Rejseforsikring i Thailand: Dét skal du vide

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Du skal huske at købe en rejseforsikring inden du rejser til Thailand. Der er ingen offentlig sundheds-forsikring der hjælper dig økonomisk hvis du bliver syg på din ferie, skal have behandling på hospitalet, eller hvis du kommer til at pådrage skade på andre mennesker.
Rejseforsikring i Thailand: Dét skal du vide 1

Rejseforsikringen er nødvendig

Der er flere scenarier der kan gøre det nødvendigt at have en rejseforsikring i Thailand. Når man vælger at rejse til fjerne kontinenter så er man som regel mere udsat. Der er større risiko for at man indtager føde eller væske som ens krop ikke er vant til. Det kan udløse en infektion som kræver behandling hos enten læge eller sygehus.

Læs også: travel insurance in Denmark

Det er ikke noget krav at du har en rejseforsikring når du rejser ind i Thailand, men du kan forvente at blive opkrævet kontant betaling inden behandling, hvis du ikke kan fremvise en gyldig rejseforsikring.

Det er ikke kun dig selv du forsikrer

Selvom du sjældent bliver syg eller ikke lader dig skræmme af en lægeregning i Thailand, så bør du tage med i dine overvejelser, at det ikke kun er din egen person du forsikrer. Der er desværre reel risiko for, at du kommer til at pådrage skade på andre mennesker på din rejse. Sker dette så kan du blive opkrævet erstatning for denne persons ting og legeme. Denne situation kan blive meget dyr for dig, hvis du ikke har en privat rejseforsikring med i bagagen.

Du får hjælp ved naturkatastrofer og krise-situationer

Thailand har desværre været ramt af nogle uheldige episoder de senere år, med flere terrorhandlinger. Tidligere har landet også været ramt af nogle af de værste naturkatastrofer overhovedet. Det er alt sammen hændelser som man ikke har nogen kontrol over. Der er ingen der kan forudse sådanne situationer, men er man uheldig at ramme ind i en krisesituation, så kan en rejseforsikring være yderst behjælpelig. Du har en 24-timers hotline hjem til Danmark, og du får assistance i form af krisehjælp, hjemtransport, psykologbehandling hjemme i Danmark og meget mere.

Årsrejseforsikring for dig der rejser meget

Hvis du har planer om at rejse til Thailand, eller andre lande uden for Europa, flere gange inden for det næste år, så kan du spare penge ved at købe en årsrejseforsikring. Den dækker et ubegrænset antal rejser per år. Når du rejser til Thailand skal du vælge den årsrejseforsikring der dækker i hele verden. Hvis du kun skal til Thailand en enkelt gang i år, og heller ikke har andre planer om at rejse, så kan du spare penge ved at købe en enkeltrejseforsikring. Med en enkeltrejseforsikring betaler du nemlig kun for præcist det antal dage du rejser.

Køb en enkeltrejseforsikring til din rygsækrejse

Skal ud og rejse med din backpack på ryggen, så er du højst sandsynligt afsted i en længere periode. Når du rejser i lang tid ad gangen skal du bruge en enkeltrejseforsikring. Er du under 35 kan du købe ungdomsrejseforsikring hos nogle af de danske rejseforsikringsselskaber. De er som regel billigere end en almindelig enkeltrejseforsikring og henvender sig til backpackere. Du finder ungdomsrejseforsikringer til backpacking hos Europæiske, Gouda, World Nomads, SafeAway og Allianz.

Find mere information på RjeseforsikringsGuiden.dk

Hvis du vil læse mere om rejseforsikringer til Thailand, så kan du finde en masse information på RejseforsikringsGuiden.dk. Der kan du også se priser på både årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer til Thailand.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her