Fra Bangkok til Chiang Mai – Find rejsemulighederne her

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Da Chiang Mai er Thailands næststørste by, er der selvfølgelig også transportforbindelser fra f.eks Bangkok, Phuket samt internationale destinationer. Lufthavnen har fly der tager direkte til Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur og Taipei, samt mindre byer nær Bangkok og Chiang Mai.

Der er en direkte toglinie til Bangkok, og det er også nemt at køre ad Route 1 (rute 1) i bil eller med bus, men det er en lang tur der nemt tager op til 10 timer.

Indhold

Via fly:

Flyafgange, der har en direkte rute til Chaing Mai:

 • Thai International: Bangkok, Phuket, Mae Hong Son, Kunming
 • Thai Air Asia: Bangkok, Kuala Lumpur
 • Nok Air: Bangkok, Udon Thani, Pai og Chiang Rai
 • Bangkok Airways: Koh Samui, Seam Reap ( Angkor Wat)
 • Lao Aviation: Luang Phrabang
 • China Airlines: Taipei
 • Singapore Airlines/Silk Air: Singapore
 • SGA: Chiang Rai, Pai
 • One2Go: Bangkok
 • Korean: Soeul (Incheon)
 • Air Mandalay: Mandalay (Myanmar)

Der er gennemsnitligt mellem 25 og 30 fly om dagen der flyver mellem Bangkok og Chiang Mai, så der er flere muligheder fra hovedstaden. Billetpriserne er meget konkurrencedygtige på den almindelige one-way (envejs) billet fra Bangkok til omkring 1.600 -2.200 Baht.

 

Via tog:

The National State Railways of Thailand (statens nationale jernbaner I Thailand) Er dem, der opererer på turene fra Bangkok med ture om natten såvel som ture om dagen. Morgentoget der kører klokken 08:30 ankommer til Chiang Mai klokken 20:30 om aftenen, og er dermed en 12 timers rejse.

Aftentoget, der kører klokken 22 om aftenen, ankommer til Chiang Mai klokken 12:45 om eftermiddagen. Vogne med aircondition tilbyder en behagelig måde at rejse på, og turen fra Bangkok koster omkring 1400 Baht.

Se mere her: www.railway.co.th

 

Via bus:

Der er en del busser der kører fra nord busportalen ved Mo Chit i Bangkok. Busstationen er ret tæt (ti minutters taxakørsel) fra Mo Chit Skytrain stationen. VIP busser koster ca. 600 baht, der er masser af plads til benene, de har aircondition og sæderne kan lægges helt tilbage.

Rejsen tager cirka 10 timer. Der er også ”First Class air con” (første klasses ”air con”) busser og de helt almindelige busser. De fleste af VIP busserne kører om natten, med kun en busafgang om dagen klokken 9 om formiddagen. De blå og hvide ”air con” busser kører regulært til klokken 10 om formiddagen og derefter fra klokken 19 om aftenen og frem.

 

Via bil:

Det er en lang køretur til Chiang Mai fra Bangkok, men vejene er gode, og når man først er ude af hovedstaden, er man relativt fri for den tunge trafik.

Køretøjer der fragter gods og busser tager turen om natten, så hvis man har muligheden, er det nok bedre at tillade sig en dagsrejse med fordelen at køre i dagslyset. Natkørsel i Thailand kan være farligt, da førerne ikke altid benytter sig af de samme sikkerheds regler, som vi gør i vesten.

Afstanden der skal tilbagelægges er omkring 800 kilometer, så hvis man benytter sig af denne rejsemetode, er det en god ide med pauser undervejs.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her