Gadekøkken i Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Gadekøkken eller “street kitchen” som det også kaldes

Du ser dem overalt i Thailand, uanset hvilken bydel eller landsdel du er havnet i når du rejser til Thailand (se priser her), vil du støde på et gadekøkken. I de mange gadekøkkener der findes i Thailand kan du finde utrolig god thai mad. Det er friske råvarer der bliver hentet fra det lokale marked hver morgen og de klassiske og smagsrige thairetter, der står på menuen hver dag. Udover at finde god thai mad hos de forskellige gadekøkkener, vil du også finde nogle der tilbyder kinesisk, koreansk, japansk og andet asiatisk inspireret mad. Grunden til det er at der er mange turister der besøger Thailand fra lige netop de lande. Og thaierne har det med at være god i køkkenet og rammer derfor også plet når de laver andet end thai mad.

Der findes som sagt rigtig mange gadekøkkener som du vil støde på, under din rejser til Thailand (se priser her) og hvis du er i tvivl om det er “sikkert” at spise ved et gadekøkken, vil vi prøve at give dig et indblik i et typisk thai gadekøkken i Chiang Mai.

De starter som regel ud ved en 17 tiden hvor de har alt deres gear med, heriblandt rent service, borde og
stole. Det hele bliver sat op af manden og konen begynder så småt at varme gryderne i sit lille thai køkken på hjul. Efter et par minutter er der klar til servering. Du kan bogstaveligtalt sidde og kigge lige ned i hendes store gryder, mens du venter på din mad. Det er en sød dame på alt lige fra 20-80 år der kan stå bag disken ved et gadekøkken i Thailand. Hun står i sit pæne og rene forklæde og har typisk et familie medlem til at hjælpe til med servicing og andre småting, så hun udelukkende kan koncentrere sig om at lave maden. Bestiller man kylling med ris, tager hun sin handske på og vælger det kylling du nu har peget på eller et helt tilfældigt og går igang med at hakke. Så fylder hun det over på en lille tallerken og hælder en ordenligt portion ris op ved siden af kyllingen, 4 skiver agurker og en skål suppe. Så er der serveret!

Alt dette kan du få for kun 35 Thailandske baht. = 6,70 kr.

Sådan et gadekøkken kan altså nemt lange omkring 100Gadekøkken i Thailand
retter over disken om dagen og hvis du holder øje, vil du i mange tilfælde se at panden og udstyret bliver skyllet af hver gang det har været brugt. Du behøver altså ikke være bange for renlighed og hygiejne ved et køkken i Thailand.

Udnyt endelig at du har mulighed for at spise god og ægte thai mad til billige penge, lavet på de helt originale thai opskrifter.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her