Sådan forbedrer du dig med betalingsmidler inden afrejse

Opdateret:

Rigtig mange af os har prøvet at havne i en kritisk situation på rejsen, idet vores kreditkort er blevet spærret. Oftest grundet, at banken mener, at det er en suspekt transaktion, hvorefter de spærrer kortet, fordi de mener, at der kan forekomme flere betalinger. Uden flere kreditkort eller kontanter på lommen kan en længeventet ferie blive rigtig lang uden nogle videre betalingsmidler.

Hvorledes undgår du så dette skrækscenarie? Forberedelse for at undgå denne situation er alfa-omega. Kommer du først frem til din rejsedestination – og dit eneste betalingsmiddel bliver spærret, er du på den. Derfor er forberedelse i form af betalingsmidler uhyre vigtigt. Jo bedre forberedelse, desto mindre er chancen for, at du havner i denne situation.

Så hvordan bør du forbedrede dig? Vi guider dig igennem, så du sikrer, at du er bedre stillet, hvis dit kreditkort bliver spærret.

Bestil endnu et kreditkort forud

Step 1 – og uden tvivl det vigtigste inden ferien er at bestille et ekstra kreditkort, hvis du ikke allerede har flere.

Basalt set kan man sige; Jo flere kreditkort, desto bedre. Det forøger chancen for, at du stadig har et betalingskort til trods for, at du får spærret et. Oftest vil to kreditkort tilknyttet dem samme bankkonto dog være nok. Hvis dit ene kreditkort skulle blive spærret, så har du altid et ekstra at benytte.

Har du derfor ikke et ekstra kreditkort, bør du straks bestille et, så du kan nå at modtage det inden ferien. Sørg for at bestille et nye betalingskort af en anden slags end dit oprindelige. Har du f.eks. et Visa, bør du bestille et MasterCard – og omvendt. Det er mere sikkert at have ét fra hver af de store udbydere. Udover en øget sikkerhed forøger det også dine chancer for, at den givne butik modtager ét af disse kort.

Kontanter på lommen

Til trods for en verden, der bevæger sig henimod mere teknologiske bølger, så er kontanter stadig en vital del af vores finansielle verden. Butikker og restauranter i mange lande modtager stadig kun kontanter, hvorfor det er en god idé at medbringe.

Udover en øget betalingssikkerhed er det også godt at have med i tilfælde af, at dit (læs: dine) kreditkort bliver spærret. Kontanter kan altid benyttes til trods for en spærring.

Du bør inden din ferie overveje hvor mange kontanter, du bør medbringe. Her er det vigtigt at tænke på de risici, der er forbundet med at medbringe kontanter. Det er mere risikofyldt i forbindelse med tyveri, så du bør måske ikke medbringe nok til at kunne betale igennem hele ferien, men blot til at betale for et restaurantbesøg eller anden indkøb.

Tænk i nye baner

Vil du være helt på den sikre side, bør du tænke i nye baner. Her kan Bitcoin være en mulighed. Til trods for at mange butikker ikke modtager Bitcoins, så er det muligt gennem mange udbydere at koble et kreditkort op på sin beholdning af Bitcoins, hvorefter man kan betale i alle butikker, der modtager traditionelle kreditkorts.

Det vil uden tvivl være endnu et sikkerhedsnet, som kan være godt (og ikke mindst sjovt at opsætte) for mange, hvis du har teknisk snilde. Har du ikke dette, bør du måske holde dig til dine kreditkort samt kontanter. Er du dog teknisk anlagt kan det være en idé at kigge ind på dette som endnu et sikkerhedsnet på rejsen.

Sådan forbedrer du dig med betalingsmidler inden afrejse 1

Tre tips til betaling på rejsen

Følger du de to første tips, er du allerede langt. Følger du også det tredje er du endnu længere med betalingsmidler på rejsen. Her til sidst vil vi blot slutte af med tre tips til dine betalinger i udlandet:

  • Efterlad aldrig dit kreditkort ude af syne

Det gælder uagtet om du er hjemme eller i udlandet; efterlad aldrig dit kreditkort ude af syne. Er du dog i udlandet, er det ekstra irriterende at være nødsaget til at spærre det, idet du har efterladt det ude af syne, hvorfor det er en god idé at minde sig selv om det.

  • Betal altid i lokal valuta

Oftest vil terminalen i udlandet spørge om hvorvidt du ønsker at betale i lokal valuta fremfor DKK. Her bør du altid svare lokal valuta. Oftest giver bankerne en mere reel vekselkurs fremfor kreditkortudbyderne. Det gør, at du får mere for dine danske kroner, hvis du betaler i lokal valuta.

  • Pas på med at omveksle penge til lokal valuta i udlandet

Selvom at der bliver skildret med ingen kommission i mange butikker i udlandet, som har specialiseret sig i at omveksle valuta, så betaler du dyre domme for det. Det gør du, idet at de sjældent giver dig en reel kurs, når du veksler dine penge. Dette har bla. været et stort problem i Prak. Ønsker du at veksle penge i udlandet, bør du derfor altid kigge efter hvilken kurs, du veksler til. Oftest står dette i forruden udenfor butikken. Jo tættere denne kurs er på den reelle, desto mindre betaler du for det.

Gnm. bedømmelse 0 / 5. Stjerner: 0

Ingen bedømmelser endnu

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Kristian har siden 2009 boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai. Som manden bag Nordthailand.dk deler han sin dybdegående viden om både byen og Thailand generelt, og tilbyder et unikt dansk perspektiv på livet i Nordthailand.

Skriv en kommentar

Følg os her

OPLEVELSER I NORDTHAILAND SE MERE »