Husbåde nord for Chiang Mai

Opdateret:

Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Mae Ngat Dam Nordthailand
Udsigten fra den husbåd hvor vi sad og fik god mad og drikkelse og et par dukkerte i vandet…

En af de fede ting ved at bo i en by som Chiang Mai er uden tvivl de mange muligheder man har for at ”få en på opleveren” blot ved at hoppe op på sin bike og så kører en time eller to.

For et par weekender siden resulterede det i, at jeg kørte op til Thailands højeste punkt på bike og oplevede et gigantisk vandfald og en masse spændende dyr på vejen.

I denne weekend meldte eventyr-lysten sig igen og vi (min bror, Fredrik og Pla) besluttede os for at tage ud til Sri Lanna National Park, hvor man kan sejle ud på en kæmpe dam/sø som hedder ”Mae Ngat Dam”.

Husbåde omgivet af bjerge

Herfra kan man sejle ud til nogle husbåde, hvor man kan spise, overnatte, feste, fiske, sejle i kajak og svømme samt en masse andre spændende ting og det hele foregår i de perfekte omgivelser. Søen er omgivet at grønbeklædte bjergsider og man føler hele tiden man er med i en film, da oplevelsen er så unik.

Apropos film, så er det også området hvor noget af den nye Rambo 4 film blev optaget!

Longboat fra Sri Lanna Nationalpark
Lillebror og jeg er klar til at hoppe om bord på longboaten og blive sejlet ud til husbådene…

Man sejler ud i de karakteristiske Long Tail Boats som man kender fra øerne i Sydthailand, hvor de er over alt. De lokaler bruger bådene til at fragte besøgende ud til husbådene som ligger små 20 min. sejllads væk.

Stedet ligger ca. 1 times kørsel på bike eller i bil fra Chiang Mai centrum af og har man lyst til at overnatte ude på søen er det en rigtig god idé at ringe i god tid i forvejen, da der tit kan være booket 2-3 uger ud i fremtiden.

De mest populære husbåde hedder EakaChai Houseboat og du kan finde deres kontaktoplysninger her.

Long tail båd fra Mae Ngat dam
Den højteknologiske bådmotor, der larmer så meget at man ikke kan fører en samtale frem og tilbage til husbådene!

Priser

Det koster 500 baht (divider med 5,3 for at få i kroner) at blive sejlet ud til husbådene. Her kan man købe mad og drikkelse til stort set de samme priser man kender fra fastlandet af. En overnatning i en af deres bungalows koster 150 til 200 baht og det hele bliver betalt inden man bliver sejlet ind til fastlandet igen.

Udsigt fra husbåden
Emil sidder og nyder udsigten fra husbåden…

Video fra stedet

Den første her viser udsigten fra den husbåd hvor vi sad og spiste vores mad.

Photo of author

OM Kristian Ole Roerbye

Kristian har siden 2009 har boet og drevet virksomhed fra Chiang Mai af. Han er danskeren bag Nordthailand.dk - her deler han ud af sin viden om byen og Thailand generelt.

Følg os her