Guide til de bedste kontorfællesskaber i Chiang Mai

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Chiang Mai har efterhånden placeret sig på førstepladsen over de bedste steder i verden at leve som digital nomade. Dette skyldes de billige leveomkostninger, det gode vejr, billigt og hurtigt wifi samt en international lufthavn, hvorfra det både er let at ankomme og forlade byen. Herudover findes der en masse muligheder, hvis man vil arbejde, imens man rejser rundt. Det kan være helt almindelige caféer, hvor man har adgang til wifi, men byen huser også en masse kontorfællesskaber, hvor man kan leje sig ind i den periode, man ønsker. På den måde kan man arbejde i et inspirerende miljø, netværke, få sparing eller bare nyde den atmosfæren.

Herunder har jeg samlet en liste over de kontorfællesskaber, som jeg har besøgt igennem min tid i byen. Læs videre for at danne dig et indtryk af, hvad de enkelte steder tilbyder.

Punspace Nimman

Punspace Nimman ligger på Nimmanhaemin Road, som er et af de mest trendy områder i Chiang Mai. Selve bygningen, som kontorfællesskabet ligger i, er en moderne bygning, og indenfor er der en afslappet, men produktiv atmosfære. Der er ikke stille, og her er mange mennesker. Det er ikke unormalt, at man taler med sidemanden, så det er ikke et sted, der er anbefalelsesværdigt, hvis man har brug for stilhed til at arbejde. Til gengæld er der god muligheder, hvis man vil sparre og netværke med andre iværksættere.

Der er to etager i denne bygning. Et stort, åbent område nedenunder og ovenpå er der en masse forskellige kontorer, hvor man kan arbejde i fred, hvis man vil det. De er tilgængelige for alle, hvis de ikke er blevet booket. Der er også et lille ‘Skype-lokale’, hvor man kan tale og holde møder, to toiletter, et lille køkkenområde samt badefaciliter. Kontorstolene kan justeres, og her er næsten kun mandlige udlændinge – altså, ikke-indfødte thaier.

Benyt dette kontorfællesskab, hvis du… vil netværke og sparre med andre iværksættere og digitale nomader i et miljø med masser af atmosfære og produktivitet.

Detaljer

Adresse: 14 Siri Mangkalajarn Lane 11, Chiang Mai 50200

Åbningstider: Mandag – lørdag fra 09:00 – 18:00. Det er dog muligt at blive længere, men man kan ikke komme ind igen, hvis man forlader bygningen efter kl. 18:00. Dette er hvis man køber billetter til én dag ad gangen. Der er også mulighed for at købe adgang til en hel måned, hvilket giver dig adgang 24 timer i døgnet.

Mad og drikkevarer: Vand, te, kaffe og et par enkelte snacks er inkluderet i prisen. Det er muligt at købe kolde drikkevarer. Man tager blot dét, man har lyst til i køleskabet og lægger penge i en kasse.

Wifi: Køber du adgang til én dag, så kan du koble én enhed til wifi, og hvis du køber månedsbiletterne, så er det muligt at koble to enheder til.

Pris: Der findes mange prismuligheder, men de mest populære er: 229 baht for én dag, 1.499 baht for én uge, 3.499 baht for en måned og 27.999 baht for et år.

Hjemmeside: http://www.punspace.com/

Punspace Tha Phae Gate

En anden afdeling af Punspace, beliggende i den gamle bydel. Dette kontorfællesskab er dog en del anderledes; her er meget mindre larm samt mere plads, da der arbejdes ved opdelte skrivebordspladser. Folk snakker ikke så meget med hinanden her, hvilket er en fordel, hvis man skal fordybe sig i sit arbejde og bedst kan lide rolige omgivelser.

Også her er der to etager. Nederst med private kontorer, Skype-kabiner og en hyggelig café, hvor man kan købe drikkevarer og snacks. Toiletterne er unisex. Oven på er hovedområdet, hvor der plads til omkring 30 personer. De fleste pladser har et normalt skrivebord, som man kan sidde og arbejde ved, og justérbare kontorstole. Der er dog også et enkelt skrivebord, hvor man kan stå op og arbejde ved, samt to sofaer og et par komfortable lænestole. Også her er der primært mandlige udlændinge.

