Mobil og sim-kort i Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Når du skal til Thailand er det en god idé, at få styr på din mobil som en af de første ting. Hvis du ejer en nyere mobil, så kan dette være et af de absolut bedste rejse-redskaber nu til dags. Du kan stort set klare alt over din mobiltelefon.

Alt lige fra finde og booke hoteller og taxier, finde vej ved hjælp af GPS og maps, skrive med venner og bekendte og finde alle de gode seværdigheder og restauranter.

Hvis du er vant til at have data på din mobil, så finder du efter et par dage uden hurtigt ud af hvor meget du egentlig bruger det.

Hvis du gerne vil have mulighed for at benytte din telefons data, når du er i Thailand, uden at være afhængig af caféer, restauranter og hotellers WiFi, så er der her et par muligheder til dig.

Indhold

3LikeHome i Thailand

3LikeHome er inkluderet i alle fri tale mobilabonnementer samt bredbånds-abonnementer hos 3, så hvis du allerede har et af disse, så har du også automatisk 3LikeHome. Med denne løsning slipper du for det besvær, som der kan være forbundet med at finde og købe sim-kort i Thailand.

Hvis du er i tvivl om 3LikeHome er inkluderet i din pakke, så kan du med fordel kontakte 3 inden du rejser. Du kan også selv gå ind og tjekke dit abonnement ved selv-betjeningen eller gennem Mit 3 App’en.

Du har fri adgang til den data, som er inkluderet i dit abonnement, dog bliver dette cappet ved 20GB. Du kan også kvit og frit ringe til danske telefonnumre, som var du i Danmark.

Køb af Sim-kort i Thailand

Selvom du måske ikke har en løsning hjemmefra, så er det ikke noget problem at få data på din telefon i Thailand. Hvis du følger disse punkter, så er du godt forberedt til at finde internet til din telefon, lige så snart du er landet. Lad være med at købe dit sim kort i lufthavnen, med mindre du gerne vil betale ekstra.

Læs også: billigste taletidskort i Danmark

Når du lander, så begynd at kig efter den nærmeste 7-11. 7-11 er blevet ekstremt populære i Thailand, og du bevæger dig ofte ikke mere end 5-10 minutter før du ser den næste. I 7-11 sprøger du bare efter et Sim-

kort. Hvis det kniber med at forklare det, så bare hiv din telefon frem, og peg på den eller dit gamle sim kort. Vigtigt at du samtidigt også har dit pas ved hånden, hvis det bliver nødvendigt.

Mobilselskaber i Thailand

Der er en håndfuld forskellige teleselskaber, som tilbyder gode sim kort til turister. De største er DTAC, TrueMove og AIS. Deres 3G dækning er ca. det samme for alle disse tre, men hvis du er meget afhængig af 4G, så tilbyder AIS den bedste dækning her, med TrueMove lige i hælene. Hvis du skal uden for de større byer, og vil have 4G, så bør du derfor vælge True eller AIS. DTAC er også en glimrende løsning, hvis du ikke skal ud i mindre landsbyer og bjerge, og har den bedste turist løsning, nemlig DTAC Happy Tourist.

Vi anbefaler DTAC sim-kortet

DTAC Happy Tourist er den nemmeste løsning for turister. Du kan købe et sim kort, og have fri internet i 7 eller 15 dage for lige knap 300 eller 600 THB, eller ca. 60 eller 120DKK. AIS Traveller SIM er en lignende løsning fra AIS. Her får du ligeledes fri internet i 15 dage for 600 THB.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

En kommentar til “Mobil og sim-kort i Thailand”

Skriv en kommentar

Følg os her