Sådan får du en gratis opgradering når du skal flyve

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Læs denne guide og find ud af, hvordan du kan få en gratis opgradering på din næste flyvetur.

Det er ikke mange mennesker, der har råd til at flyve på første klasse, men vi har sammensat en guide til, hvordan du øger dine muligheder for at få en opgradering næste gang, du rejser med et fly. Således vil du ved brug af et eller flere af disse tips let få en mere behagelig rejse i luksuriøse omgivelser uden at betale en krone selv.

Er du typen, der flyver meget, så er det meget nærliggende at anvende et ”frequent flyer” program som de fleste selskaber har i dag. Et ”frequent flyer” program fungerer oftest som en pointordning, hvor du optjener point, hver gang du benytter dig af flyselskabet. På den måde vil du kunne optjene point til en dag selv at kunne opgradere din rejse. En anden fordel, der er værd at nævne er, at hvis du er tilmeldt et sådan program, så vil du stå først i køen, i tilfælde af at flyet skulle være overbooket. Det sker jævnligt at flyselskaberne tilbyder deres kunder kompensation for at tage et andet eller senere fly. Denne kompensation kan både bestå af penge eller opgraderinger.

Indhold

Den ”klassiske”

Man ser tit og ofte dette råd blive udført i film. Den ”klassiske” går ud på, at du og din partner eller ven, giver sig ud for at være på bryllupsrejse. Er man god nok til at spille forelsket i sin bedste ven, vil man kunne opnå en belønning ved at blive opgraderet og på den måde starte ferien lidt sjovere. Her handler det om at være iført den rette påklædning og ikke mindst udstråling, så flypersonalet ikke gennemskuer jeres plan.

Vær ”last minut” passageren

Hører du til en af de mennesker, der altid kommer i sidste øjeblik, så er dette råd lige noget for dig. Er du en af de sidste passagerer, der foretager check-in, så højner du dine muligheder for at blive tilbudt en opgradering eller økonomisk kompensation i tilfælde af at flyet er overbooket.

Vær i god tid

Modsat det tidligere råd med at komme i sidste øjeblik, så kan det også betale sig at komme i rigtig god tid. Er personalet bevidst om, at flyet er overbooket, så kan man være heldig, at de vil forsøge at løse problemet hurtigst muligt. Er man der i god tid, vil man dermed stå forrest i køen til at blive opgraderet en klasse eller to op. Har man på fornemmelsen at flyet er overbooket, så kan man altid forsøge at foreslå personalet, at man kan rejse med et andet fly ved at modtage kompensation i form af en opgradering.

Vær imødekommende

Man kommer, som så mange andre steder, rigtig langt med et smil og en positiv indstilling. Råddet her er at være imødekommende over for flypersonalet. Vær smilende, snaksaglig og positiv over for personalet, så vil du automatisk være, det man populært sagt kalder ”top-of-mind” hos flypersonalet, når der skal om bookes eller udvælges passagerer til opgraderinger og kompensationer.

Den rette påklædning

Skal man rejse på business class eller første klasse, så skal man også være klædt derefter. Rådet her går derfor på, at man skal passe ind i det øvrige kundesegment altså være klædt som de andre kunder, der rejser på samme klasse. Det kan derfor være fordelagtigt ikke at møde op i dine aflagte træningsbukser, men vælger skjorten som påklædning, når du skal ud at rejse.

Vær ikke for opsøgende

Forsøg ikke at være for direkte, når eller hvis du henvender dig til check-in personalet. Personalet har eneret til at vælge, hvilke(n) passager, der skal have tilbuddet om en opgradering eller økonomisk kompensation imod at tage et andet fly. Det kan derfor være en god idé at se personalet an, så man ikke virker for påtrængende, hvis man henvender sig til personalet.

Rejs alene

Flyver du alene, så er du meget nem for personalet, at få til at passe ind. Derved vil dine chancer for en opgradering være væsentlig højere, hvis du flyver alene. Så er du villig til at tage en afgang uden familien eller er du vant til at rejse alene, så har du automatisk højnet dine muligheder for at ende som passager på business class eller måske endda første klasse.

Undgå myldretiden

Hvis du undgår myldretiden og dermed de travle forretningsmænd og kvinder, der alle anvender det tidligere nævnte ”frequent flyer” program, så vil du automatisk højne dine chancer for at blive opgraderet. Rådet her går altså her på, at du skal forsøge at vælge de flyafgange, hvor der er færrest passagerer som muligt.

Fleksibilitet

Fleksibilitet kan, som så mange andre steder, komme dig til gode. Dette gælder også, når du skal ud at flyve. Lader du check-in personalet vide, at du har mulighed for at tage et senere fly, så vil du stille dig selv i en god position, hvis flyet skulle være overbooket. Flyselskaberne efterlyser altid frivillige til at ændre deres flybillet i mod en kompensation i tilfælde af et overbooket fly. Ved check-in personalet, at du er fleksibel, så vil du selvsagt være den første til at få en opgradering tilbud.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her