Benyt dette kontorfællesskab, hvis du… har brug for ro til at arbejde.

Detaljer

Adresse: Rachadamnoen Rd Soi 4, Chiang Mai 50200

Åbningstider: Samme som Punspace Nimman

Mad og drikkevarer: Vand, te, kaffe og et par enkelte snacks er inkluderet i prisen.

Wifi: Samme som Punspace Nimman

Priser: Samme som Punspace Nimman

Hjemmeside: http://www.punspace.com/

CAMP

Dette sted er en blanding af café og kontorfællesskab og dets placering midt i det store MAYA-shoppingcenter gør, at her altid er en lettere hektisk atmosfære. Der er både almindelige kontorborde, hvorfra man kan sidde ned og arbejde, men der er også borde, som man kan stå op ved, hvis man har brug for det. Det er noget, som jeg selv foretrækker engang imellem. Det er ikke svært at finde en stikkontakt. De fleste stole er ikke polstrede, men det er muligt at låne puder, som man kan sidde på, hvis man vil det.

Selve kontoret er ét stort lokale, og der er en høj arbejdsintenstivitet og en hektisk atmosfære. Her er ikke stille, men her er heller ikke vildt larmende, og der bliver ikke spillet musik. Der er bogreoler, så det er muligt at finde en bog, hvis man har brug for en pause – men det er vist mest for syns skyld, da det ikke er de mest interessante bøger, hvis jeg skal sige min ærlige mening. Her er mange unge thaier, men der er også en del udlændinge.

Benyt dette kontorfællesskab, hvis du… ønsker et billigt og praktisk sted at arbejde og kan lide at befinde dig i et travlt miljø.

Detaljer

Adresse: 5. sal, MAYA Lifestyle Shopping Centre, Chiang Mai 50200

Åbningstider: Åbent hele døgnet.

Mad og drikkevarer: Du kan købe en række varme og kolde drikke her, men prisen er en smule pebret. Der er også et udvalg af kager og krydrede retter, som ikke ligefrem imponerer, men er fine nok, hvis du ikke er på udkig efter en gourmetfrokost. Kaffen er ikke stor, men det er deres smoothies til gengæld.

Wifi: Du får en kode på 2 timers wifi-adgang hver gang du køber mad eller drikke for 50 baht. Du kan beholde disse koder og bruge dem senere.

Priser: Det er gratis at komme ind, men wifi koster penge.

Hjemmeside: http://www.ais.co.th/campais/en/

Mana

Dette kontorfællesskab er så småt, at det er lige, før man overser det. Det ligger under en vegetarrestaurant, og det er et dejligt sted, hvis man godt kan lide at arbejde i rolige og atmosfæriske omgivelser. Selvom stedet er småt, så føles det ikke som om, at der er overfyldt. Dog er det optimalt, at der kun er 8 personer ad gangen, selvom der godt kan være op til 12, hvis man strammer den. Selv foretrækker jeg, når der ikke er så mange folk.

De fleste stole er justérbare, så man selv kan bestemme, hvor højt oppe man vil sidde. Bordene er forholdsvist små, så det er en fordel, at man kan rette på stolene. Det er generelt ikke noget problem at få adgang til wifi eller strømstik.

Hvis man foretrækker at arbejde i stilhed, så er der to private rum, der kan lejes på timebasis. Det koster dog en smule mere, og der er ingen vinduer. Generelt er personalet venligt, selvom de godt kan være en smule for hjælpsomme, hvis man er typen, der foretrækker at arbejde i ro og fred. Det er primært udlændinge, der benytter Mana, og der er altså ikke mange thaier udover personalet.

Benyt dette kontorfællesskab, hvis du… har brug for et billigt og hyggeligt sted at arbejde med en masse gode spisesteder i nærheden.

Detaljer

Adresse: 28/12 Nimmanahaeminda Rd. Soi 8, Chiang Mai 50200

Åbningstider: 09:30 – 22:00 – med undtagelse af lørdag.

Mad og drikkevarer: Isvand og green tea er gratis og bliver fyldt op ad personalet, når man er løbet tør. Derudover har de også andre drikkevarer og et par kager, der kan købes.

