En rejseguide til Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skal du planlægge din næste ferie? Så bør du have Thailand med i overvejelserne – man bliver simpelthen nødt til at opleve landets skønhed og befolkningen på nært hold. Der er mange ting at lave og se i det sydligste land i Asien. Menneskerne her er smukke på deres helt egen måde, og at interagere og snakke med dem vil helt sikkert være en oplevelse værd i sig selv. Du kan finde næsten alt i Thailand – fra en af de best bevarede kulturer i verden til eksotisk mad, planter og dyreater.

Thailand rejseguide indhold:

Indhold

rejsertilthailand

Thailand er en af de mest eftertragtede turistdestinationer i hele verden. Det er et smukt land, kendt for både dets natur og kultur, men også dets pulserende natteliv og mange eksklusive shoppingmuligheder. Thailand er garant for en uforglemmelig turistoplevelse – uanset hvor lang tid du tilbringer i landet. Det er et eksotisk land, men utroligt smukke landskaber, strande, bakker og dale, store rismarker og tætte jungler. Bangkok er smuk og kulturel, lige såvel som det er en moderne storby. Når du rejser til Thailand, er din første destination ofte Bangkok. Før du rejser videre herfra, anbefaler vi at du tager på sightseeing i byen – den er utrolig på sin helt egen måde.

Hvornår er det bedst at besøge Thailand?

Selvom du kan rejse til Thailand på et hvilket tidspunkt, så er det bedste tidspunkt omkring vintersæsonen; fra omkring november til februar. Her er mere køligt og tørt, hvilket er mere behageligt for os nordboer.

Aktiviteter og steder i Thailand

Herunder har vi udarbejdet en guide til aktiviteter og steder, du helt sikkert skal opleve, hvis du besøger thailand.

Thai-massage

Thai-massage
Thai-massage

En af de mest populære ting associeret til Thailand, er thai-massagen, som er anderledes end nogle andre former for massage, du kan få andetsteds – på den gode måde. Faktisk, kan du ikke få den bedre nogle andre steder end lige netop i Thailand. Thailænderne tror på, at der køber årer med energi gennem din krop. Dét, thai-massøren gør, er at sørge for at disse årer ikke er blokeret. Det specielle ved thai-massagen, er måden hvorpå den udføres. Massøren bruger sine hænder, føder, albuer, hæle og knæ til at få energien til at strømme frit gennem hele kroppen. Når massagen er udført, vil du føle dig fyldt med energi og være helt afslappet – som om, du er i paradis. Det burde altså ligge på toppen af din ”ting-jeg-skal-nå”-liste, når du er i Thailand. Der er også mange andre forkælelser forbundet med massagen; aromaterapi, fodmassage og oliemassage.

Tag på et spa-ophold

spa-ophold thailand rejseguide
spa-ophold thailand rejseguide

Dette er en anden fantastisk destination; spa-ophold. Faktisk er de blandt de bedste i verden, og der er utroligt mange af dem – snyd endelig ikke dig selv for at besøge sådan et, når du befinder dig i landet. Thailand har nogle af de findeste spa-destinationer i hele verden.

Fantastiske butikker i Thailand

Fantastiske butikker i Thailand
Fantastiske butikker i Thailand

Thailand er også et shopping-paradis for mennesker over hele verden. Tag et stykke af thai-kulturen med dig hjem – der findes utroligt mange håndlavede produkter. Du kan også købe deres simple, dog fantastiske, thai-tøj, som er produceret af silke; den slags, du kun ser i film. Et godt råd til alle der vil ud at shoppe, er; shop om aftenen. Om aftenen pulserer de thailandske markeder nemlig af liv, og du kan finde en hel masse ting, som ikke er at finde i løbet af dagen. Thailand er også kendt over hele kloden for dets mange overvældende, store shoppingcentre, og det er svært at gå ind i et af dem uden at komme ud med hænderne fulde af poser med ting, købt i markederne. Bangkok er især kendt som et shoppingparadis grundet dets eksklusive og lukseriøse shoppingcentre.

Nyd thai-køkkenet og de fantastiske restauranter

Nyd thai-køkkenet og de fantastiske restauranter
Nyd thai-køkkenet og de fantastiske restauranter

Thai-retter og –køkkener er også noget, du ikke må gå glip af. Resturantkæder er utroligt udbredt i Bangkok og resten af landet. Du kan få vestlandsk mad, såvel som traditionel, thai-mad. Nogle af de mest populære restauranter er MK, Coca, Fuji, Yum Saap og S&P. Hvis du derimod leder efter noget mere eksklusivt, så kan du finde utroligt mange gode gadekøkkener – især i centrum af byerne. Måltiderne her er lige så gode, som dem der bliver tilberedt i restauranterne, og hygiejnen bliver tjekket af myndighederne, så der er intet at frygte. Mad er relativt billigt i Thailand, og du kan sagtens ende med at betale mindre end 30 kr for mad i løbet af en dag.

