Guide til tatovering i Chiang Mai, Thailand.

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Indhold

Mød en af de ældste tatovører i Chiang Mai

Vi har været på besøg hos en af de ældste tatovører i Chiang Mai og fået lov til at snakke med ham omkring han synspunkter på tatoveringer i Thailand og hvad han mener der er vigtigt at huske på hvis man vil tatoveres i Thailand. Tatovøren vi har været nede og besøge, hedder Sam Tattoo Chiang Mai og har lokale i den centrale del af Chiang Mai, klods op af Nightbazaren i Chiang Mai.

Sam har været tatovør i omkring 22 år og startede sin tattoo shop op i Chiang Mai og har den dag i dag 2 shops på hver sin side af Night Bazaren i Chiang Mai. Igennem sine mange år som tatovør har han formået at få en stor rygsæk af erfaring indenfor branchen både den moderne tatoveringstil og metode som vi alle kender den idag, men også den klassisk og meget traditionelle bamboo tatoveringsmetode der er meget udbredt i Thailand.

Den helt rigtige guide til tatovering i Chiang Mai, Thailand.Guide til tatovering i Chiang Mai

Overvejer du ligesom mange andre at få dig en tatovering og har bestemt dig for at den skal laves i Chiang Mai, så kan du læse med her og få råd med på vejen.

Der findes rigtig mange tatovører i Chiang Mai og du vil hurtigt kunne finde mange tattoo shops i byen, der vil kunne tilbyde deres service til dig.

Find dit motiv og din tatovør

Nok det vigtigste når du skal tatoveres hvad end det er i Chiang Mai eller andre steder i verden, så er det vigtigt at finde ud af hvad du vil have. Mange der rejser til Thailand for at blive tatoveret gør det med en idé om hvad det gerne vil have på deres krop. Der findes selvfølgelig også masser der rejser til Thailand og ender med at komme hjem med en spontan tatovering. For at undgå fortrydelse tatoveringer, er det derfor en rigtig god idé at gøre sig klar med hvad det er man gerne vil have som minde på sin krop, resten af ens liv.

Vi har på forhånd hjulpet dig lidt frem til den helt rigtige tatovør, hvis du gerne vil tatoveres i Chiang Mai, Thailand. Der findes selvfølgelig utal af andre tatovører i Chiang Mai og mange af dem er rigtig dygtige. Grunden til at vi vælger at anbefale Sam som udgangspunkt er at vi ved at han er en af de mest anerkendte og ældste tatovør i Chiang Mai. Han råder også over de bedste upcoming tattoo artists i Thailand og man har derfor mulighed for at kunne få den tatovør der passer til ens stilart, som også er en vigtig ting når man vælger at få en tatovering.

Find billetter til Chiang Mai

Efter du har det vigtigste på plads med hvad og hvor der skal tatoveres når du Billetter til Chiang Mairejser til Chiang Mai, så skal du også have sørget for finde rejser til Chiang Mai. Vi har fundet nogle rigtig gode flybilletter til Chiang Mai og til de helt rigtige priser. Du vil kunne finde udvalget her og det er en rigtig god idé at bestille i god tid hvis du vælger at rejse til Thailand for at få en tatovering. Du kan nemlig spare rigtig mange penge ved at booke din billet i god tid før og har derfor også mulighed for at kunne indsamle mere inspiration til din tatovering i Thailand.

Billige flybilletter til Chiang Mai

Find billigt hotel i Chiang Mai tæt på din tatovør

Hoteller i Chiang MaiNår du har fundet ud af hvor du skal tatoveres og er klar til at rejse til Chiang Mai for at besøge din tatovør, så vil vi anbefale at finde et hotel tæt på din tatovør. Hoteller i Chiang Mai er billige og du finde et stort udvalg af hoteller og det er nemt at finde et hotel i nærheden af Sam Tattoo Chiang Mai. Vi har udvalgt 3 billige hoteller i Chiang Mai som du kan bo på, hvis du rejser til Chiang Mai for at få en tatovering og spare flybilletten og få del af hotelophold betalt :-).
Find hotel i Chiang Mai nær tatovør

Det anbefaler en dansk tatovør

Kasper Nielsen
Nordthailand.dk har været i kontakt med dygtig og erfaren tatovør der oprindeligt er fra den nordlige del af landet, Aalborg, men nu bor og arbejde i København som tatovør. Kasper Nielsen har skrevet hvad han mener man skal forholde sig til, når man vælger at få en tatovering i Chiang Mai eller andre steder i Thailand.

Kasper Nielsen har haft folk under nålen i flere år og er bekendt med alle stilarter inden for tatovering og er lige så kendt indenfor kvalitet. Under sine mange år som tatovør har Kasper mødt tatoveringer i bedste, men desværre også værste kvalitet. Når det gælder kvalitet på tatoveringer er man en dør hvis man går på kompromis med kvalitet, mener mange tatovører både i ind og udland. Du kan læse med her hvad Kasper har fokus på når det gælder kvaliteten på tatovering og hvad du skal du være opmærksom på når du vælger at få en tatovering.

Kasper mener at man skal være opmærksom på de samme ting som når man gæster en restaurant, eller et spisetid. Er det her et sted man vil have skal lave den mad man spiser og det samme med tatovering, er dette stedet og manden der skal lave en tatovering på mig?