Wifi: Inkluderet i prisen – og du kan tilslutte så mange enheder, du har brug for uden ekstra omkostninger.

Pris: 19 baht i timen, 99 baht for en hel dag. Dette er det billigste kontorfællesskab i Chiang Mai.

Hjemmeside: https://www.facebook.com/manaspacechiangmai/

Addicted to Work

Beliggende i et roligt, grønt område ikke langt fra MAYA shopping centret, ligger dette lille kontorfællesskab. Der er mange vinduer, så lokalet bliver fyldt op af naturligt lys, hvilket gør det til et rolig og fredsfyldt sted at sidde og arbejde. Der er kælet for detaljerne her, og der er store vinduespartier, så der kommer masser af dagslys ind, hvilket helt sikkert er en fordel, når man skal sidde og arbejde.

De øvrige faciliteter er måske ikke de bedste, og de stole, der er der, er ikke de mest komfortable, og de kan hverken dreje eller justeres. Hvis der er mange folk, kan man godt risikere, at det ikke er muligt at få adgang til strøm, hvilket ikke er helt optimalt. Der er generelt en afslappet atmosfære, og personalet er venligt – selvom de også her nogle gange kan være lige en tand for servicemindede. Også her finder man flest udlændinge, men der er også et par thaier.

Benyt dette kontorfællesskab, hvis du… gerne vil arbejde i naturligt dagslys og have mulighed for at arbejde sent.

Detaljer

Adresse: 27/3 PP&P Mansion, Chiang Mai 50200

Åbningstider: 10:00 – 00:00. Åbent hver dag.

Mad og drikkevarer: Der er gratis vand for dem, der betaler for én time ad gangen. Betaler man på ugentlig eller månedlig basis, så er der også snacks inkluderet i prisen. Kaffe og te kan købes.

Wifi: Det er ikke helt til at sige, for da jeg besøgte stedet, var der en midlertidig afbrydelse på omkring 30 minutter, hvilket betød, at jeg fik rabat. Jeg har på fornemmelsen, at det er noget, som der sker engang imellem, men til gengæld er der ikke nogen grænse for, hvor mange enheder man kan have tilsluttet.

Pris: 20 baht i timen, 99 baht for 8 timer (inklusiv én kop kaffe), 990 baht for en uge eller 2.990 baht for en måned.

Hjemmeside: http://www.addictedtowork.co/

Star Work

Star Work var det sidste kontorfællesskab, som jeg besøgte. Det ligger ikke langt fra togstationen, og det er et meget almindeligt, ‘kontor-agtigt’ lokale, som vi kender det fra Danmark. Bordene er ikke samlet, og man kan justere kontorstolene. Til tider kan airconditionen være en smule kold, men til gengæld kommer der masser af natuligt dagslys ind. Der bliver spillet stille, instrumental musik i baggrunden, så gør op med dig selv, om det er noget, du bliver distraheret af.

Herudover er der også et par andre fordele her; et Skype-rum, en kantine hvor man kan medbringe og spise sin egen mad (det er ikke muligt at købe mad) og et træningslokale, der dog ikke har så mange redskaber. Der er badefaciliteter og toiletter, og der også et område, hvor man kan gå hen, hvis man vil have en lur eller bare slappe lidt af. Det er dog ikke separeret fra det øvrige lokale, og egentlig er det bare en sofa, en lænestol, et tv og et par blade, som man kan læse i. Men det er nu meget rart at have muligheden for at tage en pause. Der er en meget ligelig fordeling mellem thaier og udlændige her.

Benyt dette kontorfællesskab, hvis du… er på udkig efter et typisk kontormiljø med et par ekstra ting.

Detaljer

Adresse: 87/9 Tunghotel Road, Chiang Mai 50000

Åbningstider: 09:00 – 18:00. Hver dag.

Mad og drikke: Gratis vand og pulerkaffe. Der ligger en café på den anden side af vejen, hvor de serverer kaffe, te og et par snacks.

Wifi: Koden bliver skiftet hver dag, men er inkluderet i prisen.

Pris: 180 baht for én dag og 1.900 baht for en måned med 24 timers adgang.

Hjemmeside: http://starworkchiangmai.com/

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her