10 anbefalelsesværdige attraktioner i Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Chiang Mai er både en natur og kulturel destination. Chiang Mais centrum byder på en landsbyintimitet, og huser flere historiske templer og attraktioner med få minutters gang imellem sig.

Under en halv times kørsel fra byen, strækker Chiang Mais grønne land og bjerge, der tilbyder grænseløse muligheder for naturopdagelse sammen med muligheden for at besøge mange fascinerende etniske stammelandsbyer i bjergene.

Der er i virkeligheden så mange steder at se i og omkring byen, at man er nødt til at planlægge turen grundigt for at få alle stederne at se, og derfor har vi udarbejdet en overskuelig liste af de mest fascinerende steder i og omkring Chiang Mai.

Indhold

1.🌄 Doi Suthep

Lysende som en nordlig stjerne fra højderne af Doi Suthep (det majestætiske bjerg der våger over byen fra nordvest) ligger Wat Phra That Doi Suthep. Det er et af de mest historiske og spirituelt betydningsfulde steder i Thailand, og derfor kommer større mængder af thailændere og turister hertil for at opleve den magien, dette hellige sted huser.

Wat Phra That Doi Suthep er en imponerende udførelse at Lannaernes (det nordlige Thailand) kultur, hvis oprindelse kan dateres næsten 700 år tilbage. Templet er åbent fra  kl 06:00 til kl 20:00 hver dag, men det er normalt overfyldt i weekender og ferier.

2.🐘 Chiang Mai Zoo

Med sine 200 (tønder/hektarer) land ved foden af Doi Suthep, og et smukt udsynd over byen sammen med det fascinerende udstillede dyreliv, er Chiang Mai Zoo helt sikkert et besøg værd. Næsten 400 arter bliver holdt i zoo’en, og det inkluderer elefanter, tigere, chimpanser, flodheste og næsehorn.

Zoo’en byder også på helt specielle attraktioner som gangen gennem voliererne, et fascinerende ferskvands akvarium, samt Zoo’ens stjerner Chuang Chuang og Lin Hui, to unge pandaer, der blev sendt som ambassadører som tegn på velvilje fra Kina i 2003, og deres unge Lin Ping den første panda født i Thailand.

3. 🌙 Chiang Mai Night Safari

Skabt ud fra en lignende attraktion i Singapore, åbnede Chiang Mai natte safari i 2006, og er en del af en kæmpe multi-millions plan for at øge antallet a turister i regionen. Konceptet af parken skal give besøgende en spændende oplevelse, næsten som at være ude i vildmarken om natten.

Safarien indeholder nogle ekstra ting deriblandt “Savannah Safari” ,der indeholder planteædere, mens “Predatore Prowl” (rovdyrs brøl) tager de besøgende gennem omgivelser beboet af løver, tigere og bjørne. Nyd gåturen i “Jaguar Trail” (Jaguarens sti) og springvands lys showet. Parken er på 300 (tønder/hektarer) af natur land, og er omkring 12 km fra byen.

4. Wat Chedi Luang

Bygget på et tidspunkt mellem 1385 og 1402, under regeringstiden for kong Saen Muang Ma, den 7’ende hersker af Mengrai dynastiet, er Wat Chedi Luangs massive tempel en distinktiv element af Chiang Mai skyline (horisont).

I dens storhedstid målte den 60 meter diagonalt ved bunden, var 80 meter høj, og var engang hjem for Smaragd Buddhaen, Thailands mest hellige relikvie.

5. 🏝 Wiang Kum Kam den underjordiske oldtidsby

Lokaliseret i et attraktivt landskab, omkring 5 km syd for Chiang Mai langs Ping-floden, er Wiang Kum Kam en oldtidsby, der daterer sig helt tilbage til det 8’ende århundrede i Haripunchai kongeriget.

Senere tjente det som hovedstad i en kort periode for Lanna-kongeriget, indtil Chiang Mai blev valgt til at erstatte denne status i 1296. Forvent her at se mange interessante ting og strukturer så som stentavler med Mon inskriptioner, buddhist skulpturer og arkitekturer, lertøj og keramik.

En hestetrukken karret er en populær måde at nyde ruinerne på, selvom nogle turister foretrækker at tage deres tid til at beundre denne attraktion til fods, eller ved hjælp af en lejet cykel.

6. Mae Sa elefantlejr

Med deres navne i Guinness World Record er elefanterne i Mae Sa elefantlejeren ingen ordinære dyr. Bortset fra deres daglige rutiner med at bade, spise, sove og bare være almindelige elefanter, er disse ekstremt intelligente dyr blevet trænet til at male, spille fodbold, danse og udføre en række talentshows, der for evigt vil ændre den måde man tænker om Thailands elefanter.

7. Doi Inthanon nationalpark

Den højeste top i Thailand, Doi Inthanon rejser sig 2.565 meter over hav niveauet. Denne højde betyder at temperaturerne i parken, forbliver forfriskende kølige året rundt, og regulært dropper under frysepunktet under de kolde måneder fra oktober til februar.

Kendt som et fristed for en stor vifte af dyrearter, og måske det bedste sted for observering af fugle, har parken cirka 362 forskellige arter, mange af hvilke ikke findes andre steder i Thailand.

Doi Inthanon er en populær destination, ikke kun for dens naturskønhed, men også for dens historiske betydning. Templer, dedikeret til deres royale majestæter kongen og dronningen, kan findes rundt omkring på toppen af bjerget.

8. Doi Pui – stammelandsby og nationalpark

Doi Pui, i 1.685 meters højde over hav niveau, er den højeste spids i Doi Suthep-Pui nationalpark. Den er berømt for dens smukke vandfald, der nemt kan nås fra hovedvejen.

En hotteste attraktioner for Doi Pui må være Hmong stammelandsbyen, placeret mindre end 5 km fra den berømte Wat Phra That Doi Suthep. Et besøg til denne landsby er en øjenåbner indtil stammens private liv.

9. Karen Long Neck stammen og Chiang Dao hulerne

Chiang Dao hulerne strækker sig mange kilometer ind i bjerget, men kun en lille del af dem er mulige at udforske. To af hulerne Tham Phra Nawn og Tham Seua Dao er oplyst af elektrisk lys. Den udfordrende og sjov del kommer når man når til de øvre dele, da det her er lygtebærende guider, der vil lede vejen.

Der er nogle spektakulære kalkstensformationer og hellige buddhist skrin i disse huler. I samme område er den smukke Wat Pho Ploy med mere end 500 trappetrin til tinden. Videre frem befinder hjemmet for Long Neck Karen-stammen sig. Chiang Dao hulerne er cirka 70 km nord for Chiang Mai.

10. Bo Sang – Håndværksbyen

De håndlavede paraplyer og parasoller i Bo Sang byen er kendt ud over landet, og endda udenlands, så meget, at paraplyen er blevet en af symbolerne for Chiang Mai.

Her finder man masser af håndmalede paraplyer, bittesmå cocktail paraplyer, store parasoller til haver eller terrasser og andre håndlavede produkter – alle lavet af sa papir (produceret fra barken af det japanske morbærtræ) i varierende design og til fornuftige priser. De involverede færdigheder er enestående, og er blevet nedarvet gennem generationer. Bo Sang er mindre end 10 km fra centrum i Chiang Mai.

God fornøjelse

Du burde nu være udrustet med nok destinationer til at tage på en uforglemmelig opdagelsesrejse i nogle af Nordthailands smukkeste destinationer. God rejse!

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her