En rejseguide til Thailand

Sidst opdateret d. February 14, 2020

Skal du planlægge din næste ferie? Så bør du have Thailand med i overvejelserne – man bliver simpelthen nødt til at opleve landets skønhed og befolkningen på nært hold. Der er mange ting at lave og se i det sydligste land i Asien. Menneskerne her er smukke på deres helt egen måde, og at interagere og snakke med dem vil helt sikkert være en oplevelse værd i sig selv. Du kan finde næsten alt i Thailand – fra en af de best bevarede kulturer i verden til eksotisk mad, planter og dyreater.

Thailand rejseguide indhold:

rejsertilthailand

Thailand er en af de mest eftertragtede turistdestinationer i hele verden. Det er et smukt land, kendt for både dets natur og kultur, men også dets pulserende natteliv og mange eksklusive shoppingmuligheder. Thailand er garant for en uforglemmelig turistoplevelse – uanset hvor lang tid du tilbringer i landet. Det er et eksotisk land, men utroligt smukke landskaber, strande, bakker og dale, store rismarker og tætte jungler. Bangkok er smuk og kulturel, lige såvel som det er en moderne storby. Når du rejser til Thailand, er din første destination ofte Bangkok. Før du rejser videre herfra, anbefaler vi at du tager på sightseeing i byen – den er utrolig på sin helt egen måde.

Hvornår er det bedst at besøge Thailand?

Selvom du kan rejse til Thailand på et hvilket tidspunkt, så er det bedste tidspunkt omkring vintersæsonen; fra omkring november til februar. Her er mere køligt og tørt, hvilket er mere behageligt for os nordboer.

Aktiviteter og steder i Thailand

Herunder har vi udarbejdet en guide til aktiviteter og steder, du helt sikkert skal opleve, hvis du besøger thailand.


En guide til vaccinationer

Inden du drager afsted mod varmere himmelstrøg, er det selvfølgelig vigtigt at du har de rigtige vaccinationer. Hvilke vaccinationer og hvornår du skal tage dem, kommer an på hvor længe du skal være i Thailand og hvilke steder du skal besøge.

Nedenfor har vi samlet en lille guide som forhåbentlig kan give dig et bedre overblik.

OBS: Til trods for at indholdet i vores guide er støbt sammen efter en rundtur hos læger og pålidelige kilder på internettet, foreslår vi altid at du snakker med en læge om dine vaccinationer. Sygdomme, medicin og lignende kan ændre sig drastisk fra år til år, så det er altid en god idé at tage en snak med en professionel.

Tilbage til vaccinationerne!

Hvis du skal være i Thailand i under 4 uger

Er der tale om en kort tur til Thailand (du vil komme til at ærgre dig, hvis du kun er i Thailand i 4 uger!) er følgende vaccinationer anbefalet af blandt andet Statens Serum Institut:

 • Difteri
 • Diarré
 • Malaria*
 • Stivkrampe
 • Hepatitis A (også kendt som smitsom leverbetændelse)

*En vaccination mod malaria er kun nødvendigt hvis du planlægger at bruge meget tid i landområder – altså væk fra storbyer som Pattaya, Bangkok, Phuket og lignende. Paradisøerne Koh Samui og Koh Phangan har ligesom fornævnte byer heller ikke haft problemer med malaria i mange år, hvilket gør malariapiller – der desuden kommer med dejlig mange bivirkninger – unødvendige. Sørg for at tale med en læge som rent faktisk har styr på hvad der foregår af sygdomme i Thailand, hvis du gerne vil være på den sikre side.

Hvis du skal være i Thailand i 1 til 5 måneder

Hvis du planlægger at være længere tid i solrige Thailand (du vil ikke fortryde det) er der brug for nogle ekstra vaccinationer. Her får du en liste over de anbefalede vaccinationer:

 • Difteri
 • Diarré
 • Stivkrampe
 • Malaria* (læs ovenfor)
 • Stivkrampe
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B

Hvis du skal være i Thailand i mere end 6 måneder

Skal du på den helt store Thailandstur, enten i forbindelse med et jobtilbud, familiebesøg, lang byferie eller backpacking, bliver der smidt endnu et par vaccinationer oven i hatten:

 • Difteri
 • Diarré
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Malaria* (læs ovenfor)
 • Stivkrampe
 • Rabies
 • Japansk hjernehindebetændelse
 • Tyfus

Til de kvikke af jer som har opdaget, at alt på listen ikke kan vaccineres imod – I har selvfølgelig helt ret. Man kan ikke blive vaccineret mod for eksempel diarré, men det var bare nemmere at samle al slags medicinering under ét tag. Tag et snak med din lokale læge, – hvis han/hun altså er dygtig – så skal du nok få ro i sindet.

De forskellige sygdomme i Thailand

Nu hvor vi har anbefalet dig at få stukket en masse nåle ind i kroppen, må vi nok hellere fortælle hvorfor det er nødvendigt. Her får du en kort gennemgang over de forskellige sygdomme og hvorfor de er gode at undgå.

