ADVARSEL: Dengue feber i Chiang Mai

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Dr. Surasingh Witsautrat, Vicedirektør i Chiang Mai Folkesundhed, siger at Chiang Mai står over for et massivt udbrud af Dengue feber. Allerede i år der 1.200 registrerede patienter og 2 dødsfald, hvorimod for 3 år siden var der kun 300 tilfælde for hele året.

Dengue er endemisk i mere end 110 lande og inficerer mellem 50-390 millioner mennesker hvert år. De fleste mennesker kommer sig uden vedvarende problemer, og dødeligheden er mindre end 1% for dem, der søger behandling, og 1-5% uden behandling.

“Dette år vil være hårdere end nogensinde,”

Siger han. Han siger, at det offentlige Health Department har oprettet en afdeling til at tackle situationen.

“Alle 25 distrikter vil samarbejde om at bekæmpe udbruddet. Det har nået epidemiske niveauer i provinsen. Dette års udbrud har set fire varianter af sygdommen fra to arter af myg fundet i Chiang Mai. Vi vil gennemføre en række foranstaltninger for at bekæmpe udbruddet,”

siger Dr. Surasingh.

Folk opfordres til at fjerne alle mulige ynglesteder; lad ikke stillestående vand stå rundt om og i huset, og tøm potteplanter for vand.

Myggene stikker om dagen, så folk bør bære myggespray om dagen også.

Læs mere om dengue feber på WikiPedia her.

Kilde: chiangmai-mail.com/current/news.shtml#hd2

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

2 kommentarer til “ADVARSEL: Dengue feber i Chiang Mai”

Skriv en kommentar

Følg os her