræver det så, hvis man gerne vil have mulighed for at se danske tv-kanaler i Thailand? Du skal bruge følgende:

 • Computer / Tablet / Smartphone / Smart TV
 • Hurtig internetforbindelse
 • Dansk IP

Det kan godt være, at det lyder indviklet med ord som IP-Adresse, VPN, DNS osv, men det er faktisk meget simpelt. Når du køber en VPN service, skal du faktisk bare installere det program til computeren, eller app til tablet/smartphone, og så vælge en af de danske IP-adresser. Når du er forbundet til en dansk IP igennem dit VPN-program, så ligner det for streaming-servicen at du sidder i Danmark, og du kan bruge dit TV2 Play/ViaPlay/Whatever kanal som du ville gøre derhjemme i Danmark. 

Jeg har selv lynhurtigt fibernet fra Sinet her i Chiang Mai, og jeg oplever absolut ingen problemer med buffering, lag eller andet. TV2 selv anbefaler, at man har en min. hastighed på 3 mb/s. I og med at du skal forbindes igennem en VPN og streame fra Thailand vil jeg anbefale en hastighed på 10mb/s og op. Det skal dog lige siges, at jeg ikke selv har prøvet med en langsommere forbindelse, så det kan godt være at det fungerer udmærket med.

Udover Sinet, har jeg også selv gode erfaringer med 3BB og True. 

Kan jeg se kanalerne på mit TV?

Ja, det kan du. Der er flere måder at du kan benytte dit TV til at streame dansk tv på. Her er tre nemme løsninger til at se danske kanaler på dit TV i Thailand:

 • ChromeCast eller lignende produkt. 
 • Tilslut med HDMI-kabel
 • Smart TV

Den metode jeg selv bruger er ved hjælp at en ChromeCast. I og med at jeg allerede havde en ChromeCast liggende lå det lige til højrebenet. Du kan se hvordan man bruger en ChromeCast her. Jeg foretrækker denne løsning, da jeg bare kan bruge min mobil fra sofaen, uden at skulle have min bærbar eller andet frem. 

Hvis dit TV har en HDMI-indgang, så er det også nemt hurtigt at slå TV og computer sammen. Det gør det dog en lille anelse mere besværligt, når der skal skiftes program eller andet. Det kan gøres nemmere med et trådløst tastatur og mus, men jeg vil dog stadig anbefale airplay via en ChromeCast eller lignende løsning. 

Smart TV – hvis du har et smart TV så ved jeg, at Express VPN også har en app du kan downloade direkte på dit TV. Så kan du i princippet faktisk skippe PC/Mobil/Tablet punktet, og bare bruge dit TV. Det skal dog lige siges, at jeg ikke selv har nogen erfaring med dette. 

Dansk TV i Thailand med VPN 

Dansk TV i Thailand med VPN

Den nemmeste og bedste løsning til at komme uden om streaming-tjenesternes geoblokering er ved hjælp af en VPN. Der findes mange VPN servicer efterhånden. De mest populære er Express VPN, NordVPN og HideMyAss – jeg benytter selv den sidstnævnte til hverdag – både i forbindelse med mit arbejde, men også til at streame dansk TV derhjemme på sofaen. 

Så hvilken VPN løsning er så bedst til at se danske tv kanaler i udlandet? 

Jeg benytter som sagt selv HideMyAss, og jeg oplever absolut ingen problemer når der skal streames dansk fjernsyn. Derudover bliver ExpressVPN rost til skyerne i mange tests og anmeldelser. NordVPN er en anden mulighed, som de sidste par år er eksploderet i popularitet. NordVPN scorer ligeledes topkarakterer i mange tests. 

Alle tre er gode bud på de bedste VPN-løsninger, ikke bare til denne opgave, men som VPN-løsning generelt. 

Andre finter og fiduser med VPN i Thailand

Når du tilgår Netflix i Thailand er det automatisk fyldt op med Thailandske film og serier. Ligeledes har Netflix i Danmark danske film og serier, som kun kan tilgås når man sidder i Danmark og ser Netflix. Ved at benytte Express VPN er det muligt at få adgang til alle disse danske indhold, selvom du sidder i Thailand.

Sikkerhedsmæssige fordele ved VPN i Thailand

Nu vi er ved VPN, så kan man ikke komme uden om de andre fordele der er ved at benytte VPN. I Thailand er det meget normalt at arbejde og surfe internettet rundt omkring på diverse kaffe-barer, co-working caféer, hoteller og andre steder, hvor man deler internet med hvem-ved-hvad. Jeg benytter ALTID VPN, når jeg bruger nettet på disse steder.  Når du connecter igennem en VPN bliver det umuligt for uvelkomne personer at opsnappe noget som helst af din private data. 

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

5 kommentarer til “Guide: Dansk TV i Thailand”

  • Hej Jan,
   Jeg bruger selv HMA som VPN herude – hvis ViaPlay opfanger at du bruger VPN, skal du prøve at skifte til en ny dansk IP og hvis det stadig ikke virker, så skriv til HMA support, så laver de en IP til dig der virker.

   Svar
 1. Vi skal 60 dage til Thailand og Laos nu her.
  Er geo blocking blevet så effektiv nu at man ikke kan se tv2 viaplay osv med vpn.

  Svar
  • Hej Kim,

   Det lyder spændende med 60 dage i Thailand og Laos.

   Jeg bor her i Chiang Mai, Thailand og bruger VPN (NordVPN) til at se TV2 play dagligt – Viaplay har jeg ikke så det kan jeg ikke svare på.
   Tidligere brugte jeg HMA VPN til også at se TV2 Play og det virkede også fint – er først lige skiftet til NordVPN her for et par måneder siden.

   Mvh.
   Kristian

   Svar
   • Hej Kristian

    Tak for svar. Så det er bare sådan et måneds abonoment vi skal forsøge så vi evt kan se lidt håndbold er på koh kood
    Standart , puls eller komplet

    Svar

Skriv en kommentar

Følg os her