Full Moon Party

Full Moon Party Thailand
Full Moon Party Thailand

Kan du lide at feste, så vil du elske dette. I Thailand findes en fest, kaldet Full Moon Party, som uden tvivl er blandt de mest kendte fester i verden. Fest sammen med tusinder af mennesker fra hele verden. Fest indtil solen står op – det foregår på stranden Haat Rin på Koh Phangan.

Thai-templerne

Thai-templerne
Thai-templerne

Overalt i byerne og på landet ligger der thai-templer, og de er ofte åbne for turister, selvom det ikke er alle steder. Her kan du se de berømte Buddha-figurer. Vælger du at besøge et af templerne, så bør du overveje, hvordan du er påklædt – du skal nemlig have dækket dine skuldre og knæ, og generelt bør du undgå at have ’åbent’ tøj på. Du kan også gå rundt omkring templet med sko på, men så snart du går indenfor skal de altså af.

Et godt råd til kvinderne er, at man bør holde en vis afstand fra munkene. De går meget op i adskillelse af mænd og kvinder, og det bedste er at respektere dette. Undgå også at tilbyde dem penge, da dette bliver set på som disrespektfuldt. Vil du alligevel give dem noget, så gør det indiskret gennem en anden person, eller simpelthen ved at lægge dem på jorden. Det er dog ikke alt; du kan også finde et ’åndeligt hus’ ved hvert tempel – ikke kun i Bangkok, men også i resten af Thailand.

Trekking i Junglen

Trekking i Junglen Thailand
Trekking i Junglen Thailand

Et ting man skal gøre, når man er i Thailand, er at tage på trekking i junglen. Thailand har en masse tropiske jungler med et rigt plante- og dyreliv. Tag rundt i junglerne og mød junglestammerne, og du vil med garant blive overvældet af deres smukke og simple måde at leve på.

Dykning i Thailand

Dykning i Thailand
Dykning i Thailand

Dykning er også en populær aktivitet i Thailand. Det er især udbredt på Kao Tao-øen, der tit bliver besøgt af dykkere fra hele verden – du er altså garanteret at møde nogle ligesindede. Dykning foregår dog ikke kun her, og du kan finde en masse gode steder til dykning over hele landet.

Khao Yai Nationalpark

Khao Yai Nationalpark Thailand
Khao Yai Nationalpark Thailand

r du interesseret i at opleve vildt liv, så bør du besøge Khao Yai Nationalpark, Thailand første nationalpark. Her kan du se elefanter og tigere i deres oprindelige natur. Du oplever ikke tigere særligt ofte – de er nemlig, i sagens natur, et sjældent dyr. Her kan du ikke blot komme til at opleve dem; hvis du er heldig, kan du komme til at opleve en munk interagere og lege med dyrene. Det er virkelig et smukt syn.

Vandfald er også et ret naturligt syn i Thailand. De bedste steder at se disse er;

1. Heo Suwat i Khao Yai nationalpark
2. Erawan Falls i Kanchanaburi
3. Pa La-vandfaldene i Kaeng Krachan National Park

Nyd strandene – og sporten

Nyd strandene – og sporten i Thailand
Nyd strandene – og sporten i Thailand

Rejs til Thailand, og se hvorfor landet er kendt for deres utroligt flotte sandstrande, som også tilbyder forskellige aktiviteter, såsom surfing, svømning, skating, vandcykling og meget, meget mere. Nogle af de mest populære strande er Har Patong, Har Kalim, Karon, Paton og Hat Kamala. Udover førnævnte aktiviteter, kan du også dykke her og prøve paragliding, som er en sjælden og uforglemmelig oplevelse for de fleste mennesker på jorden.

Ayurveda og spa

Ayurveda og spa i Thailand
Ayurveda og spa i Thailand

I Thailand kan du opleve glæden ved spa og den særlige Ayurveda-behandling, spa og massage. Spa- og massageklinikker i Thailand er blevet bedømt som nogle af de bedste i hele verden, og du kan her opleve velvære i krop og sjæl.

