Guide til 4 familievenlige ferietyper

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Trænger du og familien til at holde ferie på en ny og anderledes måde? Så er du kommet til det helt rette sted. I denne artikel bliver du nemlig guidet til fem forskellige ferietyper, som med garanti vil falde i god jord hos særligt familiens mindste medlemmer.

Den ultimative familieferie indeholder en række forskellige ingredienser – og hvis bare én enkelt af disse mangler, så går hele opskriften på den ultimative familieferie i vasken. Der skal nemlig være tid og plads til både ro og afslapning, sjov og leg samt en god portion spændende og udfordrende aktiviteter, som hele familien kan samles omkring.

 

Derfor skal I holde familieferien i Danmark  

Guide til 4 familievenlige ferietyper 1Der er rigtig mange gode grunde til at holde ferie i Danmark, for ofte kan der både være en god portion penge at spare fremfor at drage sydpå, samtidig med at den danske sommer kan være fuldkommen unik – hvis altså bare vejret arter sig. Og det gør det jo ofte, ikke?

 

Der findes et væld af forskellige familievenlige feriemuligheder rundt om i det danske land, og ofte glemmer man faktisk alle de fantastiske muligheder, der findes. Og I slipper også for en lang og intensiv rejsedag i bil eller fly sydpå med skrigende og utilfredse børn. Ja, så begynder det virkelig at ligne noget at holde ferie i Danmark…

 

Cykelferien: Den aktive

Hvis børnene ikke længere er helt små, har I i allerhøjeste grad mulighed for at inddrage naturen på familieferien. Og hvad er bedre end en portion smuk dansk natur? Hop op på cyklen, spurt afsted og oplev naturen på absolut tætteste hold. I kan planlægge turen hjemmefra eller se ferien an, når I er på farten. I bestemmer selv tempoet, destinationerne og seværdighederne. I kan i dén grad føle jer fri og skabe en ferie, der passer til lige præcis jeres behov. I kan sove i telt eller booke anden og mere luksuriøs overnatning – det er helt op til jer!

 

Campingferien: Den hyggelige

Dette er en god gammel klassiker – nemlig campingferien! Den har været en fast bestanddel af danskernes foretrukne ferietyper over de sidste årtier, og med god grund. Campingferien kan altså bare et eller andet –  særligt, hvis man er klar på at leve en smule mere primitivt end man normalvis gør. Til gengæld bestemmer I selv langt hen ad vejen, hvor primitivt I vil leve: Telt, campingvogn eller hytte?

Der findes utrolig mange forskellige campingpladser i Danmark, så der er rig mulighed for at I kan finde lige netop en lokation, som passer til jeres familie og behov. Og ikke mindst et sted, der indeholder lige netop de faciliteter og aktiviteter, der matcher jer.

 

Feriecenter: Den sjove

Men hvem siger overhovedet, at en ferie i Danmark behøver at være primitiv? Der er nemlig også rig mulighed for at booke en fantastisk familieferie hos et af de mange danske feriecentre. Her er familiens mindste medlemmer garanteret action, sjov og underholdning! Og hvem siger, at mor og far ikke også kan få en smule sjov ud af minigolf og vandland? Mulighederne er mange for at holde en sjov ferie i Danmark, hvor hele familien kan samles om en lang række forskellige aktiviteter. Tag på vandretur, plask rundt i et vandland, spil minigolf og meget, meget andet.

 

Staycation: Den afslappende

Det kan umiddelbart lyde umådeligt kedeligt, men at blive hjemme i ferien behøver ikke være hverken kedeligt eller uinteressant. Det kan faktisk være en fantastisk måde at holde ferie på, hvor man virkelig har mulighed for at komme ned i gear og bare nyde hinandens selskab. Staycation behøver ikke nødvendigvis at betyde, at hele familien skal sidde samlet under husets tag i flere uger. I kan planlægge dagsture helt som I har lyst til – tag en tur i skoven, slap af på stranden eller besøg familien. I kan gøre tingene helt i jeres eget tempo, og hvis I har mindre børn, vil I med garanti ikke fortryde denne ferieform!

 

Mulighederne er mange for at holde en uforglemmelig og fantastisk ferie i det danske, hvad end I er til en aktiv cykelferie i det fri, en hyggelig og nærværende campingferie eller en sjov og actionfyldt tur i feriecenter. Uanset hvad I foretrækker, er én ting sikkert: I får glæde af hinanden i utallige timer, hvor I sammen skaber minder for livet.

 

 

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her