Fra Chiang Mai til Koh Samet

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Sidder du i Chiang Mai og drømmer om strande med hvidt sand, palmer, drinks i kokosnødder og hvad der nu ellers høre til?

 

Så er den lille idyliske ø, Koh Samet, et godt bud på et sted at tage hen.

Koh Samet ligger små 2 til 3 timers kørsel syd for Bangkok, hvilket gør, at rigtige mange vælger at tage herhen på weekend, da rejsetiden ikke er så lang.

 

Fra Chiang Mai:

Der to mest oplagte muligheder for at tage fra Chiang Mai til Koh Samet er:

 

  1. Med bus
  2. Med fly + bus eller taxa

 

Med bus:

Dette er klart den billigste af modellerne og der findes et hav af busselskaber der flere gange dagligt kører fra Chiang Mai til Bangkok. Der findes dog kun ét selskab der kører direkte fra Chiang Mai til Koh Samet, ellers rettere til byen Rayong, som er færgebyen, hvorfra man kan sejle over til øen.

Selskabet hedder Nakhon Chai Air (http://www.nakhonchaiair.com/index_en.php ) og de har daglige afgange fra Chiang Mai til Koh Samet.

Der findes forskellige klasser at man kan rejse på, men jeg anbefaler klart, at man tager klassen ”Gold”, for at få den mest behagelige tur derned – turen tager alligevel godt og vel 11 timer, men da det er med sovebusser, der kører om natten, så sover man heldigvis det meste af vejen og så er komforten i bussen ret vigtig og her er Gold-class helt sikkert det bedste valg.

En billet til Gold-Class koster 180 kr.

 

Med fly:

At flyve fra Chiang Mai til Bangkok tager kun en lille time og der er rigtige mange flyselskaber der har flere afgange dagligt man kan vælge imellem. Skal man gå efter det billigste vil jeg anbefale Air Asia (http://www.airasia.com/ot/en/home.page ) og her kan man få en enkelt billet til ca. 300 kr.

 

Når man så rammer Bangkok, så kan man enten tage en minibus, hvor man sidder sammen med 10 til 16 andre, der skal samme vej. En billet til minibussen koster ca. 40 kr.

Vil man hellere tage turen i en taxa, så skal man regne med at det koster 430 kr.

 

Når man så er fremme:

Når man så er fremme i Rayong, så kan man vælge om man vil tage færgen over, som koster små 10 kr. – færgen er klart at vælge, hvis man gerne vil nyde udsigten på vej over til øen. Turen tager ca. 30 min.

Alternativt kan man hoppe på en speedbåd og så er man over på øen på 10 min. Speedbåen koster 50 kr. pr. person.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her