Nytår i Thailand

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Indhold

Hold nytår i Thailand

Det officielle nytårsskifte i Thailand er under Song Kran, det er her at man fejrer  det nye år ligesom vi gør til nytårsskifte den 1 januar. I den vesterlandske kultur kender vi det oftes som den dag der bliver brug længst tid foran spejlet på. Det hænger sammen med at man gerne vil have det helt rigtige tøj på og gerne vil se godt foran venner og familie. Det er en gammel tradition i Danmark at man på nytårsmenuen har torsk og at man ellers møder op til fest med en Netto pose indeholdende fyrværkeri fra Jem og Fix, den klassiske nytårs hat og ikke mindst en cigar.

Vælger man derimod at holde nytår i Thailand, findes der rigtig mange muligheder for at holde en lidt anerledes nytårs aften. Rigtig mange danskere rejser til Thailand (se priser her) for at holde nytår på en af de fantastiske strande i det sydlige Thailand.

Nytår i Thailand med sol og vand

I Thailand holder de nytår på en meget anerledes måde i forhold til hvordan vi kender det. Det foregår nemlig som den største vandkamp i hele verden. Song Kran er de gladeste dage i Thailand og alle er med til at deltage i de store vandkampe, det er alt fra politi, militær, gamle, børn politikere og selvfølgelig alle de turister der strømmer til landet i april måned, netop for at opleve Song Kran. Du kan læse mere om Songkran her.

Hvorfor kaster man med vand til Song Kran?

Man skal helt tilbage til gamle dage hvor det var en tradition at man blev velsignet af munke, med vand. Det var selvfølgelig slet ikke i den mængde som vi ser det i dag, det var mere sådan at man lige fik det velsignet vand over sig og at et nyt år med nye udfordringer kunne begynde.

Nytår i Chiang Mai

Chiang Mai er en by i NordThailand der er kendt for at være vært for rigtig mange besøgende, der hvert år kommer til byen, for at opleve Song kran. Det er blandt andet “firkanten” eller voldgraven som den også hedder der er med til at danne ramme om en af de største og sjoveste vandkampe i hele verden. De turister der vælger at rejse til Chiang Mai (se priser her). for at holde nytår, rejser i den grad heller ikke forgæves. Man oplever Song Kran på en helt anerledes måde i forhold til resten af Thailand. Det kan man takke den voldgrav der er i “den gamle bydel” for.

Hvis du rejser til Thailand for at holde Song Kran, har vi her 11 ting som du ikke skal gøre under Songkran

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Skriv en kommentar

Følg os her