8 hektar stor opium plantage fundet i Chiang Mai

Den thailandske hær Region 3 har besluttet sig for at sætte alt ind for at få sat en stopper for opium dyrkning, efter at de forleden fandt en 8 hektar stor plantage. Special Task Force, National Command Center for Drugs (NCCD) og Region 3 er gået sammen om at udføre projektet ’Destruction of Addictice Plants’ – Udryddelse af planter der gør folk afhængige og her i blandt opium planten.

Opium, et populært valg for landmændene

Opium dyrkning er blevet populært blandt Chiang Mais landmænd, og dette skyldes at vejrforholdene i bjergene er ideele for opiumdyrkning. Ydermere er priserne på opium steget markant de seneste år, hvilket gør opium dyrkning attraktivt for en fattig thailansk landmand, trods opium dyrkning er yderst ulovligt i Thailand.

Forleden fandt de tre efterforskingsgrupper National Command Center for Drugs, Survey and Monitoring of Drug Crops og Pha Muang Task Force en 8 hektar stor opium plantage tæt ved Doi Angkhang som grænser op til Myanmar. Sådan en stor plantage har ikke været set i over 20år. I de sidste tre måneder er der til sammen fundet 470 hektar opium plantager i Chiang Mais ydre bjerg-distrekter, hvor i alt 440 hektar er blevet 100% udryddet. Det må derfor siges at været et effektivt projekt der er blevet sat igang for at sætte en stopper for ulovlig dyrkning i Chiang Mai.

kilde: http://www.chiangmai-mail.com/current/news.shtml#hd1

Følg os her