Alternative steder i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

I denne guide, vil vi give jer et indblik i de ting, der ikke kan findes i guidebøgerne, men som man alligevel ikke skal snyde sig selv for.

Chiang Mai er et vidunderligt og magisk sted, kendt som et godt feriested. Maden er god, omgivelserne betagende, folk er venlige og priserne er billige. Men byen gemmer på mange spændende aktiviteter, der ikke er kendt af alle og enhver. Læs med her.

Privat smagsprøvetur

Der er et lille feriefirma, der kører individuelle, private rundvisninger af de lokale friske fødevaremarkeder- og så endda med en gratis udendørsfrokost ovenikøbet. Der er en uoverskuelig mængde af skønne madmarkeder i Chiang Mai, som ikke er nemme at finde, og de står ofte ikke i listen over markeder på turistkortene.

Hvis man snubler over disse markeder tilfældigt, kan det være meget forvirrende, da de er ofte fyldt med en travl lokalbefolkning, alle priserne står på Thailandsk, hvert marked har sine egne specialiteter, kun kendt af de lokale, og sprogbarrieren er sommetider et problem.

En privat smagsprøve rundvisning åbner op for disse hemmelige huler med spiselige skatte, for alle der har et par timer tilovers. Prøv miniaturefrugter og bananboller – for de mere eventyrlystne, kan det anbefales at udfordre sig selv med dybstegte kyllingehoveder eller grillede frøer.

Wat Ket Museum

Det må være et at de mest usædvanlige museer i verden. Hvis man går øst over Ping-floden på gangbroen væk fra fra Wrorowot-markedet, ligger templet overfor vejen næsten lige foran dig. Alligevel er det dog forbavsende let at overse. Det er et af de ældste templer i Chiang Mai, og det bliver sjældent besøgt.

På grunden foran templet er der en smuldrende gammel ruin med en gammel opsynsmand. Når man nærmer sig, vil han springe op og tilbyde dig et par (tøfler/sandaler) og kaste lys over den største og underligste samling af ting, man nogensinde har set i sit liv. Det er som om, at når noget fra en hvilken som helst tid blev væk, gik i stykker eller blev smidt væk, forsvandt det igennem en tidstunnel og landede her.

Hvis man er heldig nok til at komme her, vil jeg vædde med, at man vil bruge det meste af sin tid med at undre sig over, hvordan i alverden de gode munke af Wat Ket har båret sig ad med at opdage alle disse skatte.

Min favorit er et kabinet, hvor der er en oldtidsetui/-beholder/-sæk/-pose ved siden af en samling af småting, der inkluderer mumificerede hønsefødder, glasperler, benstumper, krystaller, og, (foruroligende) bekendt udseende tænder. Ved siden af dette er der et håndskrevet skilt, hvor der står ”magic things” (magiske ting). Der er også en omfattende samling af ægte gamle fotografier som viser hverdagslivet fra Chiang Mai over de sidste 100 år. Hast forbi billederne fra de gamle offentlige henrettelser – ellers vil de give dig mareridt.

 

Genbrugsloppemarked

Dette er en af de mest usædvanlige markeder, der nogensinde er set. Hvis man følger toglinjerne på den højre side, ud fra den elskelige gamle station, forbi varehusene og mændene der altid spiller Takraw (en form for fodbold-tennis), kommer man til et genbrugsmarked, som snor sig ved siden af togsporerne.

Man ved ærligt talt ikke, hvad man finder der. Der er altid en god stak af uparrede sko (det er næsten umuligt at tro, at der er så mange et-benede shoppere, der er på udkig efter billige brugte uparrede sko), værktøj og buddhistiske kulturgenstande. Sidste gang jeg gik derhen, var der nogle interessante landbrugsting, og trækøkkentøj, som var meget gammelt og helt klart håndlavet. De nemt kunne være lavet før køkkenet opstod.

Kom gerne med flere forslag til alternative steder, seværdigheder eller andet i Chiang Mai.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her