De 5 mest fantastiske byer og områder i (hele) Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Thailand er et smukt land med meget at byde på, hvad enten man er til smukke, kridhvide strande og koralrev eller regnskov og elefant rideture. Her er min oversigt over 5 af de mest fantastiske byer/områder i landet

  1. Bangkok: I Thailands hovedstad er der mange unikke og spændende oplevelser og seværdigheder for både børn og voksne og for ethvert budget. Det er en livlig storby fyldt med kultur og historie. Her bør dit første stop være Det Store Palads, som blev bygget i 1782 af Kong Rama og senere er blevet udbygget af royale efterfølgere. Komplekset er enormt, og bag de tykke, ydre vægge er der sektioner, som er delt op i blandt andet boliger, templer og regeringsbygninger. Det absolutte højdepunkt her må være den smukke The Emerald Buddha (smBangkokaragd Buddha).

Yderligere er det et absolut must-do at besøge Wat Arun, også kaldet Daggryets Tempel, som med sin spektakulære arkitektur er et syn for sig – og et af Bangkoks mest religiøse steder.

Bangkok byder på også på oplevelser for foodies med restaurant besøg på toppen af en bygning med den flotteste udsigt over byen eller lækre nudelretter på The Floating Market (det flydende marked på floden tidligt hver morgen). Besøg også Chinatown, eventuelt siddende i en af de populære transportmidler, en Tuk Tuk, og tag i bazaar og køb souvenirs med hjem.

  1. Chiang Mai: Denne by bliver kaldt The Rose of the North (Nordens Rose), og her er der mulighed for at se smukke templer og opleve byens tilbagelænet kultur, lækre restauranter og et livligt natteliv.

Hvis du er dyreelsker vil du også have masser af mulighed for at gøre de mest fantastiske oplevelser, for her kan du blandt andet besøge en elefant naturpark, hvor du kan hjælpe med at made og bade de store elefanter, der består af mishandlede, ældre og sårede Asiatiske elefanter, der er blevet reddet i samarbejde med parken.

Kan du (eller dine børn) også lide de store kattedyr, er det en oplagt idé at tage en halv times køretur fra Chiang Mai til Mae Rim, hvor I, i Tiger Kingdom, kan komme helt tæt på de flotte, tamme tigre. Disse imponerende rovdyr er her i alle aldre og størrelser, og fordi de er født og opvokset i fangenskab, er det muligt at kæle med dem, selvfølgelig under opsyn. En dag brugt med de søde tigre, er en dag, I aldrig vil glemme.

En anden halv times køretur fra Chiang Mai, er turen til byen, Bo Sang, hvor man er specialiseret i at producere de specielle, håndlavede bambus parasoller og paraplyer, som Asien er kendt for. Det er gratis at kigge på de arbejdsomme kvinder, mens de klipper, syr, arrangerer og maler de smukke parasoller.

  1. Pattaya: Byen, der ligger på landets østkyst, er populær på grund af den populære 500 meter lange Walking Street (gågade), som om dagen er en trafikeret vej med næsten intet liv, men som kl. 18 om aftenen bliver lukket af for trafik og pludselig bliver lyst op af neonlys, barer og natklubber på begge sider af gaden, musik i alle genrer og med madboder, hvor du kan finde autentisk mad fra alle verdensdele.

I byen finder man også en utroligt smukke botaniske have og en svævebane, Flight of the Gibbon, hvor du kan svæve mellem de høje træer, ligesom Gibbon-aberne gør.

Ydermere skal du ikke snyde dig selv for et besøg i den kæmpe trækonstruktion, The Sanctuary of Truth, som er 105 meter høj og bygget i ubehandlet teak træ, hvilket betyder, at hver gang noget af træet er rådnet på grund af det tropiske vejr og/eller forældet, skal det udskiftes. Det er altså en ongoing proces at vedligeholde dette imponerende bygningsværk.

  1. Phuket: På denne skønne ø bydes der på religiøse templer, spektakulære udsigtsposter oppe i bjergene og festligt liv i gaderne.

I Nordøst Phuket, i Phang Nga Bay, kan man opleve de mest vidunderlige og specielle kalkstensklipper, som rejser sig vertikalt op fra det smaragdgrønne vand og udgør et spektakulært syn.

Båd-i-thailand

Fra Phuket er der også daglige afgange til de fantastisk smukke og populære Phi Phi Islands, som er nogle af de mest guddommelige øer, du nogensinde vil se i dit liv. Det var desuden på en af disse øer (Phi Phi Leh), at filmen, The Beach med den amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio, blev filmet på Maya Beach. Øen er specielt populær på grund af, den er ubeboet, og der er hulemalerier og andre interessante attraktioner at opleve her.

  1. Krabi området: ligger i Sydthailand og er kendt for sine smukke kalkstensklipper, som er placeret ved nogle af de mest idylliske øer. Det er ikke et specielt stort område, så det kan godt lade sig gøre at opleve mange af stedets seværdigheder og de uspolerede naturområder på relativt kort tid.

Ved Krabi Klong Talen’s ’Mangrove Maze’, som består af en lang række af kalkstenskløfte, som man kan sejle igennem i kano som en labyrint, kan du opleve alt fra den smukke flora og fauna, frække aber, majestætiske ørne og øgler. Kombiner gerne denne tur med en spændende ridetur på elefantryg inde i regnskoven og se både fugle, aber og eksotiske blomster i deres naturlige habitat. Prøv også river rafting, klippeklatring eller at bade ved et af de fantastiske vandfald med skønt varmt, men afkølende vand.

Templet, Wat Tham Sua, (Tigerhulen), hvor man kan gå ca. 1.270 skridt op ad bjerget for at nå toppen og opleve en udsigt uden lige, er en af Krabi Towns hovedattraktioner.

Tag til Thailand og nyd selv alle de spændende områder, den fremmede mad, de lækre hvide strande eller prøv at snorkle eller sejle i kano i det azurblå vand i nogle af verdens mest kendte og populære kalkstensklippe-områder. Det vil absolut blive en oplevelse for livet, som du sent vil glemme.

Jeg og to gode venner rejste selv med Thailand Tours tidligere i år, som hjalp med at bestille hoteller, sørge for transporten rundt i landet og arrangere udflugter. Dem vil jeg helt bestemt bruge igen næste gang, jeg skal af sted, da de er søde og yder rigtig god service, og vigtigst af alt, har de mange billige rejser til Thailand. Desuden var det skønt, at de havde så meget styr på de forskellige seværdigheder, fordi de selv bor i landet, så de var meget behjælpelige med forslag til ture og udflugter.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her