Trafikken i Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Indhold

Forbered dig på trafikken i Thailand

Du har pakket tasken og er på vej i lufthavnen og det hele kører efter planen. Taxaen kommer til tiden og du oplever ingen stress eller jag under din transport til lufthavnen. Du checker in i lufthavnen og får afleveret din baggage og venter nu blot på at dit fly er klar til afrejse. Nogle timer senere står du i Thailand, et land med over 65 millioner indbyggere som ligger på den helt anden side af jorden end Danmark. Når du rejser til Thailand kan du godt forberede dig på et kulturchok. Det gælder i den grad også i trafikken i Thailand.

Er trafikken i Thailand farlig?

Den kan godt virke voldsom og til tider farlig når man oplever den som det første, efter sin lange flyrejse til Thailand. Trafikken i Thailand skiller sig også ud fra mange andre landes antal af trafikuheld. Men det er der ved at blive lavet om på og det kan i den grad mærkes og opleves. Thaierne har fået opstrammet deres krav til kørekort og man oplever også markant mere kontrol af trafik politiet på gader og hovedeveje rundt omkring i Thailand.

Hvilken side kører man i i Thailand?

I Thailand køre man i venstre side af vejen og det er noget man vænner sig hurtigt til efter nogle timer på vejene. For at beherske dig sikkert på vejene i Thailand det selvfølgelig først og fremmest vigtigt at man er opmærksom på de andre trafikanter. Trafikregler som vi kender dem i Danmark er ikke de samme i Thailand, derfor skal man også indordne sig efter deres køremåde og regler. På den måde kan du beherske dig sikkert i trafikken i Thailand.

OBS: HUSK ALTID NØDVENDIG UDSTYR. Det er lovkrav og for din egen sikkerhed. Hvis du lejer en motorcykel, bil eller andet køretøj i Thailand, så husk at sørg for at tegne en forsikring. Nogle steder er det ikke med i den leje man betaler. Hvis ikke det er, så tilkøb det som en mulighed, det koster som regel ikke andet et par hundrede thai baht ekstra.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her