5 ting du ikke vidste om at rejse i Thailand

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Det er efterhånden 8 år siden, jeg hev teltpælene op og tog den største beslutning i mit liv: at flytte permanent til Thailand og starte min egen virksomhed.

At bo i Thailand, nærmere bestemt Chiang Mai i det nordlige Thailand, har givet mig utallige gode oplevelser og erfaringer, som selv de bedste rejseguides ikke har taget højde for, når de fortæller læserne om livet i dette fantastiske land. Derfor får du her 5 ting, som de færreste danskere jeg støder på, vidste inden de tog herned.

Indhold

1. Du skal selv krydre din mad

I Thailand er ethvert bord på en lokal restaurant udstyret med krydderier som eddike, fiskesovs, chili og sukker. Når du får din ret, er det dit ansvar at krydre den, så den får den rette saltede, søde, sure og stærke smag.

2. Du skal ikke bruge en kniv

Når du er ude at spise thaimad på en lokal restaurant, er det sjældent du bliver udstyret med en kniv. Thailænderne bruger modsat os danskere nemlig gaflen til at skubbe maden op på en ske, når de spiser. Dette skyldes at risene kan falde ned mellem mellemrummene på gaflen. Har man bestilt nudler, bliver man dog udstyret med spisepinde.

3. Risene varierer alt efter, hvilken region du befinder dig i

Hvis du rejser rundt i Thailand, kommer du ikke til at vænne dig til en bestemt type ris, da typen af ris varierer alt efter, hvorhenne i Thailand du befinder dig. Jasminris bruges i det sydlige og i den centrale del af Thailand, hvorimod “sticky-rice” er foretrukket i det nordlige og nordøstlige Thailand. Hvis du leder længe nok, kan du endda finde blå ris, hvilket er en ofte overset specialitet.

4. Der findes ikke tilbehør til maden uden et formål

Når du spiser lækre og traditionelle thairetter som eksempelvis laab eller nam prik, får du altid en portion grøntsager og urter til. Dette er en vigtigt del af måltidet, som har til formål at bringe bitterhed og friskhed ind i retten. Langt de fleste af disse urter bidrager ikke kun med lækker smag, men de er også rigtig sunde får dit fordøjelsessystem.

5. Du er altid tæt på en 7-eleven

7-eleven er for Thailand, hvad McDonalds er for USA: Der er altid en 7-eleven tæt på, og i de fleste byer af en vis størrelse finder du en på hvert et gadehjørne. Det er ikke bare en kiosk, men thailænderne bruger også 7-eleven som posthus og man kan tilmed betale sine regninger og handle i 7-eleven. Derudover kan jeg rigtig godt lide deres store udvalg af chips, som de krydrer med alt lige fra blæksprutte til tang.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her