Fisketur til Pai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Scooteren blev pakket, solcremen blev påsmurt, og så ventede der os ellers 140 kilometers bjergkørsel, før vi kunne checke ind på Bueng Pai Farm Fishing Resort. Noget som jeg havde glædet mig rigtig meget til at opleve!

Ankomst

Efter mange timers kørsel, ankom vi endelig til Pai, der gang på gang overrumler mig, da naturen og landskabet generelt heroppe er virkelig fascinerende. Man kommer kørende ned i en dal, der er omringet af grønne bjerge, og tankerne ledes hurtigt hen på nogle af de film man har set fra Vietnam-krigen.

Indtjekning

Vi fandt hurtigt stedet efter en guide over telefonen af indehaveren. Det første der mødte os var et resort, hvor man virkelig følte at der var tænkt over tingene. Lyden af rindende vand, fugle og springende fisk satte gang i eventyret.

Vi fik en bungalow med veranda lige ned til søen, hvor vi kunne fiske fra. Herefter tog vi op og lejede to fiskestænger til den nette sum af 10 kroner pr stang (omkring 50 baht) for 24 timer. Thailandske priser er fantastiske!

Vi fik hurtigt rigget stængerne til, og kort tid efter var der kontakt med den første fisk som viste sig at være en fin lille skallelignende fisk på omkring 1 kg.

Bungalows ved fiskesøen i Pai
De bungalows vi lejede i Pai.

Linen sprænger

Efter at have sat skallen ud igen, fiskede vi videre i overfladen med brød, da der var en hel del aktivitet her. Pludselig blev brødet taget og stangen var på vej i vandet – jeg nåede lige at gribe stangen og kunne mærke at der var kontakt til en pæn fisk.

Desværre var der alt for lidt fiskeline på hjulet, så efter den havde revet de 10-15 meter af, der var på hjulet, var presset for stort og linen sprang.

Op på hesten igen

Værten fik hurtigt sat noget ny line på hjulet og vi kunne nu fiske videre, denne gang med endnu mere iver, da vi nu vidste at der var store fisk i søen.

Efter 1-2 timers fiskeri havde vi landet 3 fine catfish på omkring 3-4 kg, men ikke nogle af de store.

Næste dag – Piranha Fishing Park i Pai

Efter to overnatninger i Bueng Farm Pai var det tid til at prøve det andet sted jeg havde fundet – Piranha Fishing Park.

Det er her man kan fange de piratfiskligende Pacu-fisk, der har skarpe tænder og virkelig kan give en god fight. Fiskestedet ligger ca 5 km udenfor Pai, og det tager cirka 15 minutter på bike at komme dertil. Det er nemt at finde, da der er skilte hele vejen.

Også her bliver vi taget godt imod af den engelske mand, der har stedet. Bungalows her er fine og koster 80 kroner pr overnatning (omkring 400 baht), hvilket inkluderer frit fiskeri samt leje af fiskestænger – brød og andet madding skal man selv betale for.

Det spændende ved dette sted er, at der er over 19 forskellige arter af fisk i søerne. Den art jeg startede med at fiske efter var the walking catfish, som skal fanges med brød fisket på bunden.

Gode muligheder for at fiske i Pai
Der er gode muligheder for at få bid i Pai.

Piratfisk, catfish og morgenfiskeri med bid i

Efter en dags fiskeri, hvor ejeren også fiskede med, havde vi fanget piratfisk, catfish og nogle skaller. Fiskene var ikke så store, så det var ikke de helt vilde fights vi fik ud af det.

Om morgenen prøvede vi en metode, som ejeren, Dave, havde anbefalet os. Denne metode gik ud på, at man startede med at smide toastbrød ud på vandet i store mængder. Dette gjorde at de store piratfisk spiste med, og chancen for at fange dem var større.

Når de begyndte at spise af brødet, skulle man spotte de store og så smide sit stykke med krog i ud til dem – dette gjorde jeg, og det resulterede hurtigt i en flot piratfisk på 1.5 kg, som gav en rigtig sjov og god fight.

Begge steder kan klart anbefales. Held og lykke med fiskeriet!

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her