Det eksklusive natteliv i Thailand

Det eksklusive natteliv i Thailand
Det eksklusive natteliv i Thailand

Thailand er kendt for dets eksklusive natteliv der både består af klubber, barer og diskoteker. Bangkok er især kendt for dette, og kommer du hertil er du garant for en overordentlig bytur, du sent vil glemme. Pattaya er også en populær feriedestination, for folk der gerne vil feste. Her kan du opleve eksklusive og lukseriøst barer, hoteller, restauranter og kasinoer.

Oplev dale, bakker samt deres historie

Oplev dale bakker samt deres historie - chiang mai og chiang rai i thailand
Oplev dale bakker samt deres historie – chiang mai og chiang rai i thailand

Det thailandske landskab, er som tidligere skrevet, utroligt smukt, og kan til tider være næsten hypnotiserende – især bakkedalene i Chiang Rai og Chiang Mai. Bjergene er altid grønne, og junglerne tiltrækker ’moderne opdagelsesrejsende’ og vildtlivs-entutiaster. Ayutthaya og Sukhothai er byer der er kendt for deres vigtige, historiske ruiner, mens Kanchanaburi r kendt for dets præg fra 2. Verdenskrig.

Krokodille-brydning ved ’Samphran Elephant and Crocodile Farm

Krokodille-brydning ved ’Samphran Elephant and Crocodile Farm
Krokodille-brydning ved ’Samphran Elephant and Crocodile Farm

’Samphran Elephant Ground and Zoo’ er et af de bedste og mest interessante zoologiske haver i Thailand. Her er der spændende shows som eksempelvis krokodille-brydning og ’Elephant Theme Show’. Se professionelle stuntmænd give dig et pirrende show, der vil få dig til at måbe.

Træn som en thai-kickbokser

Træn som en thai-kickbokser
Træn som en thai-kickbokser

Overalt i Thailand kan du se nationalsporten, kickboksning. Herefter kan du spørge sig selv, om du er klar til at prøve træningen til denne sport selv. Der er utroligt mange steder der tilbyder dette – Muay That-træning. Her kan du lære alt, hvad der skal til, for at blive den perfekte kickbokser. Der er utroligt mange skoler, der kan lære dig dette. Alt du skal gøre, er at spørge rundt omkring, og du vil med garant blive ledt til et sted. Nogle steder betaler du på timebasis, andre steder kan du betale for et helt træningskursus.

Kør igennem Bangkok i en Tuk Tuk

Kør igennem Bangkok i en Tuk Tuk
Kør igennem Bangkok i en Tuk Tuk

At køre med Tuk Tuk er en utrolig udbredt aktivitet for turister. Det er både billigt, sjovt og praktisk at køre rundt med de primitive Tuk Tuk’er. De er ikke specielt komfortable, og man bliver hurtigt træt af denne rejsemåde, men ikke destomindre er det virkelig sjovt de første par gange. Der er dog ikke noget godt udsyn til vejkanten og den flotte natur.

Khao San Road

Khao San Road Bangkok - Thailand
Khao San Road Bangkok – Thailand

Hvis du rejser igennem det sydligste Asien, så vil du på et eller andet tidspunkt komme forbi Khao San Road – og her vil du gøre op med dig selv, om du kan lide det eller ej. Denne gade er unik, og her er masser af gademarkeder, natteliv og en masse andre spændende muligheder. Ønsker du at befinde dig i et ungt, energifuldt backpacker-miljø, så ønsker du at befinde dig her. Der er aldrig et roligt øjeblilk.

Jam til livemusik i Thailand

Jam til livemusik i Thailand
Jam til livemusik i Thailand

ange mennesker elsker thailandsk musik, og der er et utroligt udvalg som eksempelvis Brick Bar eller RCA. Der bliver også spiller vestlandsk music på forskellige livebarer som Brown Suger og Saxophone Pub. Vælg den stil du godt kan lide, og tag ud og oplev musikken live.

Shopamok i MBK

Shopamok i MBK - Bangkok - Thailand
Shopamok i MBK – Bangkok – Thailand

Det gigantiske shoppingcenter MBK føles nærmest som en labyrint, og her er altid propfyldt med folk der shopper og sælgere. Her bliver solgt alt fra mobiltelefoner til souvenirs, mad – både traditionelt thaimad og mad fra udlandet. Det ligger lige ved siden af National Stadium, BTS Station i Bangkok, og det har åbent fra 10-22. Adressen er 444 Phayathau Rd, Patumwan, Bangkok, Thailand.