Diarré

De færreste behøver en introduktion til ordet diarré, så det vil jeg lade være med. Lad os bare blive enige om, at ingen af os ønsker at bruge flere timer om dagen på et toilet, og slet ikke i et fremmed land. Man kan være uheldig at få diarré af den lokale gademad, som i øvrigt smager fantastisk. Dog vil jeg lige nævne, at chancen for at få diarré – for de fleste danskere – er lige så stor i Danmark (hvor vi godt kan lide at fylde os selv med grillmad, bagværk og andre diarré-fremkaldende madvarer) som den er i Thailand. Det er dog godt at være på den sikre side, så tag endelig nogle piller med.

Difteri

Difteri er navnet på en grim halsbetændelse, der ligesom en almindelig halsbetændelses kan smitte via luften fra folk omkring dig. Vaccinationen til difteri varer i 10 år, så du er muligvis allerede sikret på dét område. Hvis du tidligere har haft vaccinen kan du endda vente med at få en ny, til dagen før du rejser.

Rabies

Kendt som hundegalskab og fra filmen Cujo; sanktbernhardshunden der gik fra at være en sød familiehund til en ondsindet dræber. Rabies er en virussygdom som gør kvæg, flagermus, hunde og andre dyr meget aggressive og til sidst slår dem ihjel. I Thailand kan man få rabies fra hunde, flagermus og vilde aber – de fleste aber i elefantlejre og lignende er rabiesvaccineret, men der vil altid være undtagelser. Rabies kan smitte fra dyr til menneske, hvilket gør en vaccination inden afgang en god idé. Det er også muligt at blive vaccineret på et lokalt hospital i Thailand efter du er blevet bidt af et dyr med rabies.

Hepatitis A & B

Hepatitis er det medicinske navn for smitsom leverbetændelse. Både Hepatitis A og B går altså ud over leveren; forskellen ligger i hvordan man kan blive smittet. Det er nemmere at blive smittet med Hepatitis A, da det kan ske gennem vand og fast føde, mens Hepatitis B i stedet smitter via blodet eller andre kropsvæsker.

Stivkrampe

Endnu en på listen som ikke kræver den store forklaring. En vaccination mod stivkrampe er noget de fleste af os har fået da vi var børn, og er man vaccineret inden for de sidste 10 år, er der ingen grund til at få en ny vaccination. Stivkrampevaccinationen gives ofte i kombination med en difterivaccination.

Japansk hjernehindebetændelse

Sygdommen med det indbydende navn er lige så modbydelig som den lyder. Ligesom det er tilfældet med mange andre grusomme sygdomme, kommer denne også fra stikkeglade myg, der i stedet burde lære at spise planter. Hos de fleste inficerede når sygdommen slet ikke at udvikle sig nok til at gøre nogen skade overhovedet, men som navnet afslører kan Japansk hjernehindebetændelse lede til dødelig hjernebetændelse, så sørg for endelig for at blive vaccineret, hvis du skal være i Thailand i længere tid.

Tyfus

Sydøstasien er heldigvis ikke nået op på niveau med Afrika, hvor tyfus – ligesom malaria – er et kæmpe problem. Tyfus leder ofte til en anden sygdom på listen: diarré, men inden man når dertil, får man som tyfusinficeret typisk høj feber, som godt kan vare i et stykke tid. Ligesom det er tilfældet med diarré kan man få Tyfus gennem forurenet mad og drikke, som enten har været i hænderne på en meget uhygiejnisk person, eller simpelthen ikke er tilberedt ordenligt. En tyfus vaccination er utrolig billig i forhold til nogle af de andre på listen – jeg kigger på dig, Japansk hjernehindebetændelse – så sørg for at få den skudt den ind i kroppen inden du skal afsted.

Kort opsummering: Det bedste råd jeg kan give dig er at sætte dig ind i de forskellige sygdomme, (det kan i hvert fald ikke skade at bruge et par minutter på hver) om de findes i Thailand, om de er aktuelle og hvad du kan gøre, og så eller snakke med en professionel. Thailand er en af de mest populære turistdestinationer for os danskere, så de fleste læger har 100% styr på, hvad du har brug for.

→ Hjælp andre Thailand rejsende med at få en på opleveren ←

Spred lidt god karma…

god karma

Har du tidligere rejst rundt i Thailand og ligger inde med nogle interessante steder man kan opleve som vi ikke har med på listen herover, så skriv meget gerne en kommentar herunder, så andre rejsende kan få mulighed for at opleve det også.

2 thoughts on “En rejseguide til Thailand”

 1. Jeg kan da selv lige starte med at nævne et par ting her i Chiang Mai som er værd at se: 

  1: Doi Suthep – med det smukke tempel på toppen, hvor man har udsigt over hele byen. 
  2: Chiang Mai 3D art Gallery. 
  3: Tiger Kingdom
  4: X-center Chiang Mai
  5: Flight of the gibbons
  6: Bo Sang Hand Crafts
  7: Den gamle bymidte og templerne her
  8: Night Safari
  9: Night Bazaren
  10: Huay Kaew waterfall

  Reply
 2. Rejseselskaber som jeg kan anbefale: 

 3. thailandtours.dk/
 4. spies.dk/thailand
 5. uniquetravel.dk/thailand.html
 6. cultureadventure.dk/rejser/thailand/
 7. Reply

Leave a Comment