Mød Sanne der er blevet tatoveret i Thailand

Sanne SørensenSanne er både blevet tatoveret med almindelig klassisk maskine, men også på den traditionelle Thai måde med em babus pind.

Vi har spurgt Sanne hvad hun mener om at blive tatoveret i Thailand og hvad hun kan anbefale af metode at blive tatoveret på. Sanne har rejst gennem Thailand i længere periode og er bla. blevet tatoveret i Thailand med almindelig maskine, men har også været under pinden på den klassiske og traditionelle Thai måde, med en bambus pind.

Jeg havde min første oplevelse med tatovering i Thailand i 2009.

Jeg var på Phi Phi Islands og mødte for første gang nogensinde fremgangsmetoden Bamboo Tattoo.Sanne tattoo bambus

Jeg havde aldrig hørt om dette før. Jeg havde kun mødt en tatovør med en traditionel tatoveringsmaskine herhjemme i Danmark, MEN man kan så diskutere hvad der er mest traditionelt, maskinen eller bambuspinden, for denne tradition går mange år tilbage i tid, ca. 3000 år. Det er små tatoveringsnåle tatovøren sætter fast på en bambuspind. Traditionen startede i de buddhistiske templer, hvor munke tatoverede hinanden med hellige geometriske og guddommelige designs, der symboliserede beskyttelse og tro. Bambus pinden, som er tatovørens værktøj til hans håndværk er meget hellig for ham. Jeg har oplevet at de har et helligt ophæng på væggen i deres tatoveringsstudie hvor de hver aften placere pinden for derefter at bukke for den inden de går hjem.

Hvad er så fordelen ved denne metode ? Fordelen er at fremgangsmåden er meget mere venlig for huden da det bliver lavet med håndkraft og ikke ved hjælp af en maskine, dvs. sige at der ikke kommer sår på ! Fordelen ved dette er at du ikke skal beskytte den imod sol på samme måde som når en tatovering er lavet med maskine. Jeg var ude i den thailandske sol dagen efter og jeg var også på snorkel tur (man kan så overveje om man vil bade der hvor tusind andre turister også bader pga. bakterier) Min bambus tatovering står den dag i dag, næsten 10 år senere stadig kniv skarpt. Det præcisions arbejde de laver er helt ufatteligt.

På samme tur i 2009 blev jeg også tatoveret med maskine i Bangkok
Sanne tattoo med maskine

Der forgår som det gør herhjemme i Danmark. Der findes utrolig mange dygtige tatovører i Thailand, men der findes ligeså mange fuskere som bare gerne vil have dine penge, dem har jeg også haft erfaring med dernede. Jeg rejste med min daværende kæreste og vi var til Tattookonvention i Bangkok. Vi fandt nogle dygtige tatovører som var flinke og søde, og vi var vildt imponeret over deres arbejde. De havde et port folie liggende med alt deres arbejde i. De inviterede os til Pattaya hvor deres studie lå og vi aftalte at vi ville komme uge senere. Da vi kommer frem lugter det lidt. Men min kæreste stolede på dem, indtil de gik i gang. De anede ikke hvad de lavede og det resulterede i en ”ødelagt” hånd hvor der helt sikkert skulle laserbehandling til for at redde. Det viste sig at tatovørende havde stjålet billeder af andre tatovørers arbejde og brugt disse i deres port folio, og dette er et meget kendt fup nummer i Thailand, og også andre turiststeder desværre.

Et godt råd at have med sig er selvfølgelig at føle helheden når man går ind. Står de og presser dig ind i butikken i ren ivrighed, så ville jeg nok være lidt ekstra varsom. Tatovører er meget afslappede mennesker og min erfaring med de dygtige tatovører jeg har mødt i Thailand er at de ikke presser dig. De bruger tid og snakker med dig som de også gør herhjemme. Bed dem om at vise dig deres arbejde og forsøg bedst muligt at vurdere om det er deres arbejde. Er de selv på nogle af billederne sammen med deres arbejde f.eks. Nogle har pokaler og diplomer fra evt. konkurrencer. Er der rent ? Ser udstyret steriliseret ud ? Mit bedste råd er at følge din mave fornemmelse, bliver du presset til en tatovering, så ved om og forlad stedet.

Prismæssigt så ligger en hel ryg på ca. 15.000 danske kroner i Thailand. Herhjemme ville den koste ca. 50.000-60.000 kr.

Held og Lykke, Sanne.

Oversigt over udgifter til tatovering i Chiang MaiUdgifter til tatovering i Chiang Mai, Thailand

20% af det samlede beløb vil gå til flybillet til Chiang Mai, hvis du vælger at få en tatovering i Thailand.

20% udgør så hotelophold i Chiang Mai hvor du har mulighed for at finde hoteller i gode forhold til billige priser.

20% er til restaurant besøg og vand og snacks i hverdagen. Du kan spise billigt i Chiang Mai på de mange gadekøkkener.

40% går så til rejsens formål, nemlig din tatovering i Thailand. Det er cirka sådan at lagkagen ser ud for dit budget, hvis du vælger at rejse til Thailand for at få en tatovering.

 

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her