Se de mange folk på Erawan Shrine

Se de mange folk på Erawan Shrine
Se de mange folk på Erawan Shrine

Det er en af de mest kendte helligdomme i Bangkok, lige på hjørnet af det lukseriøse Grand Hyatt Erawan-hotel i Bangkok. Det er en helligdom tilknyttet hinduisme; den er dedikeret til Brahma, og siges at vise en evig strøm af lokale thai’er. Lejlighedsvist er der traditionelle thai-dansere. Det er en af de mest interessante ting at se i Bangkok.

For at opsummere, så rejs til Thailand for at; oplev alt dette og en masse mere i et utroligt smukt land.


En guide til vaccinationer

Inden du drager afsted mod varmere himmelstrøg, er det selvfølgelig vigtigt at du har de rigtige vaccinationer. Hvilke vaccinationer og hvornår du skal tage dem, kommer an på hvor længe du skal være i Thailand og hvilke steder du skal besøge.

Nedenfor har vi samlet en lille guide som forhåbentlig kan give dig et bedre overblik.

OBS: Til trods for at indholdet i vores guide er støbt sammen efter en rundtur hos læger og pålidelige kilder på internettet, foreslår vi altid at du snakker med en læge om dine vaccinationer. Sygdomme, medicin og lignende kan ændre sig drastisk fra år til år, så det er altid en god idé at tage en snak med en professionel.

Tilbage til vaccinationerne!

Hvis du skal være i Thailand i under 4 uger

Er der tale om en kort tur til Thailand (du vil komme til at ærgre dig, hvis du kun er i Thailand i 4 uger!) er følgende vaccinationer anbefalet af blandt andet Statens Serum Institut:

 • Difteri
 • Diarré
 • Malaria*
 • Stivkrampe
 • Hepatitis A (også kendt som smitsom leverbetændelse)

*En vaccination mod malaria er kun nødvendigt hvis du planlægger at bruge meget tid i landområder – altså væk fra storbyer som Pattaya, Bangkok, Phuket og lignende. Paradisøerne Koh Samui og Koh Phangan har ligesom fornævnte byer heller ikke haft problemer med malaria i mange år, hvilket gør malariapiller – der desuden kommer med dejlig mange bivirkninger – unødvendige. Sørg for at tale med en læge som rent faktisk har styr på hvad der foregår af sygdomme i Thailand, hvis du gerne vil være på den sikre side.

Hvis du skal være i Thailand i 1 til 5 måneder

Hvis du planlægger at være længere tid i solrige Thailand (du vil ikke fortryde det) er der brug for nogle ekstra vaccinationer. Her får du en liste over de anbefalede vaccinationer:

 • Difteri
 • Diarré
 • Stivkrampe
 • Malaria* (læs ovenfor)
 • Stivkrampe
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B

Hvis du skal være i Thailand i mere end 6 måneder

Skal du på den helt store Thailandstur, enten i forbindelse med et jobtilbud, familiebesøg, lang byferie eller backpacking, bliver der smidt endnu et par vaccinationer oven i hatten:

 • Difteri
 • Diarré
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Malaria* (læs ovenfor)
 • Stivkrampe
 • Rabies
 • Japansk hjernehindebetændelse
 • Tyfus

Til de kvikke af jer som har opdaget, at alt på listen ikke kan vaccineres imod – I har selvfølgelig helt ret. Man kan ikke blive vaccineret mod for eksempel diarré, men det var bare nemmere at samle al slags medicinering under ét tag. Tag et snak med din lokale læge, – hvis han/hun altså er dygtig – så skal du nok få ro i sindet.

De forskellige sygdomme i Thailand

Nu hvor vi har anbefalet dig at få stukket en masse nåle ind i kroppen, må vi nok hellere fortælle hvorfor det er nødvendigt. Her får du en kort gennemgang over de forskellige sygdomme og hvorfor de er gode at undgå.

Diarré

De færreste behøver en introduktion til ordet diarré, så det vil jeg lade være med. Lad os bare blive enige om, at ingen af os ønsker at bruge flere timer om dagen på et toilet, og slet ikke i et fremmed land. Man kan være uheldig at få diarré af den lokale gademad, som i øvrigt smager fantastisk. Dog vil jeg lige nævne, at chancen for at få diarré – for de fleste danskere – er lige så stor i Danmark (hvor vi godt kan lide at fylde os selv med grillmad, bagværk og andre diarré-fremkaldende madvarer) som den er i Thailand. Det er dog godt at være på den sikre side, så tag endelig nogle piller med.

Difteri

Difteri er navnet på en grim halsbetændelse, der ligesom en almindelig halsbetændelses kan smitte via luften fra folk omkring dig. Vaccinationen til difteri varer i 10 år, så du er muligvis allerede sikret på dét område. Hvis du tidligere har haft vaccinen kan du endda vente med at få en ny, til dagen før du rejser.

Rabies

Kendt som hundegalskab og fra filmen Cujo; sanktbernhardshunden der gik fra at være en sød familiehund til en ondsindet dræber. Rabies er en virussygdom som gør kvæg, flagermus, hunde og andre dyr meget aggressive og til sidst slår dem ihjel. I Thailand kan man få rabies fra hunde, flagermus og vilde aber – de fleste aber i elefantlejre og lignende er rabiesvaccineret, men der vil altid være undtagelser. Rabies kan smitte fra dyr til menneske, hvilket gør en vaccination inden afgang en god idé. Det er også muligt at blive vaccineret på et lokalt hospital i Thailand efter du er blevet bidt af et dyr med rabies.

Hepatitis A & B

Hepatitis er det medicinske navn for smitsom leverbetændelse. Både Hepatitis A og B går altså ud over leveren; forskellen ligger i hvordan man kan blive smittet. Det er nemmere at blive smittet med Hepatitis A, da det kan ske gennem vand og fast føde, mens Hepatitis B i stedet smitter via blodet eller andre kropsvæsker.

Stivkrampe

Endnu en på listen som ikke kræver den store forklaring. En vaccination mod stivkrampe er noget de fleste af os har fået da vi var børn, og er man vaccineret inden for de sidste 10 år, er der ingen grund til at få en ny vaccination. Stivkrampevaccinationen gives ofte i kombination med en difterivaccination.

Japansk hjernehindebetændelse

Sygdommen med det indbydende navn er lige så modbydelig som den lyder. Ligesom det er tilfældet med mange andre grusomme sygdomme, kommer denne også fra stikkeglade myg, der i stedet burde lære at spise planter. Hos de fleste inficerede når sygdommen slet ikke at udvikle sig nok til at gøre nogen skade overhovedet, men som navnet afslører kan Japansk hjernehindebetændelse lede til dødelig hjernebetændelse, så sørg for endelig for at blive vaccineret, hvis du skal være i Thailand i længere tid.

Tyfus

Sydøstasien er heldigvis ikke nået op på niveau med Afrika, hvor tyfus – ligesom malaria – er et kæmpe problem. Tyfus leder ofte til en anden sygdom på listen: diarré, men inden man når dertil, får man som tyfusinficeret typisk høj feber, som godt kan vare i et stykke tid. Ligesom det er tilfældet med diarré kan man få Tyfus gennem forurenet mad og drikke, som enten har været i hænderne på en meget uhygiejnisk person, eller simpelthen ikke er tilberedt ordenligt. En tyfus vaccination er utrolig billig i forhold til nogle af de andre på listen – jeg kigger på dig, Japansk hjernehindebetændelse – så sørg for at få den skudt den ind i kroppen inden du skal afsted.

Kort opsummering: Det bedste råd jeg kan give dig er at sætte dig ind i de forskellige sygdomme, (det kan i hvert fald ikke skade at bruge et par minutter på hver) om de findes i Thailand, om de er aktuelle og hvad du kan gøre, og så eller snakke med en professionel. Thailand er en af de mest populære turistdestinationer for os danskere, så de fleste læger har 100% styr på, hvad du har brug for.

→ Hjælp andre Thailand rejsende med at få en på opleveren ←

Spred lidt god karma…

god karma

Har du tidligere rejst rundt i Thailand og ligger inde med nogle interessante steder man kan opleve som vi ikke har med på listen herover, så skriv meget gerne en kommentar herunder, så andre rejsende kan få mulighed for at opleve det også.

2 kommentarer til “En rejseguide til Thailand”

 1. Jeg kan da selv lige starte med at nævne et par ting her i Chiang Mai som er værd at se: 

  1: Doi Suthep – med det smukke tempel på toppen, hvor man har udsigt over hele byen. 
  2: Chiang Mai 3D art Gallery. 
  3: Tiger Kingdom
  4: X-center Chiang Mai
  5: Flight of the gibbons
  6: Bo Sang Hand Crafts
  7: Den gamle bymidte og templerne her
  8: Night Safari
  9: Night Bazaren
  10: Huay Kaew waterfall

  Svar
 2. Rejseselskaber som jeg kan anbefale: 

 3. thailandtours.dk/
 4. spies.dk/thailand
 5. uniquetravel.dk/thailand.html
 6. cultureadventure.dk/rejser/thailand/
 7. Svar

Skriv en kommentar

